5 نکته مهم روانشناسی رنگ ها در موشن گرافیک
در این مقاله شما را با علم روانشناسی رنگ ها در موشن گرافیک و تاثیراتی که این علم روی مخاطبان می گذارد، آشنا می کنیم.
برای دریافت مشاوره رایگان، فرم زیر را پر کنید.
برای سفارش آنلاین موشن گرافیک کافیست در سایت ثبت نام نموده و سفارش آنلاین موشن گرافیک ثبت نمائید تا بلافاصله فاکتور دریافت نمائید و سپس تصمیم گیری فرمائید.
روانشناسی رنگ ها در موشن گرافیک از اهمیت ویژه ای برخوردار است. شاید برایتان جالب باشد بدانید که هر کالیگرافی و ترکیب رنگ منحصر به فرد می تواند تاثیری ویژه روی افراد داشته باشد. طبق نظریه روانشناسی رنگ ها می توان فهمید که ترکیب های رنگی روی ذهن و روان مخاطب تاثیر می گذارند. یک طراح گرافیک حرفه ای، با دانستن این موضوع، باید تلاش کند تا از روانشناسی رنگ ها در راستای بهبود کیفیت موشن گرافی خود استفاده کند.
طراحانی که حین ساخت موشن گرافی مبحث روانشناسی رنگ ها را در نظر می گیرند، می توانند نظر مخاطبان را به صورت ویژه ای به کار خود جلب کنند. اگر به عنوان یک طراح گرافیک مبتدی، به آشنایی با روانشناسی رنگ ها و تاثیر آن بر طراحی گرافیک متحرک علاقه دارید، بهتر است تا پایان مقاله همراه ما باشید.
راهنمای مختصری برای تئوری رنگ
همان طور که گفتیم، روانشناسی رنگ ها در موشن گرافیک اهمیت زیادی دارد. برای درک این موضوع بهتر است پیش از هر چیز شما طراحان عزیز را با تئوری رنگ آشنا کنیم. احتمالا تا به حال با موفقیت چشمگیر بعضی از همکاران خود در ساخت موشن گـرافی مواجه شده اید. باید بدانید که چنین افراد موفقی حتما با اصول نظریه رنگ آشنایی دارند. این نظریه مجموعه ای از اصول و قواعد است که به روانشناسی رنگ ها، فرهنگ، ترکیب های رنگی و... مربوط می شوند. اولین گام آشنایی با دایره رنگ است.
دایره یا چرخه رنگی روابط بین رنگ ها را نشان می دهد. طبق این دایره رنگ ها به 3 دسته اصلی، فرعی و ترکیبی تقسیم می شوند. رنگ های اصلی زرد، قرمز و آبی هستند. رنگ های فرعی نیز رنگ هایی هستند که از ترکیب رنگ های اصلی به وجود می آیند. رنگ های ترکیبی نیز حاصل ترکیب رنگ های اصلی و فرعی هستند. چرخه رنگ به شما کمک می کند تا رنگ های مکمل یکدیگر را به راحتی پیدا کنید و در طراحی خود هارمونی خاصی ایجاد کنید.
تاثیر رنگ ها در جذابیت موشن گرافیک
حتما به این موضوع فکر کرده اید که روانشناسی رنگ ها در موشن گرافیک چه تاثیری دارد؟ پاسخ این سوال کاملا مشخص است. یک طراحی رنگارنگ می تواند جذابیت محتوای شما را افزایش دهد و از این طریق باعث افزایش جذب مخاطب برای شما شود. البته باید دقت کنید که از چه رنگی در کجا استفاده کنید. اگر بخواهید رنگ ها را بدون دقت به هارمونی و روانشناسی در طراحی خود به کار ببرید، محتوای شما برای مخاطب جذاب و تاثیر گذار نخواهد شد.
اهمیت انتخاب رنگ متناسب با نوع موشن گرافیک
همان طور که در بخش قبلی محتوا گفتیم، صرفا رنگارنگ کردن موشن گرافی باعث جذابیت آن نخواهد شد. بلکه طراح باید حین انتخاب رنگ به مبحث روانشناسی رنگها و هارمونی دقت کند. برای موفقیت در این کار، بهتر است موضوع محتوا را در نظر بگیرید و مخاطبان آن را ارزیابی کنید. برای مثال اگر تولید محتوای مورد نظر شما مخصوص کودکان است می توانید از رنگ های شاد و مکمل های آن ها استفاده کنید. به این ترتیب می توانید نظر مخاطبان را به طور ویژه ای به کار خود جلب کنید.
چگونه ترکیب رنگ های عالی را انتخاب کنیم؟
حال شاید این سوال در ذهن شما شکل گیرد که چگونه می توانیم یک ترکیب رنگ مناسب برای طراحی گرافیک خود انتخاب کنیم؟ برای این کار می توانید از پالت های رنگی استفاده کنید. برای آسان تر شدن کارتان می توانید از نرم افزارهای مثل adobe استفاده کنید. از طرفی برخی از طراحان از مولدهای پالت رنگی استفاده می کنند. این پالت ها به صورت خودکار ایجاد می شوند. یک راه دیگر نیز برای انتخاب ترکیب های رنگی مناسب وجود دارد. شما می توانید از عکس ها و تصاویر مختلف الهام گرفته و ترکیب رنگی منحصر به فردی برای طراحی خود انتخاب کنید.
بررسی رنگ های مختلف از نظر روانشناختی
همان طور که گفتیم نقش روانشناسی رنگ ها در موشن گرافیک غیر قابل انکار است. حال بیایید اندکی شما را با تاثیر رنگ های مختلف بر ذهن، رفتار و روان افراد آشنا کنیم. در ادامه برخی از رنگ های پر کاربرد و خصوصیات آنها را به شما معرفی می کنیم.
-
رنگ سفید نمادی از پاکی، خلوص و امید است.
-
رنگ آبی می تواند آرامش، وفاداری و سردی را به مخاطب القا کند.
-
رنگ سبز یادآور طبیعت، رشد، تازگی و حسادت است.
-
رنگ قرمز می تواند شور و هیجان و خشم را به مخاطب القا کند. همچنین نماد دوستی و عشق است.
-
رنگ مشکی نماد رمز و راز و قدرت است. البته ممکن است تداعی کننده غم و اندوه نیز باشد.
-
رنگ بنفش نیز نماد معنویت، جاه طلبی و سلطنت است.
-
رنگ زرد ترکیبی از گرما، شادی و انرژی است.
انواع طرح گرافیکی از نظر هارمونی رنگها
شما طراحان عزیز باید بدانید که یک طراحی گرافیک متحرک از نظر هارمونی رنگها به چند نوع تقسیم می شود. نوع اول طراحی تک رنگ است. در این نوع یک پالت با یک رنگ پایه انتخاب می شود. سایر رنگ های موجود در پالت نمونه هایی روشن و تیره از آن رنگ پایه هستند. نوع دوم پالت مشابه است. در این نوع پالت از سه رنگ پایه مشابه استفاده می شود. سایر رنگ های موجود در این پالت نمونه روشن و تیره این سه رنگ پایه هستند. در نوع سوم نیز از رنگ های متضاد به عنوان رنگ های پایه استفاده می شود. به این پالت ها، مکمل گفته می شود. پالت سه گانه نیز به عنوان آخرین نمونه شناخته می شود.
5 نکته برای استفاده از رنگ ها در طراحی گرافیک متحرک
حال که با نقش روانشناسی رنگ ها در موشن گرافیک آشنا شدید، بهتر است نکاتی طلایی را نیز به شما آموزش دهیم. با یاد گرفتن این نکات می توانید در کار خود موفقیت بیشتری کسب کنید.
1. نکته اول ایجاد تعادل است. برای تحقق تعادل می توانید از قانون 60-30-10 استفاده کنید. یعنی در طراحی خود از 60 درصد رنگ اصلی، 30 درصد رنگ فرعی و 10 درصد رنگ ترکیبی استفاده کنید.
2. در هنگام تولید موشن گرافی باید حتما به کنتراست یا تضاد رنگی نیز دقت کنید. باید بدانید که رنگ های متضاد می توانند نقش ویژه ای در جلب نظر مخاطب داشته باشند. برای ایجاد کنتراست بهتر است رنگ هایی را انتخاب کنید که در چرخه فاصله زیادی از هم دارند.
3. برای برجسته سازی موشن گرافی خود می توانید از رنگ های طوسی و مشکی استفاده کنید. البته بهتر است این رنگ ها را در پس زمینه کار خود استفاده کنید.
4. به ثبات رنگی دقت خاصی کنید. بگذارید با یک مثال این موضوع را برای شما مشخص می کنیم. فرض کنید در یک فریم از محتوای خود از یک گربه حنایی رنگ استفاده کرده اید. باید دقت کنید که در فریم بعدی نیز دقیقا همان رنگ را برای کار خود انتخاب کنید. تغییر رنگ حتی به صورت جزئی، می تواند ظرافت کار شما را کاهش دهد.
5. حتما به مبحث روانشناسی رنگها دقت کنید. باید بدانید که رنگ ها معانی خاصی را به مخاطب القا می کنند. برای این کار می توانید از راهنمایی که در بخش های میانی محتوا برای شما قرار داده ایم، استفاده کنید.
کلام پایانی و جمع بندی مطلب
در این محتوا شما طراحان عزیز را با نقش روانشناسی رنگ ها در موشن گرافیک آشنا کردیم. تلاش کردیم روانشناسی رنگ ها، ترکیب رنگ ها و تضادهای موجود در آن ها برای شما شرح دهیم. همچنین نکاتی در مورد ساخت یک موشن گرافیک موفق به شما به معرفی کردیم. اگر می خواهید با نحوه ایجاد موشن گرافیک در افترافکت و یا نحوه ایجاد گرافیک متحرک در premiere pro آشنا شوید، بهتر است سری به مقالات آموزشی ما در رایا مارکتینگ بزنید. به علاوه اگر به اشتغال در این زمینه علاقه دارید، می توانید در آزمون استخدام طراح موشن گرافیک مجموعه ما شرکت کنید.
برای سفارش آنلاین موشن گرافیک کافیست در سایت ثبت نام نموده و سفارش آنلاین موشن گرافیک ثبت نمائید تا بلافاصله فاکتور دریافت نمائید و سپس تصمیم گیری فرمائید.
لیست نظرات
x اولین نظر را شما ثبت نمائید