آموزش مراحل ساخت موشن گرافیک
مراحل ساخت موشن گرافیک شامل ده مرحله اصلی است. در پروژههای مختلف با توجه به سبک تصاویر، موضوع و سایر عوامل ممکن است این مراحل تغییر کنند.
برای دریافت مشاوره رایگان، فرم زیر را پر کنید.
برای سفارش آنلاین موشن گرافیک کافیست در سایت ثبت نام نموده و سفارش آنلاین موشن گرافیک ثبت نمائید تا بلافاصله فاکتور دریافت نمائید و سپس تصمیم گیری فرمائید.
مراحل ساخت موشن گرافیک چیست؟ روند تولید انیمیشن و ویدیوهای موشن گرافیک چگونه پیش میرود؟ در این مقاله همه مراحل ساخت از درخواست مشتری تا ارائه محصول نهایی مورد بررسی قرار گرفته است.
مقدمه
موشن(motion) به معنای پویانمایی است. موشن گرافیک (motion graphic) یعنی تصاویر گرافیکی متحرک که از طریق صدا و حرکت تصاویر پیام خود را به مخاطب میرسانند. برای ساخت موشن گرافیک از نرم افزارهایی مانند After effect و Apple motion استفاده میکنند. ویدیوهای موشن گرافیک ترکیبی از صدا و حرکت هستند که کاملا مبتنی بر این نرم افزارهای حرفهای ایجاد میشوند.
بیشتر بدانید:
مراحل ساخت موشن گرافیک در همه پروژهها یکسان نیست و ممکن است با توجه به سبک طراحی متفاوت باشد. علاوه بر این هر نوع طراحی موشن گرافیک اصول و مخاطبان خاصی دارد. مراحلی مانند تحقیق درباره محصول یا موضوع پروژه موشن گرافیک، انتخاب سبک، طرح اولیه، تصاویر اولیه دنبالهدار، طراحی صدا، ایجاد تصاویر نهایی، ساخت انیمیشن، ارزیابی و انتشار، در تمامی پروژههای موشن گرافیک یکسان است. علاقهمندان با مطالعه مراحل بیان شده در این مقاله میتوانند دید کلی از نحوه تولید موشن گرافیک داشته باشند.
مرحله اول: تحقیق درباره موضوع
اولین مرحله از مراحل ساخت موشن گرافیک، جمع آوری اطلاعات مربوط به موضوع پروژه است. موضوع میتواند بازاریابی محصول یک کسب و کار، طرلحی لوگو موشن و هویت برند، رابط کاربری وب سایت یا اپلیکیشن، واقعیت مجازی، تایپوگرافی، آموزش و اطلاع رسانی، کلیپ کوتاه و... باشد.
یکی از روشهای جمع آوری اطلاعات در این مرحله، شناخت رقبا و تحلیل استراتژیهای آنها است. علاوه بر این پروژههای موشن گرافیک هم مانند همه فرایندهای گرافیکی با سوالاتی در مورد هدف از پروژه و انتظارات مخاطبان آغاز میشوند. سازندگان موشن گرافیک باید بدانند که مخاطب هدف آنها کیست و هدف از تولید محتوا چیست. همچنین محصول نهایی در کدام رسانهها و پلتفرمها منتشر میشود و چالشهای پیش رو پروژه را پیشبینی کنند.
مرحله دوم: انتخاب سبک و نوع موشن گرافیک
در مرحله دوم از مراحل ساخت موشن گرافیک میبایست بر اساس اطلاعات جمع آوری شده، سبک و نوع محصول نهایی پروژه مشخص شود. در این مرحله خلاقیت طراح یا گرافیست و توانایی کار با نرم افزارهای گرافیکی در انتخاب سبک موشن گرافیک نقش مهمی دارد. انواع موشن گرافیک معمولا در دوازده دسته طبقهبندی میشوند که عبارتند از: ویدیوهای اطلاعرسانی، تبلیغاتی، انیمیشنهای رابط کاربری وب سایت، آیکونهای اپلیکیشن، لوگو، ویدیوهای کوتاه، تیزر فیلم، تایپوگرافی، اینفوگرافی، برودکستینگ، گیف و واقعیت مجازی.
واقعیت مجازی(VR) یکی از جدیدترین زمینههای موشن گرافیک است که در بازیهای ویدویویی سه بعدی به کار میرود. ساخت گیف، فیلم و کلیپهای کوتاه در شبکههای اجتماعی جایگاه ویژهای دارد و همچنین با وجود اینفوگرافیها و تایپوگرافیها انتقال مفاهیم به مخاطبان راحتتر شده است. استفاده از لوگوهای متحرک و سایر موشن گرافیکهای تبلیغاتی از روشهای محبوب و پرطرفدار برای معرفی محصول یا برندینگ هستند.
مرحله سوم: طرح اولیه به صورت متن
در این مرحله بر اساس موضوع و سبک انتخاب شده، پیش نویس پروژه موشن گرافیک به صورت متنی نوشته شده و شماره گذاری میشود. پیش نویس پروژه میبایست به مشتری ارائه شود و در این صورت مشتری متوجه میشود که ویدیو آینده چگونه خواهد بود. یکی از موضوعاتی که در این مرحله مورد توجه طراحان قرار میگیرد، تنوع در صحنههای مختلف موشن گرافیک است. هر یک از سکانسهای موشن گرافیک باید بتواند نظر مخاطب را به خود جلب کند بنابراین باید احساساتی که قرار است در هر صحنه منتقل شود به طور واضح مشخص گردد. تنوع در صحنههای مختلف به این معنا است که نباید متنهای مشابه برای همه آنها نوشته شود. تایپوگرافیها، رنگها، اشکال، حرکات، صداها شبیه کلمات و عبارات معناداری هستند که موضوعات مختلفی را به تصویر میکشند. در پیش نویس متنی باید حرکتها، افکتهای صدا و تصویر، اینفوگرافیها و سایر عوامل تاثیرگذار بر مخاطب مورد بررسی قرار گیرند.
مرحله چهارم: تصاویر اولیه دنبالهدار
در این مرحله از مراحل ساخت موشن گرافیک، پیش نویس متنی به تصاویر اولیه دنبالهدار تبدیل میشود. ترکیب تصاویر و صحنهها، شخصیتها و نمادهای موشن گرافیک، نحوه عملکرد دوربین در این مرحله مشخص میگردد. توجه به جزئیات در طراحی و ساخت تصاویر اولیه موجب میشود تا مفاهیم و پیامهای موشن گرافیک در مدت زمان کوتاهی به نمایش گذاشته شوند.
در این مرحله پاسخ به برخی سوالات میتواند در افزایش سرعت ساخت پروژه موثر باشد. سوالاتی که ممکن است مطرح شود عبارتند از: تصاویر استفاده شده در موشن گرافیک کارتونی است یا واقعی؟ تصاویر دو بعدی هستند یا سه بعدی؟ آیا مخاطبان متوجه مفاهیم و استعارههای تصویری خواهند شد؟ کاراکترهای اصلی موشن گرافیک به هم شبیه هستند یا خیر؟
مرحله پنجم: طراحی صدا
در این مرحله گوینده یا صداگذار زمانبندی، لحن صدا و سبک موسیقی را متناسب با متن پیشنویس و تصاویر اولیه مشخص میکند. صداگذاری و موسیقی متن شرایطی را فراهم میکند تا پیام موشن گرافیک در ذهن مخاطبان ماندگار شود. این موضوع در برندینگ بسیار مهم است و اصطلاحی به نام صدای برند نیز به همین معنا است .صدای برند به معنای تمام عناصری است که مخاطبان با مشاهده آن برند خاصی را به یاد میآورند. استفاده از صداهای جدید و جذاب در ویدیو موشن گرافیک آن برند را متمایز خواهد کرد. این مرحله در برخی پروژهها ممکن است حذف شود و در مرحله آخر موشن گرافیک، صداگذاری و موسیقی اجرا شود.
مرحله ششم: ایجاد تصاویر نهایی
در این مرحله از مراحل ساخت موشن گرافیک، تصاویر نهایی بر اساس متن پیش نویس، تصاویر اولیه و موسیقی موشن گرافیک ایجاد میشوند. در موشن گرافیکهای سه بعدی یا سایر سبکهای دیگر، افکت گذاریهای مناسب با نرم افزار انجام میشود که میتواند بر تبدیل ایدهها به واقعیت تاثیرگذار باشد.
مرحله هفتم: تولید موشن گرافیک نهایی
در این مرحله تصاویر متحرک یا موشن گرافیک ساخته میشوند و تصاویر را به فریمهای پویا تبدیل میکنند. دقت در ترکیب تصاویر بسیار مهم است به طوری که نباید مخاطبان گمراه شوند و بتوانند ایده اصلی را درک نمایند. همچنین زمانبندی و سرعت حرکت فریمها بر مخاطبان تاثیرگذار میگذارند. تغییرات در سرعت حرکت تصاویر میتواند هیجان بیشتری به موشن گرافیک بدهد و نتایج خوبی را به همراه داشته باشد. البته باید به این موضوع دقت داشت که اگر سرعت موشن گرافیک زیاد باشد مخاطبان متوجه مفهوم آن نخواهند شد. همچنین اگر سرعت ویدیو بسیار کم باشد مورد توجه افراد قرار نمیگیرد.
مرحله هشتم: صداگذاری
در مرحله صداگذاری موسیقی اصلی و صدای کاراکترهای موشن گرافیک به آن اضافه میشود. افکتهای صدا با توجه به موضوع، سبک و مخاطب موشن گرافیکها انتخاب میشود. دراین مرحله نکات مهم زیادی وجود دارد که باید رعایت شود به عنوان مثال صدای گوینده باید متناسب با کاراکترهای موشن گرافیک انتخاب شود و بلندی صدای گوینده بلندتر از موسیقی متن نباشد. شناخت سلیقه مخاطب و جذابیت موسیقی بر روی خروجی نهایی تاثیرگذار خواهد بود.
مرحله نهم: ارزیابی موشن گرافیک
پس از تهیه ویدیو موشن گرافیک اصلی، نوبت به ارزیابی آن میرسد. در مرحله ارزیابی محصول نهایی از نظر اشتباهات بصری و فنی بررسی میشود. میزان درگیری مخاطب با ویدئو، نحوه انتقال پیام، جلوههای بصری، گرافیک جذاب، زمانبندی و ادبیات مناسب از جمله معیارهایی هستند که در هنگام ارزیابی مورد تجزیه و تحلیل قرار میگیرند.
مرحله دهم: انتشار موشن گرافیک
در آخرین مرحله از مراحل ساخت موشن گرافیک، محصول نهایی به مشتری یا مخاطبان ارائه میشود. با موشن گرافیک میتوان پیچیدهترین مفاهیم را به مخاطبان ارائه داد و روشهای انتشار آن بسیار متنوع است. شبکههای اجتماعی مانند تلگرام و رسانههای صوتی و تصویری مانند آپارات، یوتیوب و... بستری مناسب برای جذب مخاطبان میلیونی هستند. انتشار محتوا به ویژه موشن گرافیک باید با برنامهریزی و به درستی صورت گیرد تا پیام آن به جامعه هدف منتقل شود.
برای سفارش آنلاین موشن گرافیک کافیست در سایت ثبت نام نموده و سفارش آنلاین موشن گرافیک ثبت نمائید تا بلافاصله فاکتور دریافت نمائید و سپس تصمیم گیری فرمائید.
لیست نظرات
x اولین نظر را شما ثبت نمائید