نقش شبکه های اجتماعی در اقتصاد و کسب و کار
ما در این مقاله ضمن اشاره به نقش شبکه های اجتماعی در اقتصاد و شکوفایی کسب و کارها، مهم ترین کارکردهای این بسترها را بررسی می کنیم.
برای دریافت مشاوره رایگان، فرم زیر را پر کنید.
برای سفارش آنلاین شبکه های اجتماعی کافیست در سایت ثبت نام نموده و سفارش آنلاین شبکه های اجتماعی ثبت نمائید تا بلافاصله فاکتور دریافت نمائید و سپس تصمیم گیری فرمائید.
نقش شبکه های اجتماعی در اقتصاد و شکوفایی کسب و کارها بر هیچ کسی پوشیده نیست. در واقع رویداد های چند سال اخیر (مانند همه گیری ویروس کرونا و جنگ) بسیاری از کسب و کارها را به فضای وب سوق داده است. حالا ما زیرساخت های لازم برای داد و ستد آنلاین را در اختیار داریم، مشتریان و مخاطبان از خرید آنلاین لذت می برند و برندها نیز هر روز از تکنیک های جدیدتری برای دیجیتال مارکتینگ و گسترش برند خود استفاده می کنند. بسیاری از اقتصاددانان معتقد هستند که شبکه های اجتماعی یکی از دلایل نجات یافتن بسیاری از کسب و کارها در دوران کرونا بوده اند. ما در این مقاله قصد داریم تا این موضوع را بیشتر شکافته و نقش شبکه های اجتماعی در موفقیت یک کسب و کار را با دقت بیشتری بررسی کنیم.
توصیه میکنیم مقاله چگونگی مدیریت شبکه های مجازی را مطالعه نمایید.
آیا نقش شبکه های اجتماعی در موفقیت کسب و کارها اثبات شده است؟
برای پاسخ به این پرسش و درک بهتر اهمیت شبکه های اجتماعی، باید به سراغ داده های آماری موجود برویم:
• بر اساس داده های موجود، 55 درصد از مصرف کنندگان حال حاضر بازار، برندهای جدید و نوپا را از طریق شبکه های اجتماعی شناسایی می کنند. تبلیغات موثر و کم هزینه در پلتفرم های مختلف و همچنین امکان دسترسی رایگان برندها و مشتریان به خدمات شبکه های مجازی، فاصله میان مشتریان و برندها را کاهش داده است.
• 68 درصد از مصرف کنندگان معتقد هستند که امکان تعامل با شرکت ها و برند ها از طریق شبکه های مجازی وجود دارد. این نکته مثبتی است؛ چرا که خریداران می دانند در صورت نارضایتی از خرید خود، می توانند مستقیما با برند ارتباط برقرار کنند.
• 78 درصد از خریداران معتقد هستند داشتن یک تجربه کاربری خوب در فضای مجازی، آن ها را به صورت ناخودآگاه ترغیب می کند تا از یک برند خرید کنند. به بیان دیگر، اگر محتوای تولید شده در صفحه اجتماعی برند آگاهی بخش و یا سرگرم کننده باشد، کاربران توانسته باشند با برند ارتباط موثر برقرار کنند و یا مشتری مداری آنلاین به شیوه مثبت صورت گرفته باشد، کاربران برای خرید بیشتر راغب خواهند شد.
• 80 درصد از مدیران تجاری برندهای بزرگ و موفق معتقد هستند که سرمایه گذاری بیشتر در حوزه بازاریابی شبکه های اجتماعی و تولید محتوا، برای آینده برند ضروریست!
اطلاعات آماری فوق به خوبی اهمیت نقش شبکه های اجتماعی در اقتصاد را نشان می دهند. بر پایه این اطلاعات، مشخص می شود که شبکه های اجتماعی به عنوان یکی از مهم ترین ابزار رشد و ترقی برند، نه تنها در دنیای حال حاضر، بلکه در آینده نیز نباید نادیده گرفته شوند. حال که این اطلاعات را مرور کردیم، به بررسی یک پرسش خواهیم پرداخت: شبکه های اجتماعی چگونه به رشد کسب و کارها کمک می کنند؟
تعامل بهتر با مشتریان
مرور داده های آماری فوق به ما نشان داد که وجود امکان تعامل بهتر با جامعه مخاطب و مشتریان، یکی از نقاط قوت بارز بسترهای آنلاین از دید خریداران محسوب می شود. در واقع شبکه های اجتماعی امکان ارائه مطلب و دریافت بازخورد را تسهیل می کنند. به عنوان یک مشتری، شما این امکان را دارید تا در خصوص کالا یا خدمات مد نظر خود، تحقیق کنید و از متخصصین برند سوالات خود را بپرسید. در صورت عدم رضایت از کالا یا خدمات، راه دسترسی به برند ها آسان است و شما حتی می توانید سایر خریداران را از خطرات موجود، آگاه سازید. از سویی دیگر، در صورت رضایت از خرید، امکان اعلام رضایت و ثبت آن آسان است. شما نیز می توانید، مانند سایر خریداران، از طریق این نظرسنجی ها و اطلاعات، امن تر و بهتر خرید کنید.
در سوی دیگر این ارتباط، برندها می توانند از اطلاعات موجود در شبکه های مجازی استفاده کرده و جامعه مخاطب خود را بهتر بشناسند. در واقع می توان گفت مهم ترین نقش شبکه های اجتماعی، کاتالیزور بودن آن ها در ایجاد رابطه موثر میان برند و مخاطبانش است.
موفقیت با هزینه ای مطلوب!
صرف هزینه های کلان برای بازاریابی و راه اندازی کمپین های تبلیغاتی، به ویژه برای کسب و کارهای محلی و برند های نوپا، توجیه اقتصادی ندارد. یک کسب و کار محلی، مثلا یک قنادی، را در نظر بگیرید که تمایلی به فعالیت در شبکه های اجتماعی ندارد. این قنادی افتتاح می شود و هزینه زیادی را نیز صرف چاپ تبلیغات و پخش کردن آن ها می کند. بدیهی است که شعاع تحت پوشش تبلیغات این قنادی محدود خواهد بود. به بیان دیگر، مدیران این قنادی هزینه گزافی را صرف تبلیغاتی کرده اند که از نظر جغرافیایی محدود است و تنها عده محدودی از افراد (هم محله ای ها) را جذب می کند.
اگر این قنادی تصمیم بگیرد در یکی از شبکه های مجازی برای خود صفحه ای ایجاد کند (که کاملا مجانی است) و با صرف هزینه ای مشابه اقدام به طراحی کمپین های تبلیغاتی و بازاریابی کند، تمام کاربران شبکه اجتماعی مذکور در کل شهر و یا حتی کشور، می توانند با نام این قنادی و محصولاتش آشنا شوند. بنابراین، قنادی جدید ما می تواند نرخ تعامل بالاتری را با کمک شبکه های اجتماعی کسب کند. بسیاری از کسب و کارهای جدید، با همین روش توانسته اند خیلی سریع گسترش یافته و موفق شوند.
نقش شبکه های اجتماعی در برند سازی
برندسازی به معنای آگاهی بخشی عمومی نسبت به یک برند است. به بیان ساده تر، برندسازی به معنای معرفی یک برند به عموم مردم است و شبکه های اجتماعی بهترین پلتفرم برای این کار هستند. هر برند موفقی، یک هویت دارد. ارزش ها، اهداف، خدمات، کالاها، رنگ ها و لوگو، هویت یک برند را می سازند. هر برند موفق، یک پیام واضح و مشخص دارد و احتمالا ما آن را با رنگ ها، اشکال و یا یک لوگوی خاص می شناسیم. به عنوان مثال، با شنیدن نام "کوکاکولا" همه ما بی اختیار به یاد ترکیب رنگ مشکی و قرمز و لوگوی این برند می افتیم. برندسازی پروسه ای مهم و در حال چالش برانگیز برای برندهای نوپاست. شما باید بتوانید در کمترین زمان، برند خود را به درست ترین شکل ممکن به گروه بزرگی از افراد معرفی کنید. شبکه های اجتماعی در طی سال های اخیر ثابت کرده اند که می توانند بهترین پلتفرم برای برندسازی باشند.
شبکه های اجتماعی و اقتصاد
نرخ نفوذ شبکه های اجتماعی در زندگی روزمره مردم جهان، روز به روز در حال افزایش است. قدرت شبکه های اجتماعی در کنار ابزارهای کارآمد و رایگانی که این پلتفرم ها در اختیار برند ها قرار می دهند، به تجارت الکترونیک بال و پر داده است. حتی در کشور ما ایران که سالهاست از رکود اقتصادی رنج می برد، تجارت الکترونیکی نرخ رشد قابل ملاحظه ای دارد. در این میان، آمارها نشان می دهند که چیزی در حدود 70 درصد از کل تجارت الکترونیک در کشور ایران به شبکه های اجتماعی وابسته است.
شرایط موجود نشان می دهند که سهم تجارت الکترونیک در اقتصاد جهانی، روند رو به رشد خود را در آینده نیز حفظ خواهد کرد. این پیش بینی وجود دارد که در چند سال آینده، عدم استفاده از شبکه های مجازی توسط برندها، آن ها را با خطرات جدی مانند ورشکستگی زود هنگام، مواجه کند. بدیهی است که برندها و کسب و کارها برای موفقیت در دنیای امروز، ناگزیر هستند شبکه های مجازی را به عنوان ابزاری ضروری برای فعالیت اقتصادی خود در نظر بگیرند.
برای سفارش آنلاین شبکه های اجتماعی کافیست در سایت ثبت نام نموده و سفارش آنلاین شبکه های اجتماعی ثبت نمائید تا بلافاصله فاکتور دریافت نمائید و سپس تصمیم گیری فرمائید.
لیست نظرات
بسیار عالی بود