اصول و ترفندهای سناریو نویسی برای موشن گرافی
در این مقاله قصد داریم شما عزیزان و همراهان گرامی را با روش های سناریو نویسی برای موشن گرافی و اهمیت آن آشنا کنیم.
برای دریافت مشاوره رایگان، فرم زیر را پر کنید.
برای سفارش آنلاین موشن گرافیک کافیست در سایت ثبت نام نموده و سفارش آنلاین موشن گرافیک ثبت نمائید تا بلافاصله فاکتور دریافت نمائید و سپس تصمیم گیری فرمائید.
سناریو نویسی برای موشن گرافی از اهمیت فوق العاده ای برخوردار است. در واقع میزان کیفیت یک سناریو می تواند باعث افزایش یا کاهش مخاطب موشن گرافی شما شود. همان طور که می دانید، محتواهای موشن گرافیکی برای مخاطب از جذابیت بالایی برخوردارند، اما این نوع محتواها به چه منظور ساخته می شوند؟ معمولا هدفی که در پشت تولید موشن گرافی نهفته است، انتقال پیامی خاص به مخاطب است.
حال این پیام می تواند خبری، آموزشی و یا تبلیغاتی باشد. انتقال درست این پیام به مخاطب، در درجه اول به سناریو نویسی برای موشن گرافی بستگی دارد. بنابراین اگر شما طراح عزیز، قصد موفقیت در عرصه موشن گرافی را دارید، بهتر است پیش از هر چیز با سناریو نویسی حرفه ای آشنا شوید. هدف ما از ارائه این مقاله، آموزش راه های سناریو نویسی و اهمیت آن در ساخت موشن گرافی است. پس تا انتهای این محتوا با ما همراه باشید.
منظور از سناریو برای موشن گرافیک چیست؟
سناریو برای موشن گرافیک، حکم ریشه برای یک گل را دارد. تصاویر موشن گرافیکی نیز به مانند شکوفه ها و غنچه های گل هستند. مخاطب با دیدن تصاویر موشن گرافیکی و کیفیت و جذابیت آنها، جذب کار شما می شود. مثل غنچه هایی که در نگاه اول به یک گل، به چشم ما می آیند. لازم است بدانید سناریو، نقش ریشه را برای گل شما ایفا می کند. بدون داشتن یک ریشه سالم و تنومند، گل شما نمی تواند سالم بماند.
بنابراین برای تهیه یک موشن گرافی فوق العاده جذاب نیز به یک سناریو حرفه ای نیاز دارید. سناریو همان متن یا نمایش نامه است. در واقع تصاویر متحرکی که تولید می کنید، باید با توجه به سناریو نگارش شده، طراحی و اجرا شوند. یک داستان خوب و جذاب می تواند باعث افزایش چند برابری کیفیت محتوای گرافیکی شما شود. پس باید در نوشتار آن دقت کنید.
مراحل نوشتن یک سناریوی خوب برای موشن گرافی
سناریو نویسی برای موشن گرافی شامل مراحل مختلفی است. در مرحله اول، شما باید اهداف کار را بسنجید. باید بررسی کنید که محتوای شما تبلیغاتی، آموزشی، خبری و... است. همچنین باید نوع مخاطب و رده سنی آن را مشخص کنید. در صورت فراهم کردن این مقدمات، برای نوشتن یک سناریو آماده خواهید شد. در مرحله دوم باید به چند ایده جذاب برای کار خود فکر کنید. ایده پردازی در سناریو نویسی برای موشن گرافی از اهمیت بالایی برخوردار است. بهتر است اگر در این زمینه خلاقیت ندارید، از افرادی با ذهن خلاق و ایده پرداز کمک بگیرید. پس از انتخاب ایده، نوبت به نوشتن سناریو می رسد.
برای آغاز این مرحله باید اصول نگارش سناریو را رعایت کنید. حتما می پرسید چه اصولی؟ معمولا محتواهای موشن گرافی برای تبلیغ یا معرفی خدمات مجموعه ای خاص، مورد استفاده قرار می گیرند. اولا باید دقت کنید سناریو ای جذاب نگارش کنید. رعایت اصول سئو می تواند به جذاب تر شدن و افزایش بازدید از محتوای شما کمک کند. همچنین بهتر است اصول ادبی، نگارشی و... را نیز برای سناریو خود رعایت کنید.
ترفندهای سناریو نویسی جذاب برای گرافیک متحرک
نوشتن سناریو جذاب برای موشن گرافی نیازمند دقت به نکاتی است. همان طور که روانشناسی رنگ ها در موشن گرافیک می تواند به افزایش کیفیت آن کمک کند، یک سناریو جذاب نیز می تواند باعث افزایش کیفیت موشن گرافی شما شده و میزان مخاطب شما را افزایش دهد. برای تهیه یک سناریو جذاب و حرفه ای، در گام اول باید با اصول کلی نوشتار آشنا باشید. داشتن ذهنی خلاق و سرشار از ایده نیز می تواند به موفقیت بیشتر شما در این زمینه کمک کند. البته ترفندهایی نیز برای جذاب کردن سناریو نویسی برای موشن گرافی وجود دارد که در ادامه به شرح آن ها می پردازیم.
مخاطب خود را بشناسید:
شناخت مخاطب در جذابیت سناریو نویسی برای موشن گرافی اهمیت زیادی دارد. برای مثال اگر مخاطبان شما کودک هستند، باید سناریو ای جذاب و سرگرم کننده برایشان تهیه کنید تا بیشتر جذب کار شما شوند. به طور کلی بهتر است با توجه به گروه سنی، علایق و سلایق و... مخاطبان، سناریو خود را نگارش کنید.
از ایده های خلاقانه و نو استفاده کنید:
در دنیای امروز که بسیاری از سناریو نویسان کار خود را به صورت روتین انجام می دهند، یک سناریو نویس حرفه ای از ایده های خلاقانه و نو کمک می گیرد. چنین ایده هایی می توانند مخاطب را جذب کار حرفه ای شما کنند.
از تقلید اجتناب کنید:
تقلید از سناریوهای مجموعه ها یا طراحان دیگر، می تواند کار شما را با افت مخاطب مواجه کند. مخاطب به دنبال یک سناریو جذاب و جدید است. تقلید از سبک سناریو نویسی دیگران، می تواند مخاطبان شما را تا حد زیادی کاهش دهد. پس تا می توانید از تقلید در کار حرفه ای، اجتناب کنید.
از تکرار و زیاده گویی پرهیز کنید:
سناریو نویسی برای موشن گرافی نباید شامل نکات تکراری باشد. تکرار یک مسئله به صورت مداوم در سناریو می تواند باعث سر رفتن حوصله مخاطب شود. سعی کنید از مثال های ساده، کوتاه و جذاب برای انتقال پیام به مخاطب استفاده کنید.
بایدها و نبایدهای سناریو نویسی در موشن گرافیک
در بخش قبلی محتوا باید ها و نبایدهای سناریو نویسی برای موشن گرافی را تا حدودی برای شما شرح دادیم ولی در این بخش قصد تکمیل و جمع بندی آن ها را داریم. در جدول زیر به جمع بندی این هنجارها می پردازیم.باید
باید ها | نباید ها |
سناریویی جدید و خلاقانه بنویسید. |
از تقلید در نگارش سناریو پرهیز کنید. |
سناریو خود را مختصر، ساده و قابل فهم نگارش کنید. |
از بیان کلمات سخت و نکات پیچیده در سناریو خودداری کنید. محتوا باید برای همه قابل فهم باشد. |
به گروه سنی و سلایق مخاطبان خود دقت کنید. |
از بیان نکات تکراری در سناریو اجتناب کنید. |
اصول نگارش سناریو را رعایت کنید. |
از زیاده گویی پرهیز نمایید. |
سئو را در دستور کار خود قرار دهید. |
اصول نگارش سناریو برای فیلم تبلیغاتی
سناریو نویسی در موشن گرافیک های تبلیغاتی شامل اصولی خاص است. در تیزرهای تبلیغاتی، باید تلاش کنید سناریو را به نحوی طراحی کنید که باعث افزایش جذب مخاطب شود. در این مسئله رعایت اصول سئو از اهمیت بالایی برخوردار است. همچنین باید نوع مخاطب را شناسایی کرده و با توجه به سلایق مخاطب سناریو خود را نگارش نمایید. برای موفقیت بیشتر در این کار می توانید از مقالات آموزش سناریو نویسی بهره بگیرید. مجموعه رایا مارکتینگ، جهت بهبود سطح کیفی کار شما طراحان عزیز، مقالاتی را در این مورد آماده کرده و در سایت قرار داده است.
مقایسه اینفوگرافیک و موشن گرافیک، آموزش سناریو نویسی، آموزش ساخت موشن گرافی و... از مهم ترین مقالات آموزشی موجود در این سایت به شمار می روند. همچنین اگر احساس می کنید در زمینه ساخت محتوای موشن گرافی، تبحر خاصی دارید، می توانید در آزمون استخدام طراح موشن گرافیک مجموعه ما شرکت کنید.
کلام پایانی
در این مقاله تلاش کردیم شما را با اصول سناریو نویسی برای موشن گرافی آشنا کنیم. در ابتدا در مورد مفهوم سناریو و اهمیت آن بحث کردیم. سپس مراحل نوشتن یک سناریو حرفه ای را به شما آموزش دادیم. همچنین ترفندهایی برای افزایش جذابیت سناریوها به شما عزیزان آموزش دادیم. در ادامه در مورد اصول و بایدها و نبایدهای نگارش سناریو به شما توضیحاتی دادیم. همچنین اصول نگارش سناریو برای محتوای تبلیغاتی را به شما معرفی کردیم. امید است نکاتی که در این مقاله ذکر شد، زمینه مناسبی برای آشنایی شما طراحان عزیز با سناریو نویسی برای موشن گرافی را فراهم کرده باشد.
برای سفارش آنلاین موشن گرافیک کافیست در سایت ثبت نام نموده و سفارش آنلاین موشن گرافیک ثبت نمائید تا بلافاصله فاکتور دریافت نمائید و سپس تصمیم گیری فرمائید.
لیست نظرات
x اولین نظر را شما ثبت نمائید