تفاوت موشن گرافیک و انیمیشن چیست و هر یک چه کاربردی دارند؟
در این مقاله قصد داریم تفاوت موشن گرافیک و انیمیشن را برای شما عزیزان شرح داده و کاربرد هر یک از آن ها را بررسی کنیم.
برای دریافت مشاوره رایگان، فرم زیر را پر کنید.
برای سفارش آنلاین موشن گرافیک کافیست در سایت ثبت نام نموده و سفارش آنلاین موشن گرافیک ثبت نمائید تا بلافاصله فاکتور دریافت نمائید و سپس تصمیم گیری فرمائید.
تفاوت موشن گرافیک و انیمیشن در چیست؟ شاید در نگاه اول فکر کنید که این دو محتوای گرافیکی هیچ تفاوتی با یکدیگر ندارند، اما این تصور کاملا اشتباه است. اگر در این حوزه فعالیت چندانی نداشته اید، احتمالا با تفاوت های وجود بین انیمیشن و موشن گرافیک آشنا نیستید. طراحان مبتدی و تازه کار نیز ممکن است در مواردی با تفاوت های این دو محتوا آشنایی نداشته باشند. در این مقاله قصد داریم در مورد تفاوت موشن گرافیک و انیمیشن به شما توضیحاتی دهیم. در واقع سعی می کنیم ضمن بیان کردن کاربرد هر محتوا، تفاوت ها و شباهت های آن ها را بررسی کنیم. پس با همراهی کردن ما تا آخر مقاله، اطلاعات خود را افزایش دهید.
توضیحی در مورد موشن گرافیک
در بررسی تفاوت موشن گرافیک و انیمیشن بهتر است در درجه اول، هر کدام از این مفاهیم را به صورت جداگانه مورد بررسی قرار دهیم. اجازه دهید ابتدا در مورد موشن گرافیک صحبت کنیم. موشن گرافی نوعی محتوای تصویری است که از عناصر مختلفی مانند تصاویر گرافیکی متحرک، افکت ها، موسیقی، صدا، متن، تایپوگرافی و... تشکیل شده است. البته تا این جای کار تفاوت خاصی با انیمیشن مشاهده نمی شود. لازم است بدانید، موشن گرافی یک عملیات است که در آن تصاویر گرافیکی در یک صحنه پویا و فعال جای می گیرند. موشن گرافی شامل دو عنصر مهم و حیاتی یعنی داده ها و طراحی گرافیک می باشد.
در ساخت موشن گرافی ابتدا تصاویر گرافیکی (Graphic images) به صورت استاتیکی یا ایستا طراحی می شوند. سپس با توجه به داستان یا سناریویی که برای آن ها در نظر گرفته شده است، به حرکت در می آیند. برای ساخت محتواهای موشن گرافیکی افراد مختلفی مانند حروف چین ها، نقاشان، سناریو نویس ها و... نیز داریم.
شرح کوتاهی در مورد انیمیشن
در ادامه بررسی تفاوت موشن گرافیک و انیمیشن باید مفهوم انیمیشن را برای شما شرح دهیم. احتمالا تا به حال کارتون های مختلفی تماشا کرده اید. این کارتون ها مصداق بارز ساخت انیمیشن هستند. در واقع به هر روشی که برای تمایز تصاویر و پخش پی در پی آن ها مورد استفاده قرار گیرد، انیمیشن گفته می شود. کار تولید انیمیشن معمولا با استفاده از کامپیوتر انجام می شود. برای این کار فریم های مختلفی از یک تصویر طراحی شده و طبق داستان، به سرعت و پی در پی نشان داده می شوند. این کار باعث ایجاد یک حرکت توهمی در تصاویر خواهد شد. برای تولید انیمیشن ها معمولا به افرادی خبره در زمینه های سناریو نویسی، طراحی، نورپردازی، مسلط به کامپیوتر و... نیاز داریم.
انیمیشن و موشن گرافیک چه تفاوتی دارند؟
پس از بررسی مفهوم هر دو گزینه، نوبت به پیدا کردن تفاوت موشن گرافیک و انیمیشن می رسد. موشن گرافی و انیمیشن دو هنر بسیار مشابه هستند که بسیاری از افراد، در تشخیص آن ها دچار مشکل می شوند. در برخی موارد حتی طراحان مبتدی نیز نمی توانند این دو محتوا را از یکدیگر تشخیص دهند. حال چه راه هایی برای تشخیص تفاوت موشن گرافیک و انیمیشن وجود دارد؟ چگونه شما طراحان عزیز می توانید این دو هنر را از یکدیگر متمایز کنید؟ اگر به دنبال پاسخ این سوال ها هستید، در ادامه همراه ما باشید.
• کاربردها:
در اولین تفاوت موشن گرافیک و انیمیشن باید آن ها را از نظر کاربرد مورد بررسی قرار دهیم. همان طور که گفته شد، انیمیشن ها بیشتر جهت خلق روایت، ساخت کارتون و... مورد استفاده قرار می گیرند. یعنی کاربردی سرگرم کننده دارند. این در حالی است که موشن گرافی ها جهت ساخت تیزرهای تبلیغاتی، معرفی خدمات و... استفاده می شوند.
• مدت زمان:
دومین تفاوت موشن گرافیک و انیمیشن، مدت زمان تعیین شده برای آن است. دقت کنید که محتواهای موشن گرافی با توجه به کاربردی که دارند در تایم های محدود و کوتاهی طراحی می شوند. این در حالی است که انیمیشن ها با توجه به بیان داستان و حالت روایتی، در تایم های طولانی تری تولید می شوند. پس یکی از بهترین شاخصه ها برای تشخیص تفاوت موشن گرافیک و انیمیشن، همین مدت زمان اجرای داستان است.
• زمینه علمی:
شاید برایتان جالب باشید بدانید که شاخه علمی موشن گرافیک و انیمیشن متفاوت است. موشن گرافی در زیر شاخه طراحی گرافیک قرار دارد. انیمیشن را نیز می توان در زیر شاخه تصویر سازی جای داد.
• هدف تولید محتوا:
هدف تولید محتوای موشن گرافی، تبلیغ و افزایش بازدید از مجموعه در شبکه های اجتماعی است. این در حالی است که انیمیشن ها بیشتر با هدف سرگرمی و فرهنگ سازی در جامعه ساخته می شوند.
• مشتریان:
آخرین تفاوت موشن گرافیک و انیمیشن نیز مشتریان آن ها هستند. مشتری های موشن گرافی، عموما صاحبان شغل و صنایعی هستند که قصد تبلیغ و معرفی کسب و کار خود به جامعه را دارند. این در حالی است که انیمیشن ها معمولا به سفارش کارگردانان، تهیه کنندگان و... ساخته می شوند.
بررسی کاربردهای انیمیشن و موشن گرافی
در بخش قبلی که به بررسی تفاوت موشن گرافیک و انیمیشن پرداختیم، یکی از گزینه های بررسی شده، کاربرد محتوا بود. همان طور که در آن بخش نیز اشاره شد، این دو محتوای گرافیکی از نظر کاربرد با هم تفاوت دارند. محتواهای موشن گرافی بیشتر در شبکه های اجتماعی و اینترنت مورد استفاده قرار می گیرند. با استفاده از این محتواها می توانید کسب و کار، خدمات و یا محصولات خود را به مشتری معرفی کنید. از طرف دیگر انیمیشن ها کاربرد متفاوتی دارند. این محتواهای گرافیکی برای سرگرم کردن اشخاص، انتقال مفاهیم، فرهنگ سازی و... مورد استفاده قرار می گیرند.
وجه اشتراک موشن گرافی و انیمیشن
شاید به این مسئله فکر کنید که وجه اشتراک موشن گرافی و انیمیشن در چیست؟ همان طور که در ابتدای کار گفتیم، این دو محتوا از نظر ظاهری بسیار شبیه به یکدیگر هستند. به همین دلیل بسیاری از افراد توانایی تشخیص و تمایز این محتواها را ندارند.
بنابراین می توان گفت که فیلم انیمیشنی و تصاویر متحرک از نظر ساختار کلی، روش ساخت و... شباهت بسیار زیادی به یکدیگر دارند. اگر به عنوان یک طراح مبتدی، به یادگیری فنون موشن گرافی و تسلط بر این دانش علاقه دارید، می توانید به سایت رایا مارکتینگ مراجعه کنید و از مقالات آموزشی موجود در این سایت بهره ببرید. از مهم ترین مقالات آموزشی موجود در رایا مارکتینگ می توان به مقایسه اینفوگرافیک و موشن گرافیک، سناریو نویسی برای موشن گرافی، گرافیست ها چقدر درآمد دارند؟ و... اشاره کرد. به علاوه اگر به عنوان یک طراح، حس می کنید توانایی و استعداد کار در این مجموعه را دارید، می توانید در آزمون استخدام طراح موشن گرافیک شرکت کنید.
نکات تکمیلی
در این مقاله ابتدا در مورد تفاوت موشن گرافیک و انیمیشن صحبت کردیم. سپس با بررسی مفهوم هر یک از این عبارات، کاربرد و معنای آن ها را به شما عزیزان معرفی کردیم. در بخش بعدی سعی کردیم به صورت موردی تفاوت های موجود میان این دو محتوای گرافیکی را برای شما شرح دهیم.
از مهم ترین تفاوت ها می توان به کاربرد، نوع مشتری، مدت زمان محتوا، هدف محتوا، شاخه علمی و... اشاره کرد. در بخش بعدی نیز تلاش کردیم وجه اشتراک بین این دو نوع محتوای گرافیکی را به شما معرفی کنیم. یاد گرفتیم که این محتواها از نظر ظاهر و ساختار، شباهت زیادی با یکدیگر دارند. همچنین خدمات مجموعه رایا مارکتینگ را نیز در این زمینه به شما عزیزان معرفی نمودیم.
برای سفارش آنلاین موشن گرافیک کافیست در سایت ثبت نام نموده و سفارش آنلاین موشن گرافیک ثبت نمائید تا بلافاصله فاکتور دریافت نمائید و سپس تصمیم گیری فرمائید.
لیست نظرات
x اولین نظر را شما ثبت نمائید