تعریف اینفوگرافیک | نحوه تبدیل اینفوگرافی به اینفوموشن
استفاده از اینفوگرافیک ها یکی از بهترین و سریع ترین روش ها برای انتقال اطلاعات به شیوه ای ساده و قابل فهم، در نظر گرفته میشود.
برای دریافت مشاوره رایگان، فرم زیر را پر کنید.
برای سفارش آنلاین موشن گرافیک کافیست در سایت ثبت نام نموده و سفارش آنلاین موشن گرافیک ثبت نمائید تا بلافاصله فاکتور دریافت نمائید و سپس تصمیم گیری فرمائید.
اینفوگرافیک (Infographic) از ترکیب دو کلمه «اینفو» و «گرافیک» تشکیل شده است. «اینفو» کوتاه شده واژه information به معنی اطلاعات بوده و «گرافیک»، به معنی استفاده از تصاویر به منظور نمایش انواعی از داده ها، اطلاعات و... در قالب محتوای بصری و جذاب است. اینفوگرافی ها کاربردهای فراوانی در دنیای دیجیتال امروزی دارند.
فهرست مطالب
1- اینفوگرافیک چیست؟
2- اینفوگرافیک در چه مواردی کاربرد دارد؟
3- نحوه ساخت اینفوموشن از اینفوگرافی
مقدمه
کافی است کمی به اطراف خود دقت کنیم تا انواع و اقسام اینفوگرافی ها را در قالب ها و شکل های مختلف مشاهده کنیم. حتی نقشه های مترو یکی از انواع اینفوگرافی ها به شمار میروند که هدف آنها انتقال اطلاعات واضح و مشخصی به مخاطب است. در این مطلب قصد داریم بیشتر با مفهوم اینفوگرافیک و کاربرد آن آشنا شویم. همچنین بررسی میکنیم که چطور میتوان یک اینفوگرافی را به اینفوموشن تبدیل کرد.
اینفوگرافیک چیست؟
همانطور که گفته شد، اینفوگرافیک یک نمایش بصری و تصویری است که اطلاعات و داده ها را به شکلی دیداری و جذاب در اختیار مخاطب قرار میدهد. عمده دلیل استفاده از این تصاویر گرافیکی، منظور تسهیل و درک فهم مفهوم های پیچیده برای کاربران است. اینفوگرافی ها میتوانند حجم عظیمی از اطلاعات را به صورتی بسیار خلاصه و ساده سازی شده در اختیار افراد قرار دهند. علاوه بر تسهیل درک ما از محتوای مورد نظر، اینفوگرافی ها سرعت انتقال اطلاعات به افراد را هم افزایش میدهند و همین موضوع سبب شده استفاده های زیادی داشته باشند.
اینفوگرافیک انواع مختلفی دارد که به عنوان یک طراحی لازم است با آنها آشنا باشیم. برخی از مهمترین انواع اینفوگرافی ها شامل موارد زیر میشوند:
- ایستا: این دسته از اینفوگرافی ها شامل اطلاعاتی میشوند که به صورت ثابت و یکجا درج شده اند. به راحتی و با یک نگاه میتوانیم کل مفاهیم ذکر شده در اینفوگرافی های ایستا را بررسی کنیم.
- پویا: دسته دوم از اینفوگرافی ها شامل گرافیک متحرک، پویا یا داینامیک بوده و اطلاعات به صورت متحرک و انیمیشنی ارائه میشود.
- تعاملی: اینفوگرافی های تعاملی به کاربر این امکان را میدهند که با اختیار خود از آنها استفاده کند. به این دسته از اینفوگرافی ها اینتراکتیو هم گفته میشود.
- فیزیکی: شاید برایتان جالب باشد بدانید که اینفوگرافی انواع فیزیکی هم دارد. برخی از ماکت ها یا نمونه های سه بعدی از اطلاعات را میتوان در دسته اینفوگرافیک ها قرار داد.
البته اینفوگرافیک را به شیوه های دیگری هم میتوان دسته بندی کرد. یکی از این روش ها، دسته بندی با توجه به روند ارائه اطلاعات در آنها است. همچنین میتوان آنها را با در نظر گرفتن آیتم هایی که در آنها مورد استفاده قرار گرفته است نیز دسته بندی کرد. با این روش ها، انواع اینفوگرافیک ها شامل اینفوگرافی ویژوال، لیستی، نقشه ای، مقایسه ای، نموداری، زمان محور، عددی و فرآیندی میشود.
اینفوگرافی ها مزایای زیادی دارند و همین موضوع سبب گستردگی استفاده از آنها شده است. همانطور که گفته شد با استفاده از آنها میتوان آمار و اطلاعات را به شیوه ای جذاب تر به مخاطب ارائه کرد. برای این کار میشود مفاهیم سخت و پیچیده را به شیوه ای آسان و گویا به دیگران آموزش داد. این نکته که به اشتراک گذاری آنها نیز کار سختی نیست، اهمیت زیادی در فراگیر شدن استفاده از آنها دارد.
نکته مهم بعدی در مورد استفاده از آنها، تاثیر آنها در صرفه جویی در زمان و در نتیجه، هزینه ها است. وقتی سرعت و میزان سختی انتقال اطلاعات کاهش پیدا کند، بالطبع هزینه ای که برای انجام این کار صرف میشود هم کاهش پیدا خواهد کرد. یعنی اگر قرار بود توضیح مطلبی به مخاطبین نیازمند صرف وقت و توضیح بسیار باشد، حال میتوان با ساخت یک اینفوگرافیک به شیوه ای کاملا گویا، همان مطلب را به مخاطب آموزش داد. این مزایا باعث شده تا از آنها در حوزه های مختلفی استفاده شود که در ادامه به بررسی آنها میپردازیم.
اینفوگرافیک در چه مواردی کاربرد دارد؟
اینفوگرافیک ها در صنایع مختلفی مانند تبلیغات، آموزش، ارائه داده ها، توضیح مفاهیم پیچیده، گزارش دهی و... مورد استفاده قرار میگیرند. همانطور که توضیح داده شد، این ابزار گرافیکی به ویژه در ارائه اطلاعات پیچیده به شکلی ساده و قابل فهم برای مخاطبان کاربرد دارد. از جمله ی بیشترین کاربردها برای آنها میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
1. اطلاع رسانی
در هر حوزه ای که مشغول به کار هستید با استفاده از اینفوگرافیک ها میتوانید اطلاعات مورد نظر خود را به گوش مخاطب برسانید. تلفیق متن و تصاویر گرافیکی میتواند به بهترین شکل هر محتوایی را در اختیار جمعیت کثیری از افراد قرار دهد.
2. بازاریابی
از مهمترین کاربردهای اینفوگرافیک ها، استفاده از آنها در امر بازاریابی، تبلیغات و دیجیتال مارکتینگ است. آنها کمک میکنند تا ترافیک بیشتری به سایت مورد نظر خود جلب کنید و سئو آن را بهبود بخشید. اگر نمیدانید سئو چیست باید گفت که منظور از سئو، بهینه سازی سایت و محتوا به هدف جلب نظر موتورهای جستجو به آن است. بسیاری از انواع تولید محتوا برای اینفوگرافی ها شامل موارد تبلیغاتی میشود که هدف برندها از ساخت آنها، آشنا کردن مخاطب با برند است.
3. گزارش نویسی
از دیگر کاربردهای مهم آنها، گزارش نویسی است. با استفاده از این ابزار بصری میتوان داده ها را به شیوه ای جذاب و قابل درک در اختیار افراد قرار داد.
4. استفاده از اینفوگرافیک برای ارائه
ماهیت اینفوگرافی ها آنها را به ابزار قدرتمندی در انواع ارائه ها و کنفرانس ها تبدیل کرده است. فرقی نمیکند که موضوع مورد نظر شما چه باشد، به هر حال با استفاده از آنها میتوان درصد زیادی از اطلاعات را به صورتی فشرده اما قابل درک، خلاصه کرده و راحت تر آنها را در اختیار دیگران قرار دهیم.
5. آموزش
دانش آموزان و دانشجویان از جمله کسانی هستند که معمولا از اینفوگرافی ها بیشتر از متون خشک درسی استقبال میکنند. یادگیری با استفاده از این ابزار آموزشی نه تنها جذاب تر است، بلکه راحت تر به یاد میماند.
این موارد، مهمترین کاربردهای استفاده از این ابزار هستند اما حقیقتا محدودیتی برای به کار بردن آنها در هر شاخه کاری یا آموزشی وجود ندارد. اگر یک اینفوگرافی میتواند باعث شود تا مطلبی را راحت تر و سریع تر به مخاطب خود منتقل کنید، پس حتما از آن استفاده کنید.
نحوه ساخت اینفوموشن از اینفوگرافی
اینفوموشن ها همانطور که از اسمشان مشخص است شباهت زیادی به اینفوگرافی دارند با این تفاوت که در آنها، از تصاویر متحرک و انیمیشنی استفاده میشود. یک انیماتور میتواند با استفاده از داده های به کار رفته در یک اینفوگرافیک ایستا، آن را تبدیل به یک موشن گرافی کند. برای مقایسه اینفوگرافیک و موشن گرافیک در واقع مهمترین نکته ای که باید به آن توجه کنیم همین تفاوت در استفاده از پویانمایی ها و تصاویر متحرک است.
برای تولید محتوا در زمینه ساخت موشن گرافیک نه یک گرافیست، بلکه نیاز به استخدام طراح موشن گرافیک است. در حال حاضر برخی از سایت ها مانند رایا مارکتینگ این امکان را برای طراحان فراهم کرده اند که با ثبت نام در سایت، به عنوان فریلنسر مشغول به کار شده و با قبول سفارش تولید محتوا، در زمینه طراحی اینفوگرافیک، اینفوموشن و... فعالیت و کسب درآمد کنند.
جمع بندی
در دنیای امروز، سرعت انتقال اطلاعات به حدی افزایش پیدا کرده که معمولا بیشتر افراد از محتوای ساندویچی و خلاصه شده استقبال زیادی میکنند. وقتی این محتوا در قالب تصاویر خوش رنگ و لعاب گرافیکی هم ارائه شده باشند، جذابیت آنها دو چندان خواهد شد. با توجه به این موضوع، وظیفه طراحان این است که با شناخت مخاطب و درک محتوا، به بهترین شکل طراحی هایی را ارائه کنند که در ذهن کاربر باقی مانده و علاوه بر جذابیت بصری، مفید و کاربردی هم واقع شوند.
برای سفارش آنلاین موشن گرافیک کافیست در سایت ثبت نام نموده و سفارش آنلاین موشن گرافیک ثبت نمائید تا بلافاصله فاکتور دریافت نمائید و سپس تصمیم گیری فرمائید.
لیست نظرات
x اولین نظر را شما ثبت نمائید