مراحل استراتژی موبایل مارکتینگ
در این مقاله در مورد طرح ریزی استراتژی موبایل مارکتینگ که شامل: تعیین هدف، شناسایی مخاطب، تحقیقات بازاریابی و ... است، صحبت خواهیم کرد.
برای دریافت مشاوره رایگان، فرم زیر را پر کنید.
برای سفارش آنلاین بازاریابی موبایلی کافیست در سایت ثبت نام نموده و سفارش آنلاین بازاریابی موبایلی ثبت نمائید تا بلافاصله فاکتور دریافت نمائید و سپس تصمیم گیری فرمائید.
استراتژی موبایل مارکتینگ
استراتژی موبایل مارکتینگ به طرح جامع اعمال تکنولوژی موبایل در زمینه تبلیغات و فروش محصولات و خدمات اشاره دارد. چرا که بیشتر افراد امروزه از دستگاه های هوشمند استفاده می کنند و در اینترنت به دنبال محصولات و خدمات مورد نیازشان می گردند، به کارگیری روش های موبایل مارکتینگ برای کسب و کارها یکی از مهم ترین فاکتورها است.
مراحل طراحی استراتژی موبایل مارکتینگ بیشتر شامل پنج بخش است:
۱- تعیین هدف برای طراحی استراتژی موبایل مارکتینگ
در این بخش باید هدفی مشخص و دقیق برای استراتژی موبایل مارکتینگ تعیین شود. برای مثال، هدف شما میتواند افزایش فروش محصول خاصی یا جذب مشتریان جدید باشد.
۲- تحقیقات بازاریابی
برای طراحی یک استراتژی موفق در دیجیتال مارکتینگ، باید بازار و رقبا را به طور کامل بررسی کنید. در این بخش به تحقیق درباره مشتریان، رقبا، ترند ها و شیوه های به روز جهانی در موبایل مارکتینگ پرداخته میشود.
۳- تعیین مدل کسب و کار
مدل کسب و کار با استراتژی موبایل مارکتینگ شما مرتبط است. در این بخش باید تعیین کنید که آیا شما یک شرکت فروش آنلاین هستید یا حضور فیزیکی نیز دارید؟ آیا محصولات و خدمات شما به شکل دائمی یا یکباره به مشتریان ارائه میشود؟
پیشنهاد میکنیم با انواع بازاریابی موبایلی و کاربرد آنها آشنا شوید
۴- تعیین مهمترین کانال های موبایلی
کانال های موبایلی یکی از ابزارهای بازاریابی موبایلی به شمار می روند. پس از تحقیق در بازار و بررسی مدل کسب و کار، باید تعیین کنید که کانال های موبایلی مثل: پیامک، تلگرام، ایمیل، برنامههای موبایلی و ... برای استراتژی موبایل مارکتینگ شما مناسب هستند. با سفارش تولید محتوا مناسب و گذاشتن در این کانال ها می توانید مخاطبان خوبی را جذب کنید.
۵ - ارزیابی و بهروزرسانی
موبایل مارکتینگ یک فرایند پویاست و باید بطور مداوم ارزیابی شود. شما باید بطور دوره ای عملکرد استراتژی خود را تحلیل کنید و برای بهبود استراتژی تغییرات لازم را ایجاد کنید.
به طور کلی، استراتژی موبایل مارکتینگ به کسب و کارها این امکان را میدهد تا با استفاده از روش های موبایل مانند: تبلیغات تلفن همراه، سامانه های پیامکی و شبکه های اجتماعی، بازار را بهبود بخشند و در نتیجه فروش خود را افزایش دهند.
تعیین هدف یکی از مراحل مهم در تعیین استراتژی موبایل مارکتینگ
تعیین هدف برای استراتژی بازاریابی تلفن همراه، میتواند به شما در رسیدن به موفقیت و رشد کسب و کارتان کمک کند. برای تعیین هدف در بازاریابی موبایل، ابتدا باید به سوالات زیر پاسخ دهید:
* مشتریان شما از کجا میآیند؟
* محصول یا خدمات شما به چه بازاری میخورند؟
* خدمات و محصولات خود را با کیفیت یا به کیفیت رقابتی ارائه میدهید؟
* آیا شما قبلاً آنالیز بازار و رقیبان خود را انجام دادهاید؟
* هدف اصلی شما از این استراتژی چیست؟
* چه روش هایی برای ارائه و فروش محصولات شما وجود دارد؟
* آیا شما در زمینه های موبایل مارکتینگ تجربه دارید؟
پس از پاسخ به این سوالات، باید اهداف و هدف کلی خود را مشخص کنید. برخی از هدف های ممکن میتوانند شامل: افزایش فروش، جذب مشتریان جدید، بهبود شناخت برند، افزایش نرخ تبدیل و غیره باشند. بعد از تعیین اهداف، برای دستیابی به هدف خود، باید راهبردهای بازاریابی موبایلی مناسبی همچون تولید محتوا مناسب را انتخاب و استفاده نمایید.
دسترسی سریع به مخاطب توسط موبایل مارکتینگ
دسترسی سریع به مخاطب از مزایای بازاریابی تلفن همراه است که به کسب و کارها کمک می کند تا در کمترین زمان ممکن با مشتریان خود ارتباط برقرار کرده و به آنها پیام های خود را منتقل کنند. با استفاده از ابزارهای مختلف بازاریابی موبایلی مانند: پیامک، نظرسنجی، پیامِ صوتی و واتساپ، می توان به سرعت و بدون دردسر با مخاطبان ارتباط برقرار کرد.
در بازاریابی موبایل مارکتینگ، شماره تلفن همراه مخاطبان جمع آوری شده و از آنها اجازه گرفته می شود که اطلاعات تبلیغاتی و تحلیلی دریافت کنند. با توجه به این که بیشتر افراد تلفن همراه خود را همیشه به دست دارند، این روش امکان دسترسی سریع به مخاطبان را به کسب و کارها ارائه می دهد.
استفاده از موبایل مارکتینگ باعث می شود که کسب و کار بتواند با پیام های تبلیغاتی خود، وجود خود را در ذهن مخاطبان بهتر برجسته کند. همچنین، این روش به کسب و کار این امکان را می دهد که با مخاطبان خود در تعامل باشد و بسیاری از سوالات و مشکلات آنها را حل کند. در نتیجه، کسب و کارهایی که از موبایل مارکتینگ استفاده می کنند، می توانند مراحل فروش خود را افزایش دهند و در نهایت سود بیشتری کسب کنند.
شناسایی مخاطب برای طرح ریزی موبایل مارکتینگ
شناسایی مخاطب برای طراحی استراتژی بازاریابی موبایلی در ایران، یکی از مهمترین مراحل در فرآیند تدوین استراتژی موبایل مارکتینگ است که برای بهترین ارائه خدمات به مخاطبان به کار میروند. برای این کار، میتوان به روشهای مختلفی از جمله: تحلیل دادههای بزرگ (Big Data)، بهکارگیری الگوریتمهای هوش مصنوعی و یا راهکارهای دیگر، اقدام نمود.
روش مشهور و مورد استفاده در تحلیل دادههای بزرگ برای شناسایی مخاطب با استفاده از روش مرتبط با آنالیز خوشهای (Cluster Analysis) میباشد. در این روش ابتدا، دادههایی که جدیدترین گزارشات از طرف کالاهای مختلف مورد بررسی قرار میگیرند نظیر: جنسیت، سنّ، ترجیحهای خرید مشتریان، موقعیت جغرافیایی و ... جمعآوری و در پایگاه داده قرار میگیرد. سپس، از الگوریتمهای مختلفی نظیر: Decision Tree، K-means (کی مینس) و Hidden Markov Models برای خوشه بندی (Cluster) این دادهها به منظور برچسبگذاری (Labelling) هر خوشه با عنصری مشابه یا شبیه (Similar) به صورت خاص استفاده میگردد. در نهایت، اطلاعات شناخته شده از خوشهبندی با مشخصات، سازماندهی و فیلتر کردن اطلاعات، به منظور طراحی استراتژی مناسب موبایل مارکتینگ به کار گرفته میشود.
به کار گیری هوش مصنوعی در شناسایی مخاطب
یکی از راهکارهای دیگر، بهکارگیری الگوریتمهای هوش مصنوعی میباشد. در این روش، با استفاده از الگوریتمهای مثل Random Forest، Naive Bayes، Support Vector Machines و ... اطلاعات جمعآوری شده برای تعیین شباهت با افراد ، اسکن میشود. سپس با ترکیب اطلاعاتی که از هوش مصنوعی دریافت میکنیم مدل خوبی از مخاطبان استخراج خواهیم کرد.
برخی روشهای دیگر از بازاریابی موبایل با اپلیکیشن استفاده می کنند. اینها راهکارهایی هستند که از برخی تکنیکهای مناسب بینابینی (Intercom) مانند: سامانه پیام کوتاه برای کانال موبایل و اپلیکیشن -اسنپ- که برای مشتریان استفاده می کنند. با استفاده از این روش که به Customer Relationship Management یا CRM (نمایندگی مشتری) معروف است، میتوان مشتریان را به منظور پیشنهادات و علاقمندیها، طبق گروههای سنی و ترجیح خریدکنندگان مثل: فروشگاهها، خدمات آنلاین، و سایر 'E-tailers' (تجارت الکترونیک) تقسیم کرد.
در نتیجه، شناسایی مخاطب برای طراحی استراتژی موبایل مارکتینگ، مهمترین و اساسیترین گام در فرآیند رسیدن به موفقیت در این بخش میباشد. به نوعی به آن میتوان به عنوان نخستین تلاش برای برچسبگذاری روی مشتریان در نظر گرفت که در نتیجه باعث بهبود استراتژیهای موبایل مارکتینگ نیز خواهد شد.
بازاریابی بر اساس مکان
بازاریابی بر اساس مکان با استفاده از موبایل مارکتینگ به معنی استفاده از آگاهی در مورد موقعیت مکانی کاربران برای فراهم کردن تجربه ای مستقیم و منحصر به فرد برای آنان در محله ها و مناطق مختلف است. این نوع بازاریابی معمولاً توسط تلفن همراه و بانک مشخصات موقعیت شبکه انجام می شود و به بازاریابان کمک می کند تا به مشتریان در یافتن مکان های نزدیک برای خرید خود دست پیدا کنند.
با افزایش تعداد کاربران تلفن همراه و بهبود فناوری GPS، شرکت های بزرگ همچون: آیفون، گوگل و فیس بوک با بازاریابان همکاری کرده و به آنها اجازه میدهند با استفاده از بانک مشخصات موقعیت به مشتریان خود برسند.
برای سفارش آنلاین بازاریابی موبایلی کافیست در سایت ثبت نام نموده و سفارش آنلاین بازاریابی موبایلی ثبت نمائید تا بلافاصله فاکتور دریافت نمائید و سپس تصمیم گیری فرمائید.
لیست نظرات
x اولین نظر را شما ثبت نمائید