آدرس سایت مپ و کاربردهای آن
آدرس سایت مپ به موتورهای جستجو کمک میکند تا بتوانند بهتر و راحت تر به ایندکس مطالب موجود در سایت بپردازند.
برای دریافت مشاوره رایگان، فرم زیر را پر کنید.
برای سفارش آنلاین شبکه های اجتماعی کافیست در سایت ثبت نام نموده و سفارش آنلاین شبکه های اجتماعی ثبت نمائید تا بلافاصله فاکتور دریافت نمائید و سپس تصمیم گیری فرمائید.
اگر به هر نحوی با مدیریت یک سایت و یا بهینه سازی آن ارتباط داشته باشید احتمالا واژه آدرس سایت مپ را شنیده اید. در این مقاله قصد ارائه توضیحاتی در خصوص سایت مپ و آدرس سایت مپ داریم. برای آشنایی بیشتر با این مفهوم مطالعه ادامه این مقاله را از دست ندهید.
سایت مپ چیست؟
سایت مپ یک فایل است که در آن آدرس مهمترین صفحات وب سایت قرار گرفته است. این فایل به ربات ها میگوید کدام صفحات را بررسی کنند و از کجا به کجا بروند. سایت مپ ها به دو دسته تقسیم میشوند. برخی از آن ها پسوند XML دارند و برای موتور جستجو و خزنده های آن در نظر گرفته شده اند.
یک دسته دیگر از سایت مپ وجود دارد که صرفا برای استفاده کاربران و آشنایی آن ها با بخش های مختلف سایت طراحی شده است. سایت مپ هایی که برای کاربران طراحی شده اند پسوند HTML دارند و از رابط های گرافیکی این زبان نشانه گذاری استفاده میکنند. مهم نیست سایت شما یک سایت بزرگ با حجم وسیعی از محتواست یا یک سایت کوچک. استفاده از سایت مپ در هر صورت میتواند مفید باشد و به شما در راستای ارتقا و بهینه سازی وب سایت کمک نماید.
دلیل اهمیت آدرس سایت مپ
شاید این سوال برای شما هم پیش آمده باشد که دلیل اهمیت آدرس سایت مپ در چیست؟ برای رسیدن به پاسخ این سوال لازم است ابتدا توضیحاتی در خصوص روند ایندکس شدن سایت ارائه نماییم. پس از آن که کار راه اندازی سایت به پایان رسید و آن را در گوگل ثبت نمودید لازم است سایت توسط گوگل ایندکس شود.
اگر موتور جستجو وب سایت شما را ایندکس نکند در نتایج نیز به نمایش در نخواهد آمد. اما این ایندکس شدن به چه صورتی انجام میشود؟ برای این کار گوگل خزنده یا کراولر های خود را به سایت شما میفرستد. این ربات ها سایت را بررسی میکنند و به آن امتیاز میدهند. اما اگر آدرس سایت مپ برای خزنده ها بهینه نباشد احتمالا نتایج مورد نظرتان را دریافت نخواهید کرد.
در این شرایط است که سایت مپ نقش خود را ایفا میکند و صفحاتی را که خزنده ها برای بررسی باید به آن ها مراجعه نمایند را مشخص میکند. سایت مپ در حقیقت راهنمای خزنده های گوگل است. با بهره گیری و استفاده درست از سایت مپ روند ایندکس شدن سایت با سرعت فوق العاده بیشتری انجام میشود. بسیاری سایت مپ را یک ابزار میدانند اما توجه داشته باشید که استفاده از این ابزار برای رشد و بهینه سازی وب سایت واجب است.
سایت مپ و تاثیر آن روی سئو
یکی دیگر از دلایل اهمیت استفاده از سایت مپ تاثیری است که استفاده از آن روی سئو خواهد داشت. سئو یکی از اساسی ترین چالش هایی است که هر وب سایتی باید برای عبور از آن تلاش کند. استفاده از سایت مپ کمک میکند تا کار موتورهای جستجو راحت تر شود.
به همین دلیل در نتیجه بررسی خزنده ها، سایت رتبه بهتری از موتور جستجو دریافت میکند. همچنین در صورت بروزرسانی وب سایت و یا حذف برخی صفحات با آپدیت کردن سایت مپ موتور جستجو زودتر متوجه تغییرات ایجاد شده میشود. به همین دلیل ایندکس مجدد سریعتر انجام شده و رتبه سایت و صفحات آن بهبود میابند.
نکات قابل توجه در استفاده از سایت مپ
سایت مپ یک فایل با پسوند XML است اما نکته ای که باید به آن توجه نمایید این است که در استفاده از این فایل با محدودیت مواجه هستید. به این معنی که حجم این فایل تنها باید 50 مگابایت باشد که با این حجم تنها امکان ذخیره 50 هزار آدرس در آن وجود دارد. برای دور زدن این قانون برخی از چند فایل مختلف استفاده میکنند و سپس این فایل ها را با فایل اصلی لینک میکنند.
توجه داشته باشید که برای ایندکس شدن کامل مطالب توسط خزنده های گوگل استفاده از آدرس سایت مپ به هیچ عنوان کافی نیست. و نباید از لینک دهی های داخلی و خارجی نیز غفلت کرد. به علاوه خوب است بدانید که صرف قرار دادن آدرس یک صفحه در سایت مپ تضمینی برای ایندکس شدن آن توسط موتور جستجو نیست.
با استفاده از سایت مپ یک generator در سایت ایجاد خواهد شد. لازم است این جنراتور با زبان برنامه نویسی سایت و بخش های مختلف آن سازگار باشد.برای بررسی اینکه کدام صفحات در وب سایت ایندکس شده اند میتوانید از گوگل سرچ کنسول کمک بگیرید. برای این کار لازم است ابتدا سایت در گوگل سرچ کنسول ثبت شود. البته بهتر است پیش از ثبت سایت در گوگل سرچ کنسول از بهینه بودن سایت مپ اطمینان حاصل نمایید.
نکته:
یکی از مواردی که در خصوص طراحی سایت مپ باید به آن توجه داشته باشید این است که باید یک درخت با ریشه Home page ساخته شود تا ارتباط صفحات با هم مشخص شود. اما لازم است این درخت عمق کمی داشته باشد. چرا که هر چه این عمق بیشتر باشد ایندکس کردن مطالب سخت تر است.
عمق 3 مناسب ترین عمق برای سایت مپ است. در تمام مراحل ساخت سایت مپ باید دقت و توجه لازم را به کار بگیرید تا مطمئن شوید که سایت مپ بدون هیچگونه خطایی ایجاد و بارگذاری شود. وجود خطا سبب میشود تا آدرس سایت مپ به درستی عمل نکند.
نحوه طراحی آدرس سایت مپ
حال که از اهمیت سایت مپ و تاثیر آن روی سایت صحبت کردیم نوبت به این میرسد که بررسی کنیم یک سایت مپ به چه صورتی ایجاد میشود. اگر در طراحی سایت از CMS هایی مثل وردپرس استفاده نموده اید سایت مپ با کمک گرفتن از افزونه ها به صورت اتوماتیک ساخته میشود. البته در صورت نیاز میتوانید تغییراتی را در آن اعمال نمایید. گاه لازم است طراحی سایت مپ به صورت دستی انجام شود.
مسلم است که برای این کار دقت بالایی لازم است و انجام آن بسیار زمان بر و سخت خواهد بود. پس سعی کنید تا جایی که امکان دارد از افزونه های مختلفی که در این زمینه وجود دارند کمک بگیرید. در طراحی آدرس سایت مپ باید مراحل مختلفی را در نظر داشته باشید.
اولین مرحله را میتوان بررسی ساختار سایت دانست:
هر سایت از چندین صفحه اصلی و صدها و شاید هزاران صفحه فرعی تشکیل شده است. به همین دلیل ممکن است این بررسی بدون استفاده از ابزارهایی چون sitemap template کار سختی باشد. هر صفحه شامل زیرمجموعه های کوچکتری است. برای مثال بخش Home به بخش های کوچکتری مثل درباره ما، تماس با ما و منو تقسیم میشود. هر یک از این بخش ها خود دارای دسته های کوچکتری هستند.
در مرحله بعد لازم است برای تمام URL های استخراج شده از وب سایت یک تگ XML بسازید:
این تگ موارد متعددی را شامل میشود که باید هر کدام را با دقت اضافه کنید. برای مثال باید در تگ loc که مخفف کلمه location است آدرس آن صفحه را به صورت دقیق قرار دهید. همچنین در تگ lastmod باید تاریخ آخرین تغییرات صفحه درج شود. توجه کنید که استفاده از همه تگ ها ضروری نیست و بهتر است توجه خود را روی استفاده از تگ های ضروری متمرکز نمایید.
ممکن است حتی در عین دقت خطایی در سایت مپی که به صورت دستی طراحی شده است وجود داشته باشد در این شرایط میتوانید از یک ابزار کمک بگیرید تا کدها را اعتبار سنجی نماید و از کارایی آن ها اطمینان حاصل کند. XML Sitemap Validator tool یکی از این ابزارهاست. سپس لازم است به ثبت سایت در root و robot.txt اقدام نمایید. robot.txt کاربردهای دیگری هم دارد. یکی از مهمترین کاربرد های آن این است که به خزنده ها میگوید کدام صفحات را ایندکس کنند و کدام صفحات را نادیده بگیرند.
با به پایان رساندن مراحل ساخت سایت مپ، سایت برای قرارگیری در نتایج موتور جستجو آماده خواهد بود. این کار بدون ثبت سایت در گوگل سرچ کنسول ممکن نیست. با این کار وجود سایت را موتور جستجوی گوگل و خزنده های آن اعلام خواهید کرد. پس از ثبت سایت در داشبورد گوگل سرچ کنسول به بخش sitemap رفته و در قسمت add a new sitemap آدرس سایت را وارد نمایید. پس از آن کلید submit را فشار دهید.
افزونه هایی برای تولید سایت مپ
اگر از CMS وردپرس استفاده میکنید افزونه یوست میتواند به شما برای ساخت یک سایت مپ مناسب کمک کند. این افزونه علاوه بر امکان ایجاد سایت مپ اطلاعات مناسبی را در خصوص سئوی وب سایت در اختیار شما قرار میدهد. این افزونه رایگان است اما اگر بخواهید از نسخه ارتقا یافته آن استفاده نمایید لازم است هزینه ای برای اشتراک بپردازید.
Screaming Frog یکی دیگر از افزونه هایی است که میتواند به شما در مسیر ساخت سایت مپ کمک کند. با استفاده از این افزونه تمام مراحل به سادگی قابل انجام هستند. اگر تعداد صفحات وب سایت شما کمتر از 500 صفحه است میتوانید از Screaming Frog به صورت رایگان استفاده نمایید.
لازم به ذکر است که افزونه های دیگری نیز وجود دارند که میتوانند در مسیر ساخت آدرس سایت مپ یاریگر شما باشند. با استفاده از این افزونه ها دیگر نیازی به درگیری با کد های XML نیست. همچنین سرعت و دقت در سایت ساخت مپ بالا میرود. امیدواریم این مقاله برای شما مفید واقع شده باشد و اطلاعات مفیدی درباره آدرس سایت مپ در اختیار شما قرار داده باشد.
برای سفارش آنلاین شبکه های اجتماعی کافیست در سایت ثبت نام نموده و سفارش آنلاین شبکه های اجتماعی ثبت نمائید تا بلافاصله فاکتور دریافت نمائید و سپس تصمیم گیری فرمائید.
لیست نظرات
x اولین نظر را شما ثبت نمائید