طریقه ساخت موشن گرافیک سریع و حرفه ای
افراد با یادگیری طریقه ساخت موشن گرافیک به وسیله نرم افزارهای مختلف میتوانند در مدت زمان کوتاهی، ویدیوهای حرفهای بسازند.
برای سفارش آنلاین موشن گرافیک کافیست در سایت ثبت نام نموده و سفارش آنلاین موشن گرافیک ثبت نمائید تا بلافاصله فاکتور دریافت نمائید و سپس تصمیم گیری فرمائید.
یادگیری طریقه ساخت موشن گرافیک به شما امکان میدهد ویدیوهای حرفهای و خاطرهانگیزی بسازید. به وسیله این نوع ویدیوها میتوانید با مخاطبان یا مشتریان ارتباط برقرار کنید. موشن گرافیک یک استراتژی بسیار قدرتمند برای بازاریابی و حتی توسعه محتوای وب سایت میباشد. این نوع ویدیوهای تبلیغاتی انگیزه مشتریان را برای خرید به طور شگفتآوری افزایش میدهند. کاربرد دیگر موشن گرافیکها این است که میتوانند ترافیک بازدیدکنندگان وب سایت و تجربه کاربری را بهبود بخشند.
مخابین گرامی توجه داشته باشید سفارش تولید محتوا طراحی موشن گرافیک در رایامارکتینگ به جذب مخاطب در کسب و کار کمک شایانی میکند.
مقدمه
هر چند طریقه ساخت موشن گرافیک با توجه به روش کار و بکارگیری نرم افزارهای مختلف ممکن است متفاوت باشد. با این حال مراحل کلی آن یکسان است و به مهارتهای غیر فنی مانند خلاقیت، درک احساسات مخاطب و ظرافت در طراحیهای گرافیکی نیاز دارد. چندین اصل اساسی برای ایجاد ویدیوهای موشن گرافیک وجود دارد که مهمترین آنها برجستهسازی شخصیتهای اصلی داستان و تاکید بر تفاوتهای آنها، انسجام عناصر مختلف تصاویر و ارتباط صحنهها میباشند. امروزه بینندگان بین ویدیوهای موشن گرافیک آماتور با حرفهای تفاوت قائل میشوند و بنابراین رعایت این اصول و انتخاب سبک موشن گرافیک مناسب، بر جذب مخاطب تاثیرگذار خواهد بود.
فهرست موضوعاتی که در این مقاله بیان شدهاند عبارت است از: طریقه ساخت موشن گرافیک، نوشتن فیلمنامه، ایجاد استوری بورد، طراحی تصاویر نهایی، متحرکسازی تصاویر، صداگذاری، ارزیابی، انتشار ویدیو و معرفی بهترین نرم افزارها برای ساخت موشن گرافیک حرفهای.
توصیه میکنیم مقاله مسیرشغلی و بازارکار شغل موشن گرافیک چگونه است و به چه عواملی بستگی دارد؟ را مطالعه نمایید.
طریقه ساخت موشن گرافیک
در واقع موشن گرافیک یکی از انواع انیمیشن است. تفاوت اصلی آن سادگی حرکات و استفاده از عناصر معمولی طراحی مانند متن، اشکال و تصاویر با سبک موشن گرافیک است. مراحل ساخت این نوع انیمیشن شامل 8 مرحله اصلی است که عبارتند از: انتخاب سبک و نوع موشن گرافیک با توجه به موضوع، طراحی فیلمنامه یا روش انتقال مفاهیم به مخاطب، ایجاد استوری برد، طراحی تصاویر گرافیکی و کاراکترهای اصلی، متحرکسازی تصاویر و استفاده از جلوههای تصویری، تصمیمگیری برای صداگذاری یا عدم وجود صدا بر روی ویدیو نهایی، ارزیابی و انتشار ویدیوی موشن گرافیک. مهارت طراحان تاثیر زیادی بر کیفیت ویدیو نهایی خواهد داشت. استفاده از تکنیکهای صوتی و تصویری میتواند احساسات مخاطب را به سمت هدف اصلی سوق دهد. نکته مهم در ساخت ویدیوهای موشن گرافیک این است که طراحان باید تصاویر گرافیکی بسازند که تکراری نباشد تا بتواند در بین مخاطبان جایگاه خاصی پیدا کند.
نوشتن فیلمنامه
یک ویدیوی موشن گرافیک به منظور انتقال مفاهیم مانند معرفی یک محصول یا برند منتشر میشود. بنابراین باید فیلمنامه یا سناریوی نمایش یک موضوع، از قبل مشخص شود. برای این کار بهتر است پاسخ برخی از سوالات متداول راجع به ویدیوهای موشن گرافیک را پیدا کنید. به عنوان مثال مخاطبان ویدیو چه کسانی هستند؟ در کدام رسانه صوتی و تصویری پخش خواهد شد؟ تصاویر به صورت سه بعدی باشند یا دو بعدی؟ و... .
استوری برد
در این مرحله صحنههای فیلمنامه به صورت طراحیهای اولیه و ساده مشخص میشوند. با ایجاد استوری برد، ایده اولیه تصاویر، صحنهها و کاراکترهای اصلی به تصویر کشیده میشوند. استوری بورد از عدم هماهنگی در صحنههای به هم پیوسته ویدیوی موشن گرافیک جلوگیری میکند. علاوه بر این با ایجاد طراحیهای اولیه، اعضای پروژه میتوانند از مطابقت تصاویر با فیلمنامه مطمئن شوند. برای یادآوری جزئیاتی که باید در سکانسهای موشن گرافیک نهایی اضافه شوند میتوانید آنها را بنویسید. همچنین زمانبندی یا هر موضوع دیگر را که مد نظرتان است را جدی بگیرید و یادداشت نمایید. یکی از نرم افزارهایی که در مرحله استوری برد مورد استفاده قرار میگیرد، پاورپوینت است. افراد در پاورپوینت میتوانند روند قرارگیری صحنههای ویدیو و توضیحات آنها را ثبت نمایند.
طراحی تصاویر نهایی
در این مرحله از ساخت موشن گرافیک حرفهای، تصاویر گرافیکی نهایی طراحی میشوند. برای این کار بهتر است بر روی نکات کلیدی استوری بورد تمرکز داشته باشید و جزئیات فیلمنامه را به تصویر بکشید. تصاویر نهایی، سبک و چهارچوب ویدیوی موشن گرافیک را تعیین میکنند. در این مرحله طراحان مبتدی میتوانند برای ساخت تصاویر حرفهای از قالبها و جلوههای تصویری در نرم افزارهایی مانند فتوشاپ (Adobe Photoshop) یا افترافکت (After Effect) استفاده کنند.
متحرکسازی تصاویر
همانطور که گفته شد، طریقه ساخت موشن گرافیک هنگام استفاده از نرم افزارهای مختلف ممکن است مقداری متفاوت باشد. به عنوان مثال برای ساخت انیمیشنهای سه بعدی با نرم افزار Cinema 4D افراد باید با شیوههای خاص، تصاویر را از زوایای مختلف بررسی کنند ولی هنگام ایجاد تصاویر دو بعدی در نرم افزار After Effect روش کار بسیار سادهتر است.
افراد مبتدی برای ساخت موشن گرافیک حرفهای میتوانند از قالبهای نرم افزارهایی مانند افترافکت و پریمیر (Adobe Premiere) استفاده کنند. اعمال این قالبها موجب افزایش سرعت در تدوین ویدیو، تنظیم رنگ و سایر اقدامات دیگر خواهد شد. کاربران میتوانند قالبهای اورجینال نرم افزارها را به صورت رایگان در ویدیوی خود به کار ببرند یا آنها را از وب سایتهای مختلف یا طراحان دیگر خریداری کنند. در این مرحله زمانبندی ویدیو و تنظیم تصاویر هم باید مطابق اصول و برنامهریزیهای قبلی باشد. میزان سرعت نمایش ویدیو بر هیجان آن می افزاید و اگر به درستی اعمال شود میتواند توجه مخاطب را جلب کند.
صدا گذاری
اگرچه یک ویدیوی موشن گرافیک با توجه به سبک آن میتواند بدون صدا هم ساخته شود. با این حال صداگذاری تکنیکی است که نقش مهمی در جذب مخاطب و برانگیختن احساسات بینندگان دارد. صداگذاری استاندارد همراه با جلوههای صوتی بر کیفیت ویدیو و نشان دادن حالت هر صحنه تاثیرگذار خواهد بود.
ارزیابی
در آخرین مرحله از آمادهسازی موشن گرافیک باید ویدیو نهایی ارزیابی گردد و اگر مشکلی داشته باشد، اصلاح شود. هنگام ارزیابی باید به این سوال پاسخ داده شود که آیا خروجی نهایی با مخاطب ارتباط بصری موثر برقرار میکند و میتواند به درستی مفهوم و موضوع مد نظر را منتقل کند یا خیر.
انتشار ویدیوی موشن گرافیک
برای انتشار ویدیوی نهایی روشهای متنوعی وجود دارد. تلویزیون، سمینارهای تخصصی، وب سایتهای اینترنتی و شبکههای اجتماعی مانند اینستاگرام، آپارت، یوتیوب، تلگرام از جمله موقعیتهایی هستند که معمولا برای انتشار سریع و حرفهای موشن گرافیکها انتخاب میشوند.
معرفی بهترین نرم افزارها برای ساخت موشن گرافیک حرفهای
Pickle Motion Graphics، Flex Clip، Adobe After Effect، Cinema 4D، Illustrator، Adobe Photoshop Adobe Premiere، Autodesk Maya، 3DMax از جمله نرم افزارهایی هستند که برای ایجاد موشن گرافیکهای باکیفیت مورد استفاده قرار میگیرند.
طریقه ساخت موشن گرافیک در هر یک از نرم افزارها تا حدودی متفاوت است و هر یک از آنها گزینههای خاصی را در اختیار کاربران قرار میدهند. در حال حاضر صدها نرم افزار موشن گرافیک در بازار عرضه شده و برخی از آنها امکانات فوق العاده و منحصر به فردی دارند. به عنوان مثال برنامه After Effect یکی از معروفترین ابزارهای موشن گرافیک است و دارای پلاگینهای متنوعی میباشد که به کاربر امکان میدهد جلوههای صوتی و تصویری فوق العاده به ویدیو اضافه کنند. انواع موشن گرافیکهایی که میتوانید با نرم افزارهای گرافیکی معرفی شده بسازید عبارتند از: تایپوگرافیکهای متحرک، تیتراژ فیلم و انیمیشن، لوگوهای متحرک، انیمیشنهای کوتاه (Gif)، ویدیوهای کوتاه آموزشی و تبلیغاتی، انیمیشنهای UI/UX، قالبهای گرافیکی وب سایت، اینفوگرافیک و... .
PowerDirector، KineMaster، Flipaclip و Alight Motion Pro، Apple Motion ، Mojo و Gif mob برخی اپلیکیشنهای موبایل هستند که برای ساخت موشن گرافیک حرفهای در کمترین زمان مورد استفاده قرار میگیرند. وجود افکتهای بسیار جذاب، امکان افزودن عکس و تصاویر گرافیکی به ویدیو، قابلیت ضبط صدا و ویرایش جلوههای صوتی، ذخیره ویدیو با کیفیت فول اچ دی(Full HD) و امکان به اشتراک گذاری آنها در شبکههای اجتماعی از جمله امکانات این اپلیکیشنها است. با دانلود و نصب این برنامهها بر روی گوشی موبایل فرایند آماده سازی موشن گرافیک با هزینه بسیار کمتر و سریع انجام خواهد شد.
برای سفارش آنلاین موشن گرافیک کافیست در سایت ثبت نام نموده و سفارش آنلاین موشن گرافیک ثبت نمائید تا بلافاصله فاکتور دریافت نمائید و سپس تصمیم گیری فرمائید.
لیست نظرات
x اولین نظر را شما ثبت نمائید