پورتال چیست+ انواع پورتال+ مشخصات پورتال
اگر بدانید پورتال چیست؟ و با مزایا، کاربردها و مشخصات آن آشنایی داشته باشید می توانید در کسب و کار خود به موفقیت دست یابید.
برای سفارش آنلاین طراحی سایت کافیست در سایت ثبت نام نموده و سفارش آنلاین طراحی سایت ثبت نمائید تا بلافاصله فاکتور دریافت نمائید و سپس تصمیم گیری فرمائید.
پورتال چیست؟ چه خصوصیاتی دارد و ویژگی های متمایز آن چیست؟ در ادامه قصد بررسی این موارد را داریم. به طور کلی می توان گفت پورتال یک صفحه در اینترنت می باشد که امکانات مختلف را به صورت مجازی به کاربر ارائه می دهد. پورتال امکان دسترسی آسان را بدون در نظر گرفتن محل های فیزیکی اشیای مورد نیاز کاربر را فراهم می سازد.
پورتال چیست؟
در پاسخ به این سوال که پورتال چیست؟ باید عنوان کرد که پورتال یک درگاه به دنیای مجازی است و از طریق آن و امکانات ارائه شده در آن کاربر می تواند تمامی نیازهای خود را رفع نماید.مثلا دارندگان سایت برای مقالات سایت خود می توانند سفارش تولید محتوا ثبت کنند. به طور کلی می توان گفت کاربر از طریق پورتال می تواند جستجو، خرید روزانه، مدیریت حساب بانکی، افزایش و کاهش اعتبار حساب های اعتباری و به روزرسانی اطلاعات سخت افزاری محل کار را انجام دهد. تمامی این امکانات از طریق درگاه واحد برای کاربران فراهم می شود.
در پاسخ به این سوال که پورتال چیست؟ باید عنوان کرد به مجموعه ای از وب سایت ها که شامل سایت های سازمانی هستند، پورتال گفته می شود. پورتال ها امروزه علاوه بر اطلاع رسانی و درج خبر انواع سرویس های خدماتی آنلاین را به کاربران ارائه می دهد. از مهمترین خدماتی که توسط پورتال ها به کاربران ارائه می شوند می توان به موارد زیر اشاره کرد:
-
سامانه های ارتباطی
-
مدیریت کاربران
-
تمامی موارد مورد نیاز سازمان ها به منظور ارائه خدمات فیزیکی آنلاین
گذری بر تاریخچه پورتال
در پاسخ به این سوال که پورتال چیست؟ باید عنوان کرد که ظهور پورتال به زمانی بازمی گردد که نرم افزارها به نحوی طراحی شدند که برای کار با یکی از آن ها نیازی به بستن برنامه های دیگری نداشتیم. با ظهور پورتال در دنیای اطلاعات نسل های پیشرفته آن به صورت دائم ارائه شدند.
نسل اول پورتال ها، Excite یا Yahoo هستند که تنها قادر به ارائه محتوا، مستندات و خوراک های اطلاعاتی هستند. این سایت ها به طور معمول در رابطه با شرکت یا سازمان خود اطلاعاتی ارائه می دهند. این اطلاعات به طور معمول شامل موارد زیر هستند:
-
اخبار شرکت
-
شرایط و فرم های استخدام
-
اطلاعات مربوط به کارکنان
-
نحوه برقراری رابطه با کارکنان سازمان
-
مستندات رسمی
-
سیاست های اعلام شده شرکت
-
لینک های ارتباطی مفید
با پاسخ به سوال پورتال چیست؟ درک خواهیم کرد که امکان همکاری کاربران در محیط پورتال وجه تمایز نسل اول و دوم پورتال ها هستند. امکان همکاری متقابل در اداره ها و برای تیم های کاری در نسل دوم پورتال با هدف انجام وظایف فراهم شدند. سرویس مدیریت محتوا و سرویس های همکاری از جمله سرویس هایی هستند که در نسل دوم پورتال ها ایجاد شدند. امکان گپ زدن همکاران، رد و بدن ایمیل و تنظیم قرار ملاقات نیز توسط نسل دوم پورتال ها به کاربران ارائه شد.
با پاسخ به سوال پورتال چیست؟ درک خواهیم کرد که نسل سوم پورتال ها به منظور ایجاد فضای مجازی در تجارت الکترونیک ایجاد شده است. این پورتال ها بین کارمندان، تولید کنندگان، عرضه کنندگان و مشتریان نقطه اتصالی ایجاد کردند. کاربران از طریق این نسل از پورتال ها قادر به برقراری ارتباط با یکدیگر بوده و به محتوا، امکانات و تجهیزات ارائه شده توسط پورتال ها دسترسی دارند. نسل سوم پورتال ها اتوماتیک هستند و با توجه به نقش کاربر هدفمند شده اند. بر اساس نقش کاربر نحوه نمایش اطلاعات و امکانات در این پورتال ها متفاوت می باشد.
تفاوت بین وب سایت و پورتال
برای پاسخ دادن به این سوال که پورتال چیست؟ باید تفاوت آن با وب سایت را نیز در نظر گرفت. با دیدن پورتال ها وب سایت ها تغییر خواهند کرد این نکته را به خاطر داشته باشید که خدمات ارائه شده توسط پورتال ها فراتر از وب سایت ها هستند. لازم به ذکر است که وب سایت بانک، بیمه، شهرداری، شرکت خصوصی و سازمان های دولتی به وب سایت های خبری ساده شباهتی ندارند. امکانات و نیازهای خاص ارائه شده توسط وب سایت این سازمان ها باعث می شود تا به این سایت ها به چشم مجموعه بزرگ آنلاین نگاه شود. برای طراحی سایت سازمانی نباید به دنبال شرکت های طراحی وب سایت باشیم. بلکه برای این منظور باید دنبال مکانی باشیم تا راهکارهای سازمانی یا پورتال های سازمانی ارائه دهد.
بررسی انواع پورتال
پس از این که پاسخ منطقی برای سوال پورتال چیست؟ یافتیم با انواع آن آشنا خواهیم شد. تکنولوژی هر روز در حال رشد است و این موضوع باعث شده اکثر اتفاقات دنیای واقعی روی فضای مجازی برقرار شوند. مفهوم دولت الکترونیک روزانه در حال پیشرفت است به صورتی که در حال حاضر اکثر خدمات بانکی از طریق پورتال بانک ها انجام می گیرند. گستردگی در موضوعات مختلف باعث تولید انواع پورتال شده است:
با پاسخ به سوال پورتال چیست؟ درک خواهیم کرد که یکی از انواع پورتال ها، پورتال دانشگاه می باشد. امروزه دانشگاه ها علاوه بر پورتال سازمانی به وب سایت قدرتمند برای کارکنان و دانشجویان خود نیاز دارند. وجود وب سایت تجربه حضور دانشجویان و کارکنان را در دانشگاه لذت بخش خواهد کرد. روند فعالیت های اداری به طور معمول در دانشگاه طولانی و خسته کننده بوده و باعث اتلاف زمان و انرژی خواهد شد. اما در صورت اتصال دانشگاه به پورتال قدرتمند و در فضای الکترونیکی این مشکلات رفع خواهند شد. همواره توصیه می شود اکثر فعالیت های خود را در دانشگاه تا مراحل نهایی روی این پورتال سازمانی انجام دهید تا به رضایت جمعی دست یابید.
با پاسخ به سوال پورتال چیست؟ درک خواهیم کرد که امروزه اکثر شرکت های خدماتی تمام تلاش خود را به کار می گیرند تا خدمات خود را به صورت آنلاین ارائه دهند. هدف اکثر شرکت های خدماتی، ارائه خدمات الکترونیکی به بهترین نحو می باشد. در حقیقت این سازمان ها در حال حاضر به رقابت در حوزه طراحی بهترین وب سایت و پورتال سازمانی می پردازند. این شرکت های خدماتی شامل موارد زیر هستند:
-
فروشگاه های آنلاین
-
موسسات خاص
-
گروه ها، اداره ها و سازمان های خدماتی مختلف
-
مراکز فرهنگی
-
سازمان های عمومی
-
مناقصه
-
پورتال های کارگزاری
-
بنگاه های اقتصادی
تمامی این سازمان ها در رابطه با نوع خدمات و کیفیت خود به رقابت می پردازند.
بانک ها نسبت به قبل بیشتر به سمت الکترونیکی شدن قدم برداشته اند. بانک ها همواره به دنبال پورتال سازمانی قدرتمند هستند تا از این طریق بتوانند جلوه خدمات الکترونیکی خود را برای مشتریان بهتر از خدمات فیزیکی ارائه دهند.نوع دیگر پورتال سازمانی بیمه می باشد. به طور معمول شرکت های بیمه دارای پورتال های درون سازمانی هستند. این پورتال ها خدمات مختلف زیر را به مشتریان خود ارائه می دهند:
-
استعلام بیمه
-
سامانه پرداخت حق بیمه
-
مشاهده و استعلام سوابق بیمه
-
لیست بیمه
-
پرداخت اینترنتی بیمه
پس از پاسخ به سوال پورتال چیست؟ درک خواهیم کرد که نوع دیگر پورتال، پورتال سازمانی می باشد. حکومت ها و دولت های مختلف به دنبال ایجاد پورتال خدماتی آنلاین برای مشتریان خود هستند. این پورتال ها در کاهش رفت و آمدهای شهری نقش موثری ایفا می کنند. مفهوم دولت الکترونیک با ایجاد پورتال های سازمانی آغاز شد.
پورتال سازمانی شرکتی نوع دیگری از پورتال ها می باشد. این نوع پورتال راهکارهای تجاری به روزی را در اختیار مشتریان قرار می دهد. راه حل های پورتالی همچون مدیریت گردش کار و برقراری روابط همکاری بین گروه های کاری و سیاست گذاری ها ابزاری قدرتمند برای سازمان ها و شرکت ها محسوب می شود. پورتال های شرکت نسبت به بزرگی یک شرکت قابلیت های مختلفی را ارائه می دهند. این پورتال ها ممکن است ساده و ابتدایی همچون وب سایت باشند. پورتال ها برای سازمان ها و شرکت های چند ملیتی خیلی پیچیده و پرکاربرد بوده و کاربردهای مختلفی ارائه می دهند.
پورتال سازمانی شهرداری ها نوع دیگر پورتال می باشد. راهکارها و فرآیندهای اداری در شهرداری ها بر بستر اینترنت فراهم می شوند. پورتال ها قادر به متحول ساختن فعالیت های الکترونیکی شهرداری ها هستند. در صورت ارائه فعالیت شهرداری ها با ارباب رجوع بر بستر اینترنت رفت و آمدهای شهری تا حد قابل توجهی کاهش خواهند یافت. این امر برای شهرداری ها بهره وری زمانی بهتری را به همراه دارد.
مزایای استفاده از پورتال
پس از بررسی پورتال چیست؟ و آشنایی با انواع آن بهتر است با مزایای استفاده از آن نیز آشنا شویم. از مهمترین مزایای استفاده از پورتال می توان به افزایش فروش آنلاین، مدیریت سوالات مشتریان، انتشاراطلاعات ارزشمند و تنوع خدمات اشاره کرد. در ادامه به معرفی دیگر مزایای استفاده از پورتال خواهیم پرداخت.
-
بهبود تعامل با کاربران
-
افزایش آگاهی
-
پشتیبانی از Portlet های مختلف
-
ارائه درگاه های انعطاف پذیر و کاربرپسند
کلام آخر
پس از درک پورتال چیست؟ و کاربردهای آن در صورتی که قصد استخدام طراح سایت برای طراحی انواع وب سایت و ایجاد پورتال های مختلف می توانید از مجموعه رایا مارکتینگ و متخصصین آن کمک بگیرید.
برای سفارش آنلاین طراحی سایت کافیست در سایت ثبت نام نموده و سفارش آنلاین طراحی سایت ثبت نمائید تا بلافاصله فاکتور دریافت نمائید و سپس تصمیم گیری فرمائید.
لیست نظرات
x اولین نظر را شما ثبت نمائید