راهنمای مراحل تدوین استراتژی محتوا
تدوین استراتژی محتوا چیست و چگونه موجب پیشرفت شغلی می شود؟ بهترین استراتژی تولید محتوا کدام است؟ در ادامه پاسخ می دهیم.
رویایتان را در تولید محتوا به واقعیت می رسانیم. رایا مارکتینگ با بکارگیری بیش از 7000 نویسنده متخصص در تمامی زمینه های کسب و کار، برگزاری آزمون تخصصی نویسنده سئوکار، دیتاماینینگ و مدیریتی ویژه توانسته است علاوه بر حفظ و کنترل کیفیت، هزینه تولید محتوا را برای بازاریابی محتوایی سایتتان به طرز قابل ملاحظه ایی کاهش دهد. تولید محتوا در تمامی زمینه های کسب و کار به بیش از 7 زبان زنده دنیا تولید و ترجمه می گردد.
مقدمه
تدوین استراتژی محتوا یعنی چه؟ چرا باید برای تولید کردن محتوا، یک استراتژی خاص داشته باشیم؟ یک طراح تقویم محتوای حرفه ای، همیشه این سوالات را در ذهن خود مرور می کند. ترفندهای تقویم محتوایی، باید به درستی اجرا شوند تا یک کسب و کار در مسیر آرمانی پیشرفت خود قرار بگیرد. از این رو، شما به عنوان یک طراح تقویم با مراحل تولید محتوا آشنا شوید. در این محتوا تلاش می کنیم شما دوستان عزیز را با ایده های تقویم محتوایی آشنا کنیم. پس در ادامه با ما همراه باشید.
فهرست مطالب
منظور از بازاریابی محتوا چیست؟
یکی از مهم ترین اهداف تدوین استراتژی محتوا، بازاریابی کردن آن است. بازاریابی محتوا یک استراتژی هدفمند برای جذب مشتری است که بر مبنای تعامل با مخاطبان استوار می باشد. این عملیات معمولا شامل آماده سازی محتوا و انتشار آن در قالب های مختلف خواهد شد.
همان طور که می دانید، محتواهای دیجیتال در قالب های مختلفی اعم از متن، ویدیو، پادکست، ایمیل، تصویر و... تولید می شوند. هدف تمامی این قالب های محتوایی، جلب نظر مخاطب است. از مهم ترین نتایج بازاریابی یک محتوا می توان به موارد زیر اشاره کرد.
-
ارتقا رتبه سایت در موتور جستجوی گوگل
-
تاثیر بالا برای افزایش بازخورد در شبکه های اجتماعی مختلف
-
افزایش ترافیک وب سایت
-
جذب حداکثری مخاطب
تعریف استراتژی محتوا
تدوین استراتژی محتوا از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است. استراتژی محتوا عبارت است از یک برنامه ریزی کلی برای تولید محتوا و انتشار آن که در نهایت به پیشرفت کسب و کار در بازاریابی منجر خواهد شد. استراتژی یک محتوا باید با توجه به ملاک های مختلفی تعیین شود که از مهم ترین آن ها می توان به مخاطبان هدف، نوع کسب و کار، کانال های انتشار و... اشاره کرد.
به یاد داشته باشید که تدوین استراتژی محتوا باید در فواصل زمانی کوتاه، آپدیت شود. یعنی شما نمی توانید از یک استراتژی ثابت در طول سال استفاده کنید. شما در صورتی می توانید مسیر رشد و پیشرفت را در پیش بگیرید که آپدیت کردن استراتژی خود را در اولویت قرار دهید.
تفاوت بازاریابی و استراتژی محتوا
تدوین استراتژی محتوا چه فرقی با بازاریابی دارد؟ لازم است بدانید که استراتژی و بازاریابی محتوا، دو مفهوم مختلف هستند که یکدیگر را کامل می کنند. یعنی این دو روش در کنار یکدیگر باعث رشد و ترقی یک کسب و کار می شوند. این دو مفهوم از چند نظر با یکدیگر تفاوت دارند. برای مثال هدف از بازاریابی، افزایش فروش و درآمد است.
این در حالی است که هدف استراتژی، ارائه محتواهای هوشمندانه و جذاب به مخاطب و جذب مشتری می باشد. به طور کلی، می توان گفت که تدوین استراتژی محتوا، یکی از زیر شاخه های بازاریابی است. همان طور که می دانید برای فروش بیشتر و افزایش درآمد، به مشتریان بیشتری نیاز دارید. در نتیجه باید یک استراتژی اصولی و هدفمند داشته باشید که از طریق آن، مشتریان خود را افزایش دهید.
بررسی مراحل تدوین استراتژی محتوا
برای تدوین استراتژی محتوا باید مراحل مختلفی را انجام دهید. در ادامه این مراحل را به شما عزیزان یادآوری خواهیم کرد.
-
ارزیابی جایگاه فعلی بیزینس: یکی از مهم ترین مراحل برای تدوین استراتژی محتوا این است که جایگاه خود را ارزیابی کنید. هدف شما پیشرفت در کسب و کار است پس باید بدانید از چه نقطه ای شروع می کنید و قرار است به چه جایگاهی برسید.
-
تعیین اهداف: دومین مرحله برای استراتژی تدوین محتوا، داشتن یک هدف است. شما بدون داشتن یک هدف نمی توانید برنامه ریزی اصولی و درستی داشته باشید. پس به تعیین اهداف دقت کنید. بهتر است ابتدا از اهداف کوچک شروع کنید تا به مرور زمان به اهداف بزرگ خود برسید.
-
شناسایی پرسونای مناسب: یکی دیگر از مراحل مهم در تدوین استراتژی محتوا، شناسایی دقیق پرسونای مخاطب است. تولید کننده محتوا باید بداند که متن خود را برای چه مخاطبی آماده می کند.
-
آنالیز محتوا: از دیگر مراحل مهم در برنامه تولید محتوا، آنالیز آن می باشد. یک محتوا باید شامل عناوین کلیک خور، کلمات کلیدی مناسب و... باشد. بنابراین این نکته را نیز باید در اولویت قرار دهید.
-
ارزیابی رقبا: یکی از اهداف اصلی شما برای تدوین استراتژی محتوا، پیشی گرفتن از رقیبان در موتور جستجوی گوگل است. برای این کار باید ضمن استفاده از کلمات کلیدی مناسب، رقبای خود را به صورت دقیق آنالیز کنید.
-
تحلیل customer journey: تحلیل customer journey یعنی بررسی و آنالیز تجربه مشتری که به وسیله آن می توان استراتژی مناسبی برای بازاریابی تعیین کرد. شما می توانید با بررسی نیازهای مشتریان خود و افزایش تعامل با آن ها، کسب و کار خود را گسترش دهید.
-
طراحی تقویم محتوایی: یک گام مهم دیگر برای تدوین استراتژی محتوا، آماده سازی یک تقویم محتوایی است. یک تقویم محتوای مناسب می تواند به شما کمک کند تا محتواهایی حرفه ای تولید کنید و آن ها را در زمان مناسب انتشار دهید.
-
بررسی شاخص کلیدی عملکرد: شاخص کلیدی عملکرد یا KPI در تدوین استراتژی محتوا از اهمیت بالایی برخوردار است. شما با بررسی این شاخص می توانید نرخ تبدیل، میزان بازخورد و... را مشاهده کنید. بنابراین می توانید نقاط قوت و ضعف کار خود را شناسایی کرده و در راستای پیشرفت کاری خود گام بردارید.
-
تعیین قیف محتوا و هرم محتوا: قیف محتوا یا همان content funnel شامل سه بخش بالایی، میانی و پایینی می باشد. قسمت بالایی قیف همان جذابیت محتوا برای مخاطب است و قسمت میانی نیز به نیازهای مخاطب مربوط می شود. بخش پایینی قیف نیز به نتیجه گیری مخاطب در مورد خرید محصول یا استفاده از خدمات شما بر می گردد. هرم محتوا نیز شامل سه بخش بالایی، میانی و پایینی است. سطح پایینی به بررسی جزئی محتوا مربوط می شود. در سطح میانی، محتوا به صورت عمیق تر مورد بررسی قرار می گیرد. بخش بالایی یا قله نیز شامل ارائه محتوای تخصصی می باشد.
چرا تقویم محتوایی مهم ترین بخش از استراتژی محتوا محسوب می شود؟
یکی از مهم ترین مراحل تدوین استراتژی محتوا، آماده سازی تقویم محتوایی است. راهنمای تقویم محتوا می تواند به شما کمک کند تا تولید محتوایی حرفه ای و هوشمندانه داشته باشید. در یک تقویم محتوایی به کلمات کلیدی، زمان بندی تولید و انتشار محتوا، پرسونای مخاطب و... توجه می شود. بنابراین با استفاده از آن می توانید به سرعت و در کوتاه ترین زمان ممکن، کسب و کار خود را ارتقا دهید.
کلام آخر
در مقاله بالا به بررسی مراحل تدوین استراتژی محتوا پرداختیم. تدوین محتوا باید شامل استراتژی های خاصی باشد تا در نهایت بتوانید بازاریابی موفقی داشته باشید. شما به عنوان یک طراح تقویم محتوا باید تمامی اصول یاد شده را رعایت فرمایید.
اگر دوست دارید به عنوان یک فریلنسر مشغول به کار شوید، می توانید در آزمون های استخدامی شرکت های بزرگی مثل رایا مارکتینگ شرکت کنید. برای این کار نیاز به مدرک خاص یا سابقه کاری ندارید. تنها کافی است آزمون تخصصی این شرکت را با موفقیت پشت سر بگذارید.
هدیه رایا مارکتینگ به شما
از آنجاییکه ارائه محتوای با کیفیت (از نظر کپی نبودن، قدرت انتقال مفاهیم، سئو و تخصصی بودن) بزرگترین دغدغه رایا مارکتینگ می باشد، همواره خودمان را در معرض تست شما کارفرمایان گرانقدر قرار می دهیم. از این رو می توانید درخواست نمونه محتوای رایگان با کلمه کلیدی یا عنوان مد نظرتان را بدهید تا پس از دریافت یک تا دو نمونه محتوا به راحتی بتوانید تصمیم گیری بفرمایید.
فرم درخواست محتوای هدیهتوصیه رایا مارکتینگ به شما:
تولید محتوا را جدی بگیرید، تمامی سایتهای برتر مثل دیجی کالا، زومیت، بامیلو، تبیان، ورزش 3 و غیره با تولید محتوای یونیک و فراوان به موفقیت رسیدند، شما نیز با تعیین استراتژی درست و تولید محتوای منظم و مداوم می توانید موقعیت بازاریابی اینترنتی خود را ارتقا دهید.
رویایتان را در تولید محتوا به واقعیت می رسانیم. رایا مارکتینگ با بکارگیری بیش از 7000 نویسنده متخصص در تمامی زمینه های کسب و کار، برگزاری آزمون تخصصی نویسنده سئوکار، دیتاماینینگ و مدیریتی ویژه توانسته است علاوه بر حفظ و کنترل کیفیت، هزینه تولید محتوا را برای بازاریابی محتوایی سایتتان به طرز قابل ملاحظه ایی کاهش دهد. تولید محتوا در تمامی زمینه های کسب و کار به بیش از 7 زبان زنده دنیا تولید و ترجمه می گردد.
لیست نظرات
x اولین نظر را شما ثبت نمائید