تقویم محتوایی چیست؟ آشنایی با صفر تا صد تقویم محتوایی
تقویم محتوایی چیست؟ تقویم محتوایی، چارچوبی با برنامه های مدون می باشد که با هدف بازاریابی محتوایی (تولید، انتشار و مدیریت محتوا) تهیه می شود.
برای دریافت مشاوره رایگان، فرم زیر را پر کنید.
رویایتان را در تولید محتوا به واقعیت می رسانیم. رایا مارکتینگ با بکارگیری بیش از 7000 نویسنده متخصص در تمامی زمینه های کسب و کار، برگزاری آزمون تخصصی نویسنده سئوکار، دیتاماینینگ و مدیریتی ویژه توانسته است علاوه بر حفظ و کنترل کیفیت، هزینه تولید محتوا را برای بازاریابی محتوایی سایتتان به طرز قابل ملاحظه ایی کاهش دهد. تولید محتوا در تمامی زمینه های کسب و کار به بیش از 7 زبان زنده دنیا تولید و ترجمه می گردد.
تقویم محتوایی چیست؟ شاید این سؤال خیلی از افراد باشد که در خصوص تولید محتوا فعالیت میکنند. تقویم محتوایی درواقع روش و ابزاری است که با آن فرایند تولید و ایجاد انواع محتوا را مدیریت میکنید.
این مقاله شما را با مفهوم تقویم محتوا آشنا میکند: جواب این سؤال که تقویم محتوایی چیست و چگونه کار میکند را پیدا خواهید کرد. همچنین نکاتی در مورد نحوه ساخت و استفاده از تقویمی که برای شما مناسب باشد را یاد خواهید گرفت.
فهرست مطالب
-
-
مزایای استفاده از تقویم محتوایی
-
اهمیت تقویم محتوایی برای کسب وکارهای آنلاین
-
تفاوت تقویم محتوایی و تقویم سردبیری
-
-
چگونه یک تقویم محتوای مؤثر ایجاد کنیم؟
-
چه اطلاعاتی باید در تقویم محتوایی درج شود؟ اجزای تقویم محتوایی:
-
پلتفرم ها یا ابزارهای طراحی تقویم محتوا
-
تقویم محتوایی چه مراحلی از بازاریابی محتوایی را شامل می شود؟
-
تقویم محتوایی شامل چه محتواهایی نمی شود؟
-
تقویم محتوایی چه کاربردی در وبلاگ و شبکه های اجتماعی دارد؟
-
ملاحظات زمان بندی تقویم محتوایی
-
نمونه تقویم محتوایی رایا مارکتینگ
-
استفاده از خدمات رایا مارکتینگ برای نگارش تقویم محتوایی
تقویم محتوایی چیست؟
تقویم محتوایی چیست؟ تقویم محتوایی، چارچوبی برای مدیریت برنامه بازاریابی محتوا می باشد. تمام کسب و کارهای آنلاین و مجازی بایستی برای فرآیند تولید و انتشار محتوا، تقویم محتوایی داشته باشند. تقویم محتوا، نوعی نقشه راه می باشد که امکان درک استراتژی های محتوا را فراهم کرده است. کسب و کارها با هدف ساده سازی همکاری و پیگیری عملکرد بازاریابی از تقویم محتوا استفاده می کنند. تقویم محتوا به امور بازاریابی، سمت و سو می دهد تا فرآیند تولید و انتشار محتوا، سازماندهی شود. به عبارتی، تقویم محتوا، سیستمی قابل اعتماد برای بازاریابی محتوایی می باشد. بازگشت سرمایه مثبت محتوا با کمک تقویم محتوا، ممکن است.
تقویم محتوایی در قالب های مختلفی در دسترس می باشد. برای پاسخ به سوال "تقویم محتوا چیست؟"، بایستی گفت که تقویم محتوا، صفحه ای گسترده یا ابزاری است که در نرم افزار مدیریت تولید محتوا گنجانده می شود. درون مایه تقویم محتوا راجع به تولید، نگهداری و انتشار قالب های محتواهای مختلف اعم از محتواهای متنی، تصویری، پست های رسانه های اجتماعی، وبلاگ ها، ایمیل ها و رویدادها می باشد. به این ترتیب، فرآیند تولید و انتشار انواع محتوا، مطابق با اصول از پیش تعیین شده، پیش می رود.
جواب سؤال تقویم محتوایی چیست به فرآیند تولید محتوا بستگی دارد. در حالت عادی تقویم محتوایی ابزاری است که برای سازماندهی، سادهسازی و زمانبندی انتشار محتوای اجتماعی در پلتفرمهای رسانهای استفاده میشود. این ابزار از نظر درک و سازماندهی اهداف بلندمدت و کوتاهمدت استراتژی شما مفید است.
در این مقاله، ما جواب کاملی برای سؤال تقویم محتوایی چیست ارائه خواهیم داد. همچنین برای بهبود فرایند تولید محتوا روی تقویمهای محتوای دیجیتال تمرکز خواهیم کرد. پلتفرمها در این مقاله شامل رسانههای اجتماعی، وبلاگها و محتوای وبسایت، بازاریابی ایمیلی و سایر اشکال دیجیتالی میشوند.
دلیل ایجاد تقویم محتوایی چیست؟
ایجاد و استفاده از یک تقویم محتوای مؤثر به بسیاری از افراد کمک میکند تا نرخ تبدیل خود را بهسرعت افزایش دهند و هزینههای تبلیغات خود را کاهش دهند. درواقع شما با صرف چند ساعت در هفته برای تنظیم و بهروزرسانی محتوای تقویم خود، زمانی را آزاد میکنید که میتوانید از آن برای ایجاد، همکاری، طوفان فکری و تحقیق استفاده کنید تا از جدیدترین روندها در بازاریابی دیجیتال (Digital Marketing) مطلع شوید. همچنین، محتوای شما ذاتاً بهتر میشود زیرا برای ارسال یک پست عجله ندارید.
درواقع این تقویم مشخص میکند که محتوای شما در طول هفته و یا حتی ماه چگونه منتشر شود. شما میدانید برای هر روز و هر مناسبت در تقویم، چه محتوایی را باید ارسال و یا آماده نمایید. در تقویم محتوایی هر قطعه هدف خاصی دارد. علاوه بر این، با ایجاد یک تقویم محتوایی، فرایند انجام کارها و تولید محتوا به اعضای تیم اطلاع داده میشود تا هیچ تداخلی در کارها و مسئولیتها به وجود نیاید.
مزایای استفاده از تقویم محتوایی
استفاده از تقویم محتوایی در بهبود بهره وری و ساده کردن فعالیت های محتوایی اهمیت بالایی دارد. صاحبان کسب و کارها از تقویم محتوا استفاده می کنند تا همکاری خود را آسان تر کنند. البته، تقویم محتوا، رقابتی را بین کسب و کارها ایجاد می کند. فرآیند تولید محتوا و انتشار آن، فوق العاده گیج کننده است. از این رو، تقویم محتوا با تعریف استراتژی محتوایی، فرآیند تولید و انتشار محتوا را آسان تر می کند. یکی از مزایای استفاده از تقویم محتوا، مدیریت منظم مراحل تبلیغات محتوایی (تولید و انتشار انواع محتوا) می باشد.
آیا شرایطی پیش آمده است که برنامه ریزی کنید و مطابق با آن، عمل نکنید؟ تقویم محتوایی، برنامه ای اجتناب ناپذیر برای اجرای استراتژی های محتوایی به صورت هفته ای یا ماهانه می باشد. یک تقویم محتوا خوب، امکان مدیریت و اجرای برنامه های مدون را فراهم می کند. از تقویم محتوا می توان برای ایجاد محتوای هدفمند و پیگیری عملکرد محتوا پس از انتشار، استفاده نمود. از این رو، فرصتی برای متمایز شدن برند کسب و کار فراهم می شود.
با طراحی یک تقویم محتوا خوب، در زمان صرفه جویی کنید! با سازماندهی فعالیت ها و مدیریت رسانه ها در زمان صرفه جویی می شود. تیم طراح تقویم محتوایی با تجزیه و تحلیل بینش مخاطبان، استراتژی های کسب و کار خود را بهینه سازی می کنند و آن ها را در قالب تقویم محتوا می چینند. با کمک تقویم محتوا، فعالیت های بازاریابی محتوا، ثبات پیدا می کنند. مزایای استفاده از تقویم های محتوایی شامل روالی منظم برای ایجاد انواع محتوا و مدیریت آن ها می شود. از این رو، محتواها به صورت منظم و به موقع، تولید و منتظر می شوند. استفاده از تقویم محتوا در هر کسب و کاری موجب افزایش شفافیت و همکاری اعضا، می شود.
اهمیت تقویم محتوایی برای کسب و کارهای آنلاین
کسب و کارهای آنلاین و مجازی، نیاز به تقویم محتوایی دارند، چرا که سرعت تغییرات در فضای دیجیتال مارکتینگ، فوق العاده بالا است. از این رو، برای رشد کسب و کار، داشتن تقویم اجرایی، ضروری و حائز اهمیت می باشد. تقویم محتوا، پوشش دهنده تمام اهداف استراتژی بازاریابی است. تقویم اجرایی، برگرفته از برنامه بازاریابی محتوایی می باشد. از این رو، هیچ فعالیتی فراموش نمی شود، چرا که تمامی امور مطابق با تقویم محتوا در زمان مقرر توسط شخص تعیین شده، انجام می شود و سپس در بستر مورد نظر، منتشر می گردد. تمامی امور در زمان مقرر و پیش بینی شده، انجام می شوند!
اهمیت تقویم محتوایی برای کسب و کارهای آنلاین، جلب اعتماد کاربران و تعامل بیشتر با کاربران می باشد. در بخشی از تقویم اجرایی، بروزرسانی محتواهای قدیمی گنجانده شده است. قاعدتا، محتواهای قدیمی به مرور زمان، بی ارزش می شوند و اعتبار خود را از دست می دهند. در حالی که می توان این محتواها را آپدیت کرد و مجدد به چرخه بهره مندی برگرداند. به کمک تقویم محتوایی، اعضای فعال در کسب و کار با وظایف خود آشنا می شوند و مطابق با زمان مقرر شده، اقدام به انجام وظایف خود می کنند. از این رو، تولید محتوای تکراری و بی ربط، متوقف می شود.
استفاده از تقویم محتوایی موجب صرفه جویی در منابع انسانی و زمانی می گردد. هماهنگی بین اعضای فعال کسب و کار، بیشتر می شود و در نتیجه، بهره وری کار، افزایش می یابد. ناگفته نماند که تقویم محتوا همانند سیستم مدیریت پروژه، عمل می کند. به این صورت، روند کسب و کار آنلاین، رصد می شود. تقویم اجرایی، تصویری از آینده کسب و کار آنلاین می باشد.
منظور از قالبهای تقویم محتوایی چیست و چه کاربردی دارند؟
حال که به خوبی جواب سؤال تقویم محتوایی چیست را پیدا کردهاید باید در مورد قالبهای تقویم محتوایی اطلاعاتی را به دست بیاورید. با این کار میتوانید بهراحتی برای خود یک تقویم بسیار کاربردی و مناسب ایجاد کنید. اگر کمی در اینترنت جستوجو کنید متوجه میشوید که قالبهایی در دسترس هستند و شما میتوانید از آنها برای ایجاد یک تقویم محتوای عالی استفاده کنید.
همچنین شما میتوانید از برنامه صفحه گسترده آفیس (همان اکسل خودمان) برای پیگیری تلاشهای خود و ایجاد یک تقویم محتوایی استفاده نمایید. از سازماندهی که تقویم محتوایی به استراتژی محتوا اضافه خواهد کرد، شگفتزده خواهید شد.
چگونه یک تقویم محتوای مؤثر ایجاد کنیم؟
حال که به خوبی جواب سؤالهای تقویم محتوایی چیست و چرا باید از تقویم محتوایی استفاده کنیم را به دست آوردید، میتوانید برای ایجاد یک تقویم مناسب و کاربردی اقدام کنید. به این نکته توجه داشته باشید که فرایند تولید محتوا بسیار پیچیده است. به همین دلیل یک تقویم محتوایی میتواند به شما کمک کند تا زمان لازم برای رفع این پیچیدگی را در اختیار داشته باشید.
قبل از ایجاد یک تقویم محتوا، نگاهی به تلاشهای فعلی رسانههای اجتماعی و محتوای وبسایتتان بی اندازید. این کار برای روشن شدن دید شما از نحوه تولید محتوا بسیار مفید است. این به شما کمک میکند تا ببینید کجا خوب کار کردهاید و چه چیزی را باید تغییر دهید.
تفاوت تقویم محتوایی و تقویم سردبیری (Editorial calendar, Content calendar)
تقویم محتوایی یا تقویم اجرایی (Content Calendar) با تقویم سردبیری یا تقویم استراتژی (Editorial Calendar) متفاوت است. هر چند، برخی به اشتباه، فکر می کنند که تقویم محتوایی، همان تقویم سردبیری است ولی هر یک از آن ها، کاربرد متفاوتی دارند. هر کسب و کار موفقی به تقویم محتوایی و تقویم سردبیری نیاز دارد. تقویم سردبیری از فضای انتشار سنتی وارد فضای دیجیتال مارکتینگ (مجازی) شده است. تقویم سردبیری، موضوعات سطح بالا و مهم را برای یک سال، برنامه ریزی می کند. به عبارتی، تقویم سردبیری، حاصل استراتژی محتوا و اولین قدم برای اجرای برنامه های مدون می باشد.
در مقابل، تقویم محتوایی، سطح اجرایی تر و عملیاتی تری دارد. تقویم سردبیری از استراتژی های محتوایی تشکیل شده است. استراتژی های محتوایی در قالب عملیاتی در تقویم محتوا، گنجانده می شوند. البته، جزئیات بیشتر و کامل تر برنامه بازاریابی محتوایی در تقویم محتوا ثبت می شوند. به عبارتی، مراحل تولید محتوا و انتشار آن در فضای مجازی با ریزترین جزئیات در تقویم محتوا ذکر می شود. تقویم سردبیری یا تقویم استراتژی، برنامه ریزی استراتژیک محتوا برای کسب و کار می باشد. در عوض، تقویم محتوایی یا تقویم اجرایی، برنامه ریزی عملیاتی هر کسب و کاری است. بازه زمانی تقویم سردبیری، یکساله و بازه زمانی تقویم محتوایی، بین یک هفته تا چند ماه، متغیر می باشد.
انواع تقویم محتوایی
انواع تقویم محتوایی شامل موارد زیر می شوند:
• تقویم محتوایی شبکه های اجتماعی
تقویم محتوا چیست؟ کسب و کارهایی که چندین صفحه اجتماعی (سوشال مدیا) را اداره می کنند، بایستی از تقویم محتوای شبکه های اجتماعی استفاده کنند. استفاده از تقویم محتوایی شبکه های اجتماعی بهتر از استفاده از چندین پلتفرم مختلف می باشد. تقویم اجرایی شبکه های اجتماعی به کسب و کارها، سمت و سو می دهد تا بدانند چه محتوایی را در کدام شبکه منتشر کنند تا بیشترین بازدید را داشته باشد. تقویم اجرایی شبکه های اجتماعی نسبت به سایر تقویم ها، اطلاعات بیشتری را نمایش می دهد. در این تقویم، تاریخ انتشار پست ها (در طول روزهای هفته و در ساعت های مشخص) در تمام شبکه های اجتماعی مشخص می باشد.
• تقویم محتوایی وبلاگ
تقویم محتوا چیست؟ تقویم محتوایی شبکه های اجتماعی برای مدت زمان کوتاهی (مثلا چند هفته) طراحی می شود ولی تقویم محتوای وبلاگ را برای مدت طولانی تری برنامه ریزی می کنند. این نوع تقویم اجرایی، صفحه ای از کدهای رنگی می باشد. داشتن تقویم محتوا وبلاگ برای کسب و کارهایی که انواع محتوا را مدیریت می کنند، الزامی است. تگ کردن کاربران و تولیدکنندگان محتوا در تقویم محتوای وبلاگ، ممکن می باشد. در فرآیند تولید انواع محتوا، می توان نکاتی را در تقویم محتوای وبلاگ افزود. از تقویم محتوای وبلاگ برای بانک ها هم استفاده می شود.
• تقویم محتوایی ایمیل
تقویم محتوای ایمیل امکان بازاریابی ایمیلی را فراهم کرده است. از این طریق، کسب و کارها می توانند برای تبلیغ محتوای وبلاگ، تبلیغ محتوای وب سایت، معرفی محصولات و خدمات، استقبال از مشتریان جدید و نظرسنجی از مشتریان از بازاریابی ایمیلی استفاده کنند. بازاریابی ایمیلی، تلاش برای برقراری ارتباط با مخاطبان و مشتریان می باشد. قاعدتا، هر ایمیلی برای تمام مشتریان، مناسب نیست! از این رو، بایستی مخاطبان و مشتریان دسته بندی شوند و سپس ایمیل مناسب برای آن ها ارسال شود. اصلی ترین نکته در موفقیت تقویم محتوایی ایمیل، تعریف پرسونای کسب و کار می باشد.
چگونه یک تقویم محتوای موثر ایجاد کنیم؟
برای طراحی و ساخت یک تقویم محتوای موثر بایستی تمامی جوانب بررسی شود. تعیین اهداف بازاریابی محتوایی در نگارش تقویم محتوا، اهمیت بالایی دارد. با مشخص شدن اهداف کسب و کار، سمت و سوی محتوا مشخص می شود. اهداف کسب و کار شامل افزایش آگاهی از برند، به دست آوردن اعتماد کاربران، ایجاد ارتباط با مخاطبان، افزایش ترافیک وب سایت، افزایش فروش، وفاداری مشتریان و کاهش bounce rate وب سایت است. یک لیست از ایده های مناسب کسب و کار بایستی تهیه شود. از این رو، شناخت مخاطب، تحقیق کلمات کلیدی، استفاده از سایت های پرسش و پاسخ، الهام از مخاطبان و استفاده از موضوعات پرطرفدار، اهمیت دارد.
تعیین کردن هسته محتوا در نگارش تقویم محتوای موثر، اهمیت بالایی دارد. هسته محتوا، تقاطع اهداف کسب و کار و علاقه مخاطبان می باشد. از این رو، دیگر خبری از ترافیک وب سایت و محتوای تبلیغاتی نیست! بازاریابی محتوایی بایستی مخاطبان و خوانندگان را به خریدار تبدیل کند. در تهیه و ساخت تقویم محتوایی، تعیین مسئولیت اعضای تیم تولید محتوا را فراموش نکنید! در آخر، بایستی اشاره کرد که استفاده از ابزار ساخت تقویم محتوا اهمیت دارد. به این ترتیب، تقویم اجرایی کسب و کار، تهیه و ساخته می شود.
چه اطلاعاتی باید در تقویم محتوایی درج شود؟ (اجزای تقویم محتوایی)
اجزای تقویم محتوایی به شرح زیر می باشد:
• تاریخ انتشار محتوا
اجزای تشکیل دهنده تقویم محتوا چیست؟ یکی از مهم ترین اطلاعاتی که در تقویم اجرایی، ذکر می شود، تاریخ انتشار محتوا می باشد. زمان انتشار محتوای تولید شده با ذکر روز و ساعت در تقویم اجرایی، آورده می شود. پس از تهیه محتوا، محتوا مطابق با تاریخ مشخص شده در سوشال مدیا منتشر می گردد.
• تاریخ تولید محتوا
تاریخ تولید محتوا در تقویم اجرایی مشخص است تا مطابق آن، انواع محتوای متنی و تصویری، آماده شوند. تولید کنندگان محتوا (نویسنده، گرافیست یا گوینده) بایستی مطابق برنامه مدون، عمل کنند. قاعدتا برای کسب و کارها اهمیت بالایی دارد که مطابق تقویم اجرایی فعالیت نمایند تا بر مخاطبان اثر بگذارند.
• کلمه کلیدی اصلی
انتخاب کلمه کلیدی اصلی یا Focus/Main Keyword، اصولی دارد. کلمه کلیدی اصلی از عبارتی تشکیل شده است که موضوع اصلی محتوا می باشد. از این رو، با تحقیق کلمه کلیدی که شامل بررسی هدف کاربران از جست و جو در گوگل، بررسی ترافیک کلمه کلیدی اصلی، نرخ کلیک آن و بررسی سختی کلمه کلیدی اصلی می شود، می توان کلمه کلیدی مناسب را انتخاب کرد.
• عنوان مقاله
در تقویم محتوایی، عنوان مقاله یا عنوان محتوای متنی ذکر می شود. عنوان مقاله از کلمه کلیدی اصلی تشکیل شده است. عنوان مقاله، توضیحی مختصر و مفید از محتوای مقاله می باشد. بخشی از بازاریابی محتوایی، کلیک کردن عنوان مقاله است. از این رو، کاربران بایستی ترغیب شوند که بر روی عنوان مقاله کلیک کنند و محتوای متنی را مطالعه نمایند.
• زیر عنوان ها
زیر عنوان به عنوان تیتر فرعی می باشد. علاوه بر این که کلمه کلیدی اصلی و عنوان مقاله در تقویم اجرایی ذکر می شوند، زیر عنوان ها هم همگی مشخص شده اند. در نگارش زیر عنوان ها از تگ H2 یا H3 استفاده می شود. کسب و کارها متناسب با نیاز خود، تعداد زیر عنوان ها را انتخاب می کنند. رعایت اصول سئو در نگارش و تعیین زیر عنوان ها الزامی است. هر زیر عنوان، حداکثر 300 کلمه را در خود جا می دهد.
• منابع تولید محتوا
کسب و کارها برای تولید محتوای متنی، منابع خود را مشخص می کنند. از این رو، نویسنده بایستی از منابع معرفی شده در تقویم اجرایی استفاده کنند و محتوای متنی را نگارش نمایند. در انتخاب منابع تولید محتوا بررسی اعتبار مطالب وب سایت و جدید بودن اطلاعات آن اهمیت دارد. نویسنده بایستی بتواند مطالب وب سایت را به صورت تخصصی، ترجمه کند و سپس اقدام به نگران محتوای یونیک نماید.
• نوع محتوا (متن، ویدئو، پادکست، تولید، آپدیت)
یکی دیگر از نکاتی که در تقویم محتوایی به آن اشاره شده است، نوع محتوا می باشد. محتواها به سه دسته محتوای متنی، محتوای تصویری (عکس و ویدئو) و محتوای صوتی تقسیم می شود. محتوا ممکن است تولیدی یا آپدیتی باشد.
• Intent یا هدف جستجوی کاربر
کاربران با اهداف مختلفی از موتورهای جست و جوگر اعم از گوگل، استفاده می کنند. هدف موتورهای جست و جوگر، پاسخ به سوال کاربران می باشد. موتورهای جست و جو گر از Search Intent برای رتبه بندی وب سایت ها استفاده می کنند. از این رو، محتواها با در نظر گرفتن هدف جست و جوی کاربران، تهیه و منتشر می شوند.
• لینک های داخلی محتوا
کسب و کارهای آنلاین برای افزایش بازدید وب سایت خود از هایپرلینک یا لینک های داخلی استفاده می کنند. لینک های داخلی محتوای متنی در تقویم اجرایی ذکر می شوند. استفاده از لینک های داخلی در سئو محتوای متنی اهمیت بالایی دارد.
• مخاطب مقاله
مخاطب محتوای متنی در تقویم محتوا چیست؟ در تقویم اجرایی، مخاطب مقاله ذکر می شود. با مشخص شدن مخاطب مقاله، محتوا، سمت و سوی می گیرد. مخاطب مقاله، ممکن است نویسنده، ویراستار، گرافیست، مشتری، مخاطب یا فروشنده باشد. از این رو، روی صحبت مقاله با مخاطب آن می باشد.
• پرسونای مخاطب
پرسونای مخاطب شامل موارد زیر می شود:
1- اسم پرسونا
در تقویم محتوایی، پرسونای مخاطب ذکر شده است. پرسونای مخاطب، نوعی پروفایل می باشد که مخاطبین هدف کسب و کار را معرفی می کند.
2- جنسیت پرسونا
این پروفایل شامل اسم پرسونا، جنسیت، محدوده سنی، سطح درآمد، مدرک تحصیلی و اطلاعات مربوط به شغل پرسونای مخاطب می شود تا بتوان نیاز مخاطب را دریافت.
3- اطلاعات مربوط به شغل (جایگاه شغلی و ...)
ذکر اطلاعات مربوط به شغل مخاطبان اهمیت بالایی در نگارش محتوا دارد.
4- محدوده سنی
پیش تر اشاره شد که در پرسونای مخاطب، محدوده سنی مخاطبان ذکر می شود.
5- سطح درآمد
سطح درآمد مخاطبان، ارتباط مستقیمی با خرید محصولات و خدمات دارد.
6- مدرک تحصیلی
ذکر مدرک تحصیلی در پرسونای مخاطب الزامی است.
7- سقف دانش در حوزه مورد نظر (1 تا 10)
پرسونای مخاطب، دید جامعی از مخاطبان را به تولید کننده محتوا می دهد تا با آگاهی بیشتری، محتوا تهیه کند و از آن برای بازاریابی استفاده نماید.
8- هدف پرسونا در سرچ هایش (intent)
پیش از تعیین پرسونای مخاطب، درباره مخاطب هدف تحقیق می شود. در تحقیق پرسونای مخاطب راجع به هدف پرسونا در سرچ ها صحبت می شود تا اهداف مخاطبان از سرچ، شناسایی شود.
9- منابع کسب اطلاعات پرسونا
از این طریق، می توان محل انتشار و توزیع محتوا را پیدا کرد.
10- چالش فکری
با دانستن اطلاعاتی راجع به چالش های فکری مخاطبان می توان محتوای مفیدتری تهیه نمود.
11- موقعیت جغرافیایی
موقعیت جغرافیایی تعیین کننده زبان و فرهنگ مخاطب می باشد.
12- افراد تاثیر گذار بر پرسونا
با شناسایی افراد تاثیر گذار بر پرسونا، شناخت کامل تری از مخاطب به دست می آوریم.
13- ترجیحات محتوایی
به عبارتی، پرسونای مخاطب، نشان دهنده نیازها و خواسته های مخاطبان هدف می باشد.
14- حضور دیجیتالی
پرسونا، شخصیتی خیالی است که تولید کننده مخاطب، آن را مجسم می شود و مطابق با آن، نیاز کسب و کار را ذکر و برآورده می کند.
15- تحلیل رقبا
در تعیین پرسونای مخاطب، تحلیل وب سایت رقبا و عملکرد آن ها اهمیت بالایی دارد.
16- توضیحات تکمیلی
توضیحات تکمیلی شامل خانواده مخاطب، نزدیکی به لوکیشن خاصی و حتی دسترسی به امکانات خاصی می شود.
17- متن کلی پرسونا
متن کلی پرسونا راجع به یک شخصیت خیالی با نیازهای مشخصی، نگارش شده است.
• میزان سرچ در 6 ماه اخیر
یکی از نکات مهمی که در تقویم محتوایی، ذکر می شود، میزان سرچ کلمه کلیدی در 6 ماه اخیر می باشد. با توجه به میزان سرچ در 6 ماه اخیر، کلمه کلیدی مناسب انتخاب می شود. با توجه به پیشرفت تکنولوژی و علم، نمی توان به سرچ های گذشته و قدیمی، اکتفا کرد. از این رو، بایستی آپدیت شده، عمل نمود.
• اقدام صفحه هدف چیست؟
هدف از طراحی صفحه هدف یا لندینگ پیج، فروش مستقیم، تولید مشتری بالقوه با دریافت اطلاعات بازدید کننده و ایجاد ارتباط می باشد. از این رو، اقدامات صفحه هدف یا لندینگ پیج در تقویم اجرایی ذکر می شود تا تولید کننده محتوا، مطابق با آن، صفحه فرود را طراحی کند.
• کانال های توزیع محتوا
پس از آن که محتوا (متنی، تصویری یا صوتی) توسط تولید کننده محتوا، تهیه و آماده شد، نوبت به انتشار آن ها می رسد. کانال های توزیع محتوا در تقویم محتوا چیست؟ کانال های توزیع محتوا شامل سوشال مدیا و دیجیتال مارکتینگ می شود. بسته به نوع کسب و کار، فضای انتشار محتوا مشخص می گردد.
• محتواهایی که نیاز به رپورتاژ دارند.
محتواهایی که نیاز به رپورتاژ دارند، شامل موارد زیر می شوند:
1- سایت های رپورتاژ آگهی مرتبط
رپورتاژ محتوا در تقویم محتوا چیست؟ در قسمتی از تقویم اجرایی، سایت های رپورتاژ آگهی مرتبط، تاریخ رپورتاژ آگهی، عنوان رپورتاژ آگهی، انکر تکست های رپورتاژ آگهی و لینک های همراه برای رپورتاژ اگهی ذکر شده اند تا محتوای رپورتاژ در وب سایت مشخصی، قرار گیرد.
2- تاریخ رپورتاژ آگهی
در تقویم اجرایی، تاریخ رپورتاژ آگهی مشخص است تا پس از تولید، منتشر شود.
3- عنوان رپورتاژ آگهی
رپورتاژ، روشی برای بازاریابی محتوایی اینترنتی می باشد که عنوان آن با دقت انتخاب می شود.
4- انکرتکست های رپورتاژ آگهی
با کمک انکرتکست ها، صفحات وب سایت به یکدیگر متصل می شوند تا بازدید وب سایت بالا برود.
5- لینک های همراه برای رپورتاژ آگهی
اتفاقات کسب و کارها در قالب لینک های همراه از طریق روابط عمومی به مخاطبان و مشتریان ارائه می شوند.
پلتفرم ها یا ابزارهای طراحی تقویم محتوا
ابزارهای طراحی تقویم محتوایی به شرح زیر می باشند:
• Google sheet
قابلیت های پلتفرم گوگل شیت، نرم افزار طراحی تقویم محتوا چیست؟ گوگل شیت یا Google sheet، یکی از ابزارهای آنلاین و رایگان کمپانی گوگل می باشد که به منظور ساخت و ویرایش تقویم محتوایی در محیط وب سایت، کاربرد دارد. گوگل شیت، برنامه ای صفحه گسترده است که قابلیت های مختلفی دارد. قابلیت های گوگل شیت شامل محاسبات ریاضی، آمار، اطلاعات، نمودارها، گراف ها و توابع می شود. گوگل شیت، نیازی به نصب و راه اندازی ندارد! از دیگر ویژگی های گوگل شیت می توان به قابلیت اشتراک گذاری، همکاری، فرمول نویسی پیشرفته، نظرسنجی و اتصال به سایر ابزارها اشاره کرد. کاربران با استفاده از تلفن همراه یا کامپیوتر و اینترنت به گوگل شیت، دسترسی پیدا می کنند. امکان بروزرسانی اطلاعات جداول طراحی شده برای کاربران فراهم شده است.
• Notion
ویژگی های پلتفرم نوشن، طراح تقویم محتوا چیست؟ نوشن یا Notion، یک ابزار یادداشت برداری می باشد که در سیستم عامل های مختلفی اعم از اندروید، آی او اس، ویندوز و مک قابل اجرا است. نوشن، یک ابزار یادداشت برداری ساده نیست! کاربران برای نوشتن حرفه ای و ساختار یافته یادداشت ها از نوشن، استفاده می کنند. نوشن همانند یک وبلاگ واقعی می باشد که در وردپرس پیاده سازی شده است. از نرم افزار Notion برای نوت برداری، نویسندگی، نگارش کارهای روزانه، ایجاد و مدیریت لیست To do، ثبت مراحل مختلف طراحی UI/UX، تهیه سیستم مدیریت مشتریان (CRM) و تهیه دیتابیس عظیم، استفاده می شود. امکان اشتراک گذاری صفحات در نرم افزار نوشن فراهم شده است. ناگفته نماند که استفاده از نرم افزار Notion به صورت رایگان می باشد.
• Trello
قابلیت های نرم افزار ترلو، طراح تقویم محتوا چیست؟ ترلو، نوعی ابزار مشارکتی برای سازماندهی بوردها در قالب جدول می باشد. کاربران از ترلو برای مدیریت بصری پروژه ها استفاده می کنند. ترلو، امکان بررسی چک لیست ها را فراهم کرده است. کاربران از ترلو برای طراحی تقویم اجرایی استفاده می کنند. امکان طراحی و مدیریت چندین تقویم اجرایی در ترلو فراهم شده است. نرم افزار رایگان ترلو، شامل چهار بخش مختلف اعم از Add to card، Power Ups، اتوماسیون و Actions می شود. از مزایای Trello می توان به برنامه ریزی روزانه، ردیابی زمان، سازماندهی لیست مطالعه، برنامه ریزی تعطیلات، مدیریت بودجه و مدیریت پروژه اشاره کرد. ترلو، نرم افزاری وابسته به اینترنت است که در صورت نبود اینترنت، دسترسی به نرم افزار ترلو، امکان پذیر نیست!
• Hubsub
قابلیت نرم افزار Hubsub، نرم افزار طراحی تقویم محتوا چیست؟ هاب ساب یا قالب هاب، نوعی قالب چند منظوره وردپرس می باشد که عملکرد بالایی دارد. قالب هاب از بیش از 700 المان و 100 صفحه داخلی تشکیل شده است. از مزایای هاب ساب می توان به ویرایشگر زنده، وجود المان های مختلف، سبک و سریع بودن آن اشاره کرد. کاربران برای فعالیت با هاب ساب، نیازی به کدنویسی ندارند! نصب این نرم افزار، فوق العاده ساده است. کاربران با چند کلیک می توانند هاب ساب را نصب کنند. یکی از قابلیت های نرم افزار هاب ساب، ریسپانسیو می باشد. از این رو، هاب ساب به صورت خودکار، اندازه صفحه را متناسب با محتوا یا جدول (تقویم محتوایی) تنظیم می کند. نرم افزار رایگان هاب ساب با ووکامرس، سازگار می باشد.
• Word
قابلیت Word در طراحی تقویم محتوا چیست؟ یکی از نرم افزارهای رایگان که در زمینه طراحی و ساخت تقویم محتوایی کاربرد دارد، ورد می باشد. تمامی امکانات و قابلیت های ورد به صورت رایگان در دسترس کاربران قرار گرفته اند. از طرفی، می توان از ورد به صورت آفلاین استفاده کرد. رابط کاربری ورد، فوق العاده ساده، آسان و سریع می باشد. نرم افزار ورد در سیستم عامل های مختلفی اعم از اندروید، آی او اس، ویندوز و مک قابل اجرا است. از این رو، کاربرانی که به کامپیوتر دسترسی ندارد، هم می توانند از ورد در داخل تلفن همراه خود استفاده کنند. البته، قابلیت های ورد، محدود به تهیه انواع جدول و نگارش محتوای متنی نیست! کاربران می توانند اطلاعات دیگری را هم به قالب ورد، اضافه کنند.
• Microsoft Excel
قابلیت اکسل در طراحی تقویم محتوا چیست؟ اکسل، یک نرم افزار از کمپانی مایکروسافت است که جزو برنامه های آفیس به حساب می آید. اکسل، نرم افزاری تخصصی برای طراحی و ساخت جداول و تقویم های اجرایی است. در اکسل از صفحات گسترده استفاده می شود که هر صفحه از تعدادی ردیف و ستون ساخته شده است. در اکسل می توان بر روی داده ها، فرمول ها و توابع مختلفی را اجرا کرد. از اکسل در جمع آوری داده ها، مدیریت اطلاعات، حسابداری و مدیریت بودجه، آنالیز مالی، چارت ها و نمودارهای گرافیکی، برنامه ریزی، مدیریت زمان، مدیریت کارها، مدل سازی مالی، گزارش عملکرد و مدیریت ارتباط با مشتری استفاده می شود. کاربران می توانند به صورت آفلاین و آنلاین از اکسل برای تهیه تقویم محتوایی، استفاده کنند.
• Coschedule
قابلیت Coschedule در طراحی تقویم محتوا چیست؟ یکی از راه های سازماندهی بازاریابی کسب و کارها، استفاده از نرم افزار Coschedule می باشد. از مزایای نرم افزار Coschedule می توان به ایجاد و برنامه ریزی پیام های اجتماعی برای فیس بوک، توییتر، لینکدین، اینستاگرام و پینترست اشاره کرد. در نرم افزار Coschedule، جزئیات کلیدی پروژه اعم از توضیحات پروژه، عناوین، تاریخ انتشار و وضعیت پروژه، قابل ذکر می باشند. از نرم افزار Coschedule در صنعت بازاریابی برای تهیه تقویم محتوایی، بهینه سازی محتوا و محصولات آموزش بازاریابی استفاده می شود. نرم افزار Coschedule، ارزشمندترین و سریع ترین نرم افزار در طراحی و ساخت تقویم اجرایی می باشد. به راحتی می توان کارهای شخصی جدید را به لیست کارهای خود در نرم افزار Coschedule افزود و آن را آپدیت کرد.
• Asana
قابلیت های آسانا در طراحی تقویم محتوا چیست؟ آسانا، نرم افزاری برای مدیریت پروژه های در حال انجام می باشد. متاسفانه، ساختار آسانا مشخص نیست! از این رو، کار کردن با آن، کمی پیچیده و مشکل است. نرم افزار آسانا در زمینه مدیریت گردش کار هر کسب و کاری مورد استفاده قرار می گیرد. نرم افزار آسانا در سیستم عامل های مختلفی اعم از اندروید، آی او اس، Cloud، SaaS، ویندوز و مک قابل اجرا است. از مزایای نرم افزار آسانا می توان به وجود پلن رایگان، قابلیت ادغام با سایر اپلیکیشن ها و وجود فیچرهای مختلف اشاره کرد. علاوه بر این قابلیت ها، از نرم افزار آسانا برای پیگیری جزئیات پروژه ها اعم از زیرشاخه ها، مسئولیت افراد، مدت زمان انجام، الحاقات، کامنت ها، برچسب ها و دنبال کنندگان، استفاده می شود.
• Google Calendar
قابلیت های Google Calendar در طراحی تقویم محتوا چیست؟ یکی از نرم افزارهای گوگل، Google Calendar می باشد که کاربرد بالایی در مدیریت هوشمند فعالیت های روزانه دارد. نرم افزار Google Calendar به صورت کاملا رایگان (بدون نیاز به خرید درون برنامه ای) در اختیار کاربران قرار گرفته است. Google Calendar با فراهم کردن امکان طراحی و ساخت تقویم محتوایی، فعالیت های هر کسب و کار را سازماندهی می کند. کسب و کارها می توانند با استفاده از گوگل کلندر، امور کاری خود را مدیریت کنند. نرم افزار گوگل کلندر در سیستم عامل های مختلفی اعم از اندروید، آی او اس، ویندوز و مک قابل اجرا است. یکی از قابلیت های گوگل کلندر، ایجاد یادآورها می باشد. به این ترتیب، پیش از فراموشی یک فعالیت، آلارم داده می شود.
• Loomly
قابلیت های Loomly در طراحی تقویم محتوا چیست؟ از نرم افزار Loomly برای برنامه ریزی در اینستاگرام استفاده می شود. در نرم افزار Loomly، امکان افزودن پیوندها، یادداشت های متنی، رسانه های تصویری و الگوهای پست ها فراهم شده است. به عبارتی، نرم افزار Loomly، یک برنامه ریز برتر اینستاگرام می باشد. از نرم افزار Loomly برای ارسال ایده، بهینه سازی، ساخت پست، کتابخانه دارایی، پیش نمایش پست ها، تایید گردش کار، برنامه ریزی خودکار، فعل و انفعالات، تجزیه و تحلیل استفاده می شود. از این رو، امکان مدیریت رسانه های اجتماعی با کاربری آسان برای تمام کانال های اجتماعی، فراهم شده است. از طرفی، نرم افزار Loomly را می توان به صورت مستقیم با فیس بوک، توییتر، اینستاگرام، پینترست و لینکدین ادغام نمود و کسب و کار آنلاین را بهینه کرد.
• Basecamp
قابلیت های بیس کمپ در طراحی تقویم محتوا چیست؟ نرم افزار بیس کمپ، یکی از محبوب ترین نرم افزارهای مدیریت آنلاین پروژه می باشد. کاربران از نرم افزار Basecamp برای برنامه ریزی و برقراری ارتباط بین اعضای پروژه استفاده می کنند. از این رو، اعضای پروژه در زمان کوتاهی به نرم افزار بیس کمپ، متصل می شوند. بیس کمپ در سیستم عامل های مختلفی اعم از اندروید، آی او اس، ویندوز و مک قابل اجرا است. از مزایای Basecamp می توان به امکانات زمان بندی، امکانات ردیابی پیشرفته، گزارش گیری های مختلف (روزانه، هفتگی، ماهانه و سالانه)، ذخیره سازی انواع داده ها و مستندات و امکانات برقراری ارتباط با اعضای پروژه اشاره کرد. استفاده از قابلیت های نرم افزار بیس کمپ موجب همکاری بهتر و افزایش هماهنگی اعضای پروژه می شود.
• Slack
قابلیت های اسلک در طراحی تقویم محتوا چیست؟ اسلک، نرم افزاری بر بستر پیام رسانی است که امکان ایجاد ارتباط کاری بین اعضای پروژه را فراهم می کند. به عبارتی، می توان گفت که نرم افزار اسلک، یک دفتر کار مجازی است که از طریق ابزارها و ترفندهای مختلف می توان اهداف معین را دنبال کرد.
نرم افزار اسلک، بهترین بستر برای تعامل و ارتباط موثر با اعضای پروژه هر کسب و کاری می باشد. تمامی اعضای پروژه می توانند اطلاعات مهم و ضروری پروژه را از طریق اسلک با یکدیگر به اشتراک بگذارند. نرم افزار اسلک در دو نسخه پولی و رایگان ساخته شده است و کاربران بسته به نیاز خود می توانند از نسخه استاندارد پرمیوم یا نسخه پرمیوم پلاس استفاده کنند. نرم افزار اسلک، کاربرد بالایی در برقراری ارتباط و دورکاری اعضای پروژه دارد.
• Editorial Calendar plugin for WordPress
قابلیت های Editorial Calendar plugin for WordPress در طراحی تقویم محتوا چیست؟ یکی از افزونه های وردپرس، افزونه Editorial Calendar plugin می باشد که امکان برنامه ریزی برای انتشار انواع محتوا را فراهم کرده است. از این رو، کسب و کارهایی که پرمشغله هستند، می توانند از این نرم افزار برای یادآوری تاریخ انتشار محتواها استفاده کنند. افزونه Editorial Calendar plugin مجهز به قابلیت Drag and Drop می باشد. از این رو، کاربران می توانند مطالب تقویم محتوایی را بین روزها جابه جا کنند. قابلیت ویرایش و بازنویسی تقویم اجرایی، اهمیت بالایی دارد. از ویژگی های افزونه Editorial Calendar plugin می توان به قابلیت مشاهده تمامی پست ها و تاریخ انتشار آن ها، مدیریت پیش نویس ها، مشاهده وضعیت مطالب و مدیریت پست های نویسندگان اشاره کرد.
• Sprout
قابلیت های نرم افزار Sprout در طراحی تقویم محتوا چیست؟ یکی از برنامه های مورد نیاز برای کسب و کارهای آنلاین و مجازی، نرم افزار Sprout می باشد. نرم افزار Sprout، امکان مدیریت رسانه های اجتماعی را فراهم کرده است. برای استفاده از قابلیت های نرم افزار Sprout بایستی یک حساب کاربری افتتاح کرد. با استفاده از نرم افزار Sprout می توان در هر موقعیتی، فعالیت اعضای پروژه و روند حرکت کسب و کار خود را بررسی نمود. از مزایای نرم افزار Sprout می توان به امکان نظارت کامل بر روی نام تجاری کسب و کار، مدیریت بصری رسانه های اجتماعی، مشاهده دسترسی ها و پیگیری وظایف شخصی و گروهی اشاره کرد. با استفاده از نرم افزار Sprout، مدیریت کسب و کارهای آنلاین و مجازی، راحت تر می شود.
• Airtable
قابلیت های نرم افزار Airtable در طراحی تقویم محتوا چیست؟ یکی از پایگاه داده های مدرن در زمینه طراحی تقویم محتوایی، نرم افزار Airtable می باشد. از ویژگی های نرم افزار Airtable می توان به انعطاف پذیر بودن، دسترسی به قدرت یک پایگاه داده، همکاری فوری و اشتراک گذاری سریع اطلاعات با دیگران اشاره کرد. قابلیت های نرم افزار Airtable شامل مدیریت پروژه، برنامه ریزی تعطیلات، مدیریت رویدادها، ردیابی سرب فروش، تهیه لیست To-Do، مدیریت لیست، CRM (سیستم مدیریت مشتریان کسب و کارهای شخصی و کوچک)، ردیابی هزینه، مدیریت فروشنده، مدیریت دارایی، مدیریت موجودی، اضافه کردن کاتالوگ محصولات، ارتباطات روابط عمومی، برنامه ریزی عروسی، هماهنگی تیم و اعضای پروژه می شود. کسب و کارهای آنلاین می توانند با استفاده از نرم افزار Airtable، جداول انعطاف پذیری را طراحی کنند.
• Monday.com
قابلیت های نرم افزار Monday در طراحی تقویم محتوا چیست؟ Monday، پلتفرمی برای مدیریت پروژه و وظایف اعضای پروژه هر کسب و کاری می باشد. متاسفانه، استفاده از نرم افزار Monday در ایران، هزینه بر است. از طرفی، بدون استفاده از فیلترشکن نمی توان از قابلیت های این نرم افزار، بهره مند شد. کسب و کارهای آنلاین از نرم افزار Monday استفاده می کنند تا اعضای پروژه را سازماندهی نمایند. با سازماندهی اعضای تیم، پروژه در مسیر طراحی شده، حرکت می کند. نرم افزار Monday با رابط کاربری قوی و امکانات جامع، تمام نیازهای پروژه را پاسخ می دهد. قابلیت های نرم افزار Monday شامل طراحی جدول فعالیت ها به همراه جزئیات، ردیابی زمانی، کانبان (سیستم بصری برای مدیریت گردش کار و فرآیندها)، TimeLine، طراحی تقویم محتوایی و طراحی گانت چارت می شوند.
• تسکولو
قابلیت های نرم افزار Taskulu در طراحی تقویم محتوا چیست؟ تسکولو، نرم افزار مدیریت پروژه می باشد که امکان بررسی بصری وضعیت پروژه ها را فراهم کرده است. نرم افزار تسکولو به دو زبان انگلیسی و اسپانیایی قابل استفاده می باشد. فعالیت نرم افزار تسکولو، پروژه محور و سازمان محور است. کسب و کارهای آنلاین می توانند با استفاده از امکانات این نرم افزار، فعالیت ها و پروژه های خود را سازماندهی کنند تا پیگیری فعالیت ها، ساده تر و راحت تر گردد. ناگفته نماند که از نرم افزار تسکولو برای مدیریت پروژه و اعضای تیم استفاده می شود.
از مزایای نرم افزار تسکولو می توان به ساختاردهی کارها و پروژه ها، برقراری ارتباط، تحلیل گری، تعیین سطوح دسترسی، جست و جو، درونی سازی، امنیت، پیروی از سیستم کانبان، امکان اشتراک گذاری فایل، تعریف پروژه های بزرگ، برقراری ارتباط لحظه به لحظه با اعضای پروژه و افزودن نظرات اشاره کرد.
• میزیتو
قابلیت های نرم افزار میزیتو در طراحی تقویم محتوا چیست؟ کسب و کارها از میزیتو برای لیست وظایف پروژه، گانت چارت، مانیتورینگ حرفه ای، مدیریت اسناد مالی و فروش، CRM، مدیریت به روش اسکرام و کانبان و تقویم محتوایی استفاده می کنند. امکان برنامه ریزی امور به صورت روزانه، هفتگی و ماهانه فراهم شده است. نرم افزار میزیتو با کاربری آسان و راحت به شبکه های اجتماعی متصل می شود. البته، نرم افزار میزیتو، یک شبکه اجتماعی اختصاصی برای گفت و گوی اعضای تیم پروژه می باشد. نرم افزار میزیتو به زبان فارسی، تمامی امکانات مدیریتی را برای کسب و کارهای آنلاین فراهم کرده است. کاربران می توانند با آموزش مداوم و مستمر به صفر تا صد نرم افزار میزیتو مسلط شوند. ناگفته نماند که می توان میزیتو را بر سرورهای اختصاصی نصب کرد.
تقویم محتوایی چه مراحلی از بازاریابی محتوایی را شامل می شود؟
مراحل بازاریابی محتوایی هر تقویم محتوا به شرح زیر می باشند:
• تولید محتوا
برای تولید محتوا در تقویم محتوایی بایستی موضوعات محتوایی را مشخص کنید و حول آن، تقویم اجرایی را بچینید. تولید محتوا، یکی از چهار مرحله اصلی در بازاریابی محتوایی می باشد. هدف از تولید محتوا در تقویم محتوا مشخص است. از این رو، تولید کننده محتوا می تواند ایده پردازی کنید. قاعدتا در تولید محتوای متنی، نویسنده بایستی اصول و قواعد سئو را رعایت کند تا محتوای متنی از مزایای رتبه بندی گوگل، بهره مند شود. با بررسی رقبای کسب و کار و تعیین پرسونای مشتریان و مخاطبان می توان محتواهای با کیفیتی را تولید کرد. ایده پردازی کنید! ایده ها بایستی در راستای توسعه محتوا باشند.
• انتشار محتوا
تولید محتوا بایستی مطابق با تقویم محتوایی، صورت گیرد. پس از تولید محتوا، زمان انتشار محتوا و بررسی آن، می رسد. هر محتوا (متنی، تصویری یا صوتی) برای فضای خاصی، تولید می شود. تاریخ انتشار محتوا بین اعضای تیم پروژه و توزیع محتوا در فضای مجازی و وب سایت ها در تقویم اجرایی، مشخص می باشد. به عبارتی، انتشار محتوا بر اساس برنامه از پیش تعیین شده، صورت می گیرد. به این ترتیب، تمامی اعضای فعال در تیم پروژه هر کسب و کاری با یکدیگر فعالیت می کنند و با تعامل بهتر، اهداف مدون را پیش می برند.
• ممیزی محتوا
ممیزی محتوا یکی از مراحل بازاریابی محتوایی می باشد که به بررسی محتواهای قدیمی می پردازد. در تقویم محتوایی، محتواهای منتشر شده، بررسی می شوند که آیا به اهداف از پیش مشخص شده، دست یافته اند یا نه؟ ممیزی محتوا شامل بررسی اهداف مشخص شده، قدیمی بودن محتوا و دقت آن می شود. محتواهای قدیمی بایستی آپدیت و بروزرسانی شوند تا بتوانند مخاطبان بیشتری را جذب نمایند. با قدیمی شدن محتوا، ممکن است اطلاعات، داده ها و حقایق محتوا، منسوخ شده باشند. با ممیزی محتوا، این مشکلات برطرف و حل می شوند.
• توزیع محتوا
پس از تولید محتوا و انتشار آن بین اعضای تیم، زمان توزیع محتوا در شبکه های اجتماعی و سوشال مدیا می رسد. هر محتوا (متنی، تصویری یا صوتی) مخصوص فضای مخصوصی، تولید شده است. تاریخ توزیع محتوا در فضای مجازی و وب سایت ها در تقویم اجرایی، مشخص می باشد. به عبارتی، توزیع محتوا بر اساس برنامه از پیش تعیین شده در بسترهای مختلف، صورت می گیرد. به عبارتی، توزیع محتوا، رساندن محتوای با کیفیت به مخاطبان هدف در بستر مشخص می باشد.
تقویم محتوایی شامل چه محتوایی نمی شود؟
همان طور که پیش تر اشاره شد، تقویم محتوایی یا Content Calendar، ابزاری برای برنامه ریزی تولید و انتشار محتوا در شبکه های اجتماعی و وب سایت ها می باشد. تقویم محتوا از برنامه های پیش رو، بروزرسانی وضعیت محتواهای منتشر شده (ممیزی محتوا)، برنامه ریزی تبلیغاتی، میزان مشارکت اعضای تیم و مسئولیت هر عضو تشکیل شده است. اعضای تیم پروژه مطابق با وظایف و مسئولیت های مدون، عمل می کنند.
تقویم محتوا با هدف افزایش بهره وری و ایجاد نظم در فعالیت های کسب و کار، تهیه و اجرا می شود. تقویم اجرایی به صورت هفتگی، ماهانه و سالانه تهیه می گردد. از این رو، محتواهای آنی و خبرهای فوری و لحظه ای در تقویم اجرایی، جایی ندارند!
پیش تر سوالی تحت عنوان، "تقویم محتوایی شامل چه محتواهایی نمی شود؟"، پرسیده شد؟ تهیه محتواهای آنی، خبرهای فوری و لحظه ای در تقویم اجرایی، جایی ندارند. در تقویم محتوا، تهیه هر نوع محتوا از قبل، برنامه ریزی می شود. بی برنامگی در تولید محتوا و انتشار و توزیع آن، جا ندارد. از این رو، اعضای تیم نمی توانند بدون برنامه، عمل کنند و محتوای آنی و لحظه ای تهیه و منتشر نمایند.
تقویم محتوایی چه کاربردی در وبلاگ و شبکه های اجتماعی دارد؟
اصلی ترین کاربرد تقویم محتوا چیست؟ اصلی ترین کاربرد تقویم محتوایی در بازاریابی محتوایی می باشد. کسب و کارهای آنلاین و مجازی برای بازاریابی محتوایی در سوشال مدیا و وب سایت ها بایستی برنامه ریزی کنند. بخش عظیمی از تقویم اجرایی مربوط به بازاریابی محتوایی در وبلاگ و شبکه های اجتماعی می باشد. از این رو، مطابق با تقویم اجرایی بایستی محتواها (متنی، تصویری و صوتی) تهیه شوند تا صاحبان کسب و کار در زمان مقرر، محتواهای تهیه شده را در سوشال مدیا و شبکه های مجازی منتشر کنند.
ملاحظات زمان بندی تقویم محتوایی
در تقویم محتوایی انواع محتوا بایدپوشش داده شوند. علاوه بر این باید تقویم قابل ویرایش باشد تا امکان حذف و اضافه کردن اطلاعاتی به تقویم محتوایی وجود داشته باشد. در حالت کلی ملاحظات زمان بندی تقویم محتوایی شامل موارد زیر است:
• محتواهای فصلی
محتواهای فصلی یا Seasonal Content، نوع خاصی از تولید محتوا می باشند که به زمان وابسته هستند. در تقویم محتوایی، برای رویدادهای خاصی اعم از شب یلدا، عید نوروز، ولنتاین و سایر مناسبت ها، برنامه ریزی می شود. مطابق برنامه مدون، تولید کنندگان محتوا، ملزم به تولید محتوای مورد نیاز می باشند. هدف از تولید محتوای فصلی، ارائه انواع محتوای متناسب با موقعیت و شرایط آن رویداد است. از این رو، می توان متناسب با رویداد، پیشنهادات مختلفی را به مشتریان و مخاطبان ارائه داد و آن را جذب کسب و کار کرد. یکی از روش های جذب مشتری بیشتر، تولید محتوای فصلی در مناسبت های خاص می باشد.
• محتواهای همیشه سبز
محتوای همیشه سبز یا Evergreen Content، همان طور که از اسم آن پیدا است، برای مدت طولانی، کاربرد دارد و به سرعت قدیمی نمی شود. هدف از تولید محتواهای همیشه سبز، ارائه محتواهای کاربردی و مفهومی برای طولانی مدت می باشد. محتواهای همیشه سبز به صورت خلاصه و کوتاه، نگارش می شوند. فعالان حوزه تولید محتوا با استفاده از استراتژی محتوا، محتواهای همیشه سبز را با کیفیت عالی نگارش می کنند. ناگفته نماند که محتواهای همیشه سبز بر مبنای محتواهای زودگذر و موقتی، نگارش نمی شوند.
• محتواهای مناسبتی و مرتبط با رویدادهای شرکت
تولید محتواهای مناسبتی برای هر برند و کسب و کاری در تقویم محتوا ذکر شده است. از این رو، کسب و کارها می توانند رویدادهای مهم اعم از تشکیل سمینار و کنفرانس، معرفی محصول یا خدمات جدید و تولد برند را در قالب محتواهای متنی، تصویری یا صوتی، اطلاع رسانی کنند. محتواهای مناسبتی، گاها به همراه تخفیف و پیشنهادات متنوع ارائه می شوند. از این رو، تعداد مشتریان و مخاطبان افزایش می یابد. محتواهای مناسبتی، ممکن است با محتواهای فصلی ترکیب و در قالب یک محتوا ارائه شوند.
نمونه تقویم محتوایی رایا مارکتینگ
تقویم محتوایی فوق، یک نمونه از تقویم های محتوایی رایا مارکتینگ می باشد. در نمونه فوق، عنوان محتواهایی که بایستی تولید شوند، مشخص شده است. ناگفته نماند که جدول فوق، مختصری از یک نمونه تقویم محتوا می باشد. در کنار عنوان هر محتوا، اسم تولید کننده محتوا هم ذکر شده است. وظیفه تحقیق کلمات کلیدی برای هر عنوان بر عهده تولید کننده محتوا (نویسنده) می باشد. روز و ساعت دقیق توزیع محتواها در سوشال مدیا و فضای مجازی مشخص شده است. از این رو، اعضای تیم فعال پروژه بایستی مطابق با تقویم اجرایی، فعالیت نمایند.
استفاده از خدمات رایا مارکتینگ برای نگارش تقویم محتوایی
رایا مارکتینگ، یکی از مجموعه های فعال در زمینه تولید محتوا و دیجیتال مارکتینگ می باشد. کسب و کارهای مجازی و برندها برای تبلیغات و بازاریابی محتوایی از مجموعه رایا مارکتینگ کمک می گیرند. خدمات تقویم محتوایی در بخش تولید محتوای متنی قرار دارند. مشتریان می توانند جهت نگارش تقویم محتوا با مجموعه رایا مارکتینگ همکاری نمایند. هزینه نگارش تقویم محتوایی بسته به تعداد محتواهای متنی، تصویری، صوتی و رپورتاژ متغیر می باشد. در نگارش تقویم محتوایی به تاریخ تولید محتوا، عناوین و زیر عنوان ها، کلمات کلیدی، سرچ اینترنت، نوع محتوا (متنی، تصویری و صوتی)، تاریخ انتشار محتوا، میزان سرچ در 6 ماه گذشته، پرسونای مخاطب، لینک های داخلی مقاله، انکر تکست رپورتاژ و اندینگ ها، عنوان رپورتاژ و تاریخ انتشار و دعوت به اقدام اشاره می شود.
جهت ثبت سفارش خود، می توانید با مشاوران مجموعه ارتباط برقرار کنید و سوالات خود را از آن ها بپرسید. پس از رفع ابهامات، سفارش تقویم محتوایی را ثبت نمایید. در حین تهیه تقویم اجرایی می توانید با پشتیبانان مجموعه رایا مارکتینگ در ارتباط باشید و از روند پروژه، اطلاع حاصل نمایید. ناگفته نماند که موفقیت کسب و کار شما به دقت تقویم محتوایی بستگی دارد.
سوالات متداول
-
تقویم محتوایی به صورت روزانه، هفتگی و ماهانه تنظیم می شود. تقویم اجرایی، برنامه ریزی مداوم می باشد. بهتر است تقویم های محتوایی به صورت ماهانه تنظیم شوند. کسب و کارهای آنلاین و برندهای مشهور به تقویم اجرایی ماهانه نیاز دارند. بهتر است تقویم اجرایی به صورت ماهانه برنامه ریزی و تنظیم شود.
-
همان طور که اشاره شد در نگارش تقویم محتوایی از تاریخ تولید محتوا، عناوین و زیر عنوان ها، کلمات کلیدی، سرچ اینترنت، نوع محتوا (متنی، تصویری و صوتی)، تاریخ انتشار محتوا، میزان سرچ در 6 ماه گذشته، پرسونای مخاطب، لینک های داخلی مقاله، انکر تکست رپورتاژ و اندینگ ها، عنوان رپورتاژ و تاریخ انتشار و دعوت به اقدام استفاده می شود. نگارش یک تقویم اجرایی بسته به مدت زمان آن، حدودا 1 تا 2 هفته طول می کشد.
-
تمامی کسب و کارهای آنلاین که قصد ارتقای کسب و کار خود را دارند، برای تولید محتوا، انتشار و مدیریت محتواها به تقویم محتوا نیازمند می باشند. از این رو، امور مربوط به تولید محتوا و انتشار آن در فضای مجازی و سوشال مدیا مطابق با تقویم اجرایی، انجام می شوند.
-
هزینه نگارش تقویم محتوایی بسته به تعداد محتواهای متنی (کلمه کلیدی، عنوان و زیر عنوان ها محتوای 700 تا 3000 کلمه ای)، تصویری (جایگذاری محتوای تصویری اعم از ولاگ و موشن گرافی در تقویم)، صوتی (جایگذاری محتوای صوتی در تقویم) و رپورتاژ (عنوان رپورتاژ، تاریخ انتشار، انکر تکست و لندینگ ها) متغیر می باشد. هزینه نگارش تقویم محتوایی در مجموعه رایا مارکتینگ بین 1.5 میلیون تومان تا 5 میلیون تومان متغیر است.
-
استراتژی محتوا، عمدتا راجع به راهنمایی و اصولی است که بایستی در تولید محتوا رعایت شود. استراتژی محتوا به چشم انداز، اهداف، تحقیقات بازار، پرسونای مخاطب و اصول بیرونی می پردازد. در حالی که تقویم محتوایی در زمینه تبلیغات و بازاریابی محتوایی فعالیت دارد. به عبارتی، تقویم اجرایی در زمینه تولید، انتشار، توزیع و تکرار انواع محتوا جهت رسیدن به اهداف بازاریابی و فروش، تنظیم می شود. از این رو، مفهوم تقویم محتوایی با استراتژی محتوایی، متفاوت است.
-
در نگارش تقویم محتوایی به تاریخ تولید محتوا، عناوین و زیر عنوان ها، کلمات کلیدی، سرچ اینترنت، نوع محتوا (متنی، تصویری و صوتی)، تاریخ تولید و انتشار محتوا، میزان سرچ در 6 ماه گذشته، پرسونای مخاطب، مخاطب هدف، لینک های داخلی مقاله، انکر تکست رپورتاژ و اندینگ ها، نام نویسنده، رسانه یا کانال انتشار، عنوان رپورتاژ و تاریخ توزیع و دعوت به اقدام اشاره می شود.
-
یک تقویم محتوایی بایستی برای اهداف پیش رو، زمان مشخصی را تعیین کند. زمان بندی دقیق در تولید محتوا، جلوگیری از تولید و انتشار محتوای تکراری، صرفه جویی در زمان و انرژی، مدیریت منابع تولید محتوا، سهولت در تبلیغ محتوا، افزایش اثربخشی فعالیت اعضای تیم محتوا، انتشار مطالب سازمان یافته و هدفمند، ارزیابی عملکرد اعضای تیم و افزایش بازدهی تولید محتوا از ویژگی های یک تقویم اجرایی کارآمد هستند.
-
برای طراحی و ساخت تقویم محتوایی، اطلاعاتی اعم از پرسونای مخاطب، مخاطب هدف، طراحی رپورتاژ، کلمات کلیدی و محتواهایی که نیاز به ادیت دارند، بایستی در اختیار مجموعه رایا مارکتینگ قرار گیرد. به این ترتیب، تقویم محتوایی بسته به تعداد محتواهای متنی (کلمه کلیدی، عنوان و زیر عنوان ها محتوای 700 تا 3000 کلمه ای)، تصویری (جایگذاری محتوای تصویری اعم از ولاگ و موشن گرافی در تقویم)، صوتی (جایگذاری محتوای صوتی در تقویم) و رپورتاژ (عنوان رپورتاژ، تاریخ انتشار، انکر تکست و لندینگ ها) طراحی می شود.
-
بازدهی تقویم محتوایی به موفقیت کسب و کار در رسیدن به اهداف مدون بستگی دارد. به عبارتی، میزان رسیدن به اهداف مشخص شده، بازدهی تقویم اجرایی را نشان می دهد. با استفاده از تقویم محتوایی کارآمد، موفقیت کسب و کار خود را تضمین کنید.
هدیه رایا مارکتینگ به شما
از آنجاییکه ارائه محتوای با کیفیت (از نظر کپی نبودن، قدرت انتقال مفاهیم، سئو و تخصصی بودن) بزرگترین دغدغه رایا مارکتینگ می باشد، همواره خودمان را در معرض تست شما کارفرمایان گرانقدر قرار می دهیم. از این رو می توانید درخواست نمونه محتوای رایگان با کلمه کلیدی یا عنوان مد نظرتان را بدهید تا پس از دریافت یک تا دو نمونه محتوا به راحتی بتوانید تصمیم گیری بفرمایید.
فرم درخواست محتوای هدیهتوصیه رایا مارکتینگ به شما:
تولید محتوا را جدی بگیرید، تمامی سایتهای برتر مثل دیجی کالا، زومیت، بامیلو، تبیان، ورزش 3 و غیره با تولید محتوای یونیک و فراوان به موفقیت رسیدند، شما نیز با تعیین استراتژی درست و تولید محتوای منظم و مداوم می توانید موقعیت بازاریابی اینترنتی خود را ارتقا دهید.
رویایتان را در تولید محتوا به واقعیت می رسانیم. رایا مارکتینگ با بکارگیری بیش از 7000 نویسنده متخصص در تمامی زمینه های کسب و کار، برگزاری آزمون تخصصی نویسنده سئوکار، دیتاماینینگ و مدیریتی ویژه توانسته است علاوه بر حفظ و کنترل کیفیت، هزینه تولید محتوا را برای بازاریابی محتوایی سایتتان به طرز قابل ملاحظه ایی کاهش دهد. تولید محتوا در تمامی زمینه های کسب و کار به بیش از 7 زبان زنده دنیا تولید و ترجمه می گردد.
لیست نظرات
x اولین نظر را شما ثبت نمائید