آشنایی با انواع فرمت پادکست
در این نوشته به بررسی انواع فرمت پادکست پرداخته و مهم ترین انواع آنها را به صورت اختصار معرفی کرده ایم.
برای دریافت مشاوره رایگان، فرم زیر را پر کنید.
برای سفارش آنلاین پادکست کافیست در سایت ثبت نام نموده و سفارش آنلاین پادکست ثبت نمائید تا بلافاصله فاکتور دریافت نمائید و سپس تصمیم گیری فرمائید.
فرمت پادکست در زمره یکی از ویژگی های اختصاصی آن قرار می گیرد. هر پادکستری بنا به امکانات و سلیقه خود و نیز با توجه به پلتفرم هایی که پادکست خود را از طریق آنها به اشتراک می گذارد، از فرمت خاصی برای محتوای صوتی خود بهره مند می شود. در این نوشته سعی می کنیم با انواع فرمت هایی که می توان برای پادکست استفاده کرد، آشنا شویم.
-رایا مارکتینگ با سابقه ی طولانی در ارائه ی خدمات سئو، تولید محتوا، طراحی بنر، مشاوره دیجیتال مارکتینگ و ... می تواند مسیر شما را در راستای توسعه کسب و کارتان هموار کند. جهت ثبت سفارش تولید محتوا یا خدمات دیگر می توانید به منوی خدمات مراجعه کنید.
منظور از فرمت پادکست چیست؟
منظور از فرمت پادکست، دیتاهایی هستند که به صورت صوت ضبط می شوند. این دیتاهای ضبط شده، از لحاظ برخی عناصر و ویژگی ها، مانند حجم، کیفیت و غیره تفاوت هایی با یکدیگر دارند. بنابراین برای اینکه بتوان آنها را از هم تشخیص داد، باید از فرمت مورد نظر در عنوان محتوای صوتی استفاده کرد.
دقت داشته باشید که اگر فرمت فایل صوتی مورد نظر با فرمتی که دستگاه پخش صدا از آن پشتیبانی می کند، یکسان نباشد، امکان پخش آن وجود نخواهد داشت. بنابراین بسیار مهم است که بدانید برای تولید محتوای صوتی از چه نوع فرمت هایی می توانید بهره بگیرید. ضمن اینکه باید با فرمت های مختلفی که انواع پلتفرم های میزبان پادکست از آنها پشتیبانی می کنند، آشنا باشید.
معرفی انواع فرمت فایل های صوتی
اگر به صورت خلاصه بخواهیم انواع فرمت های صوتی برای مراحل مختلف و نحوه تولید پادکست را در نظر بگیریم، باید بدانیم که همه فرمت ها در دو دسته اصلی قرار می گیرند. در واقع فرمت های صوتی یا از نوع فشرده شده (compressed Audio Format) هستند و یا از نوع فشرده نشده (Uncompressed Audio Format). در ادامه با انواع این فرمت ها آشنا خواهیم شد.
-
بررسی انواع Uncompressed Audio Format
فرمت صوتی فشرده نشده در واقع به آن دسته از محتوای صوتی گفته می شود که برای آنکه در اختیار کاربران قرار بگیرند، هیچ نوع فشرده سازی بر روی آنها انجام نمی گیرد. به طور کلی فرمت های AIFF، PCM، BWF و AU در زمره این نوع فرمت ها قرار می گیرند.
بسیار مهم است که بدانید اگر از آنها به عنوان فرمت پادکست خود استفاده کنید، باید حجم زیادی را به آنها اختصاص دهید. دلیل این امر هم آن است که این نوع فرمت ها به طور کلی بیشتر برای سیستم هایی مثل سی دی ها طراحی شده اند. مطمئنا شما نمی خواهید که ذخیره فایل یک ساعته پادکست خودتان حدود 700 مگابایت از هارد کامپیوتر خود را اشغال کنید.
-
بررسی انواع compressed Audio Format
اگر قصد دارید برای فرمت پادکست خود به سراغ انواع فرمت های صوتی فشرده شده بروید، بد نیست بدانید که این نوع فرمت ها، خودشان به دو دسته اصلی تقسیم بندی می شوند. یکی از آنها فرمتی است که در آن محتوای صوتی با افت کیفیت همراه خواهد بود و دیگری فرمتی است که بر روی کیفیت محتوا هیچ تاثیری نخواهد داشت.
انواع فرمت های MP3 ، WMA ، AAC ، OGG ، RA ، M4A در دسته اول قرار می گیرند، در حالی که فرمت های صوتی CDDS ، WAV، FLAC، ALAC در دسته فرمت های صوتی فشرده شده بدون افت کیفیت گنجانده می شوند.
نکته ای که بسیار مهم است در مورد انواع فرمت صوتی فشرده شده با افت کیفیت بدانید آن است که فشرده سازی در آنها به شکلی انجام می گیرد که می تواند باعث از بین رفتن قسمتی از دیتاها شود. همین اتفاق منجر به کمتر شدن حجم فایل می گردد. این حذف شدن دیتاها مثلا در فرمت MP3 به معنای حذف امواجی است که گوش انسان توانایی شنیدن آنها را ندارد.
-
فرمت MP3
شاید بتوان گفت که فرمت MP3 محبوب ترین فرمت پادکست و انواع محتواهای صوتی در سرتاسر جهان است. دلیل آن نیز بسیار ساده است، بسیاری از دستگاه های پخش صوتی از آن پشتیبانی می کنند و می توان فرمت های ام پی تری را با هر دستگاهی شنید.
-
WMA
اولین بار شرکت مایکروسافت فرمت صوتی WMA را به بازار عرضه کرد. فشرده سازی در این فرمت به شکل مطلوبی انجام می گیرد و از آن جا که اکثر دستگاه های پخش قابلیت پشتیبانی از آن را دارند، می توان گفت یکی از مطلوب ترین انواع فرمت پادکست است. دقت داشته باشید که کیفیت این فرمت به اندازه کیفیت فرمت MP3 است، ولی حجمی که اشغال می کند، چیزی حدود نصف حجم MP3 می باشد.
-
AAC
فرمت صوتی AAC نیز یکی دیگر از فرمت های محبوب برای تولید پادکست است. در این فرمت از روش کدگذاری پیشرفته استفاده می شود تا بتوان کیفیت فرمت را به خوبی حفظ کرد. دقت داشته باشید که یکی از مهم ترین مزیت های استفاده از این فرمت به عنوان فرمت پادکست، برخورداری آن از فناوری صدای چند کاناله است. به این ترتیب می توان کانال های صوتی را جدا کرده و بر روی کیفیت آنها کار کرد.
-
OGG
به نوعی می توان گفت که فرمت OGG یکی از جدیدترین فرمت های صوتی موجود است. در واقع قرار بود این فرمت جایگزین فرمت محبوب MP3 شود ولی پروژه آن با شکست روبرو شد. واقعیت این است که استفاده از این فرمت صوتی به عنوان فرمت پادکست اصلا توصیه نمی شود.
-
RA
فرمت RA به صورت اختصاصی برای گوش دادن به موسیقی و یا تماشای فیلم به صورت آنلاین طراحی شده است. بنابراین کیفیت آن در حدی نیست که بتوان از آن برای ضبط پادکست و تولید آن استفاده کرد.
-
M4A
فرمت صوتی M4A به صورت اختصاصی از سوی شرکت اپل برای محصولات این شرکت طراحی و تولید شده است. به نوعی می توان گفت که کیفیت این نوع فرمت شبیه کیفیت MP3 است. اما تفاوت هایی هم دارند. از جمله اینکه M4A فشرده تر از فرمت MP3 به بازار عرضه شده است. به همین دلیل است که حجم آن نیز بسیار کمتر از MP3 می باشد. به طور کلی می توان گفت که تقریبا همه دستگاه های پخش از این فرمت صوتی پشتیبانی می کنند.
از کدام فرمت صوتی استفاده کنیم؟
اگر قصد دارید از یکی از این فرمت های صوتی به عنوان فرمت پادکست خود استفاده کنید، بهتر است قبل از گرفتن تصمیم نهایی، چند نکته ساده را نیز بدانید. مهم ترین نکته آن است که معمولا کیفیت و خروجی صدا برای پادکسترها اهمیت فوق العاده ای دارد. برای اینکه بتوانید از لحاظ صوتی نیز به پادکست ایده آل خود دست پیدا کنید، توصیه ما این است که از فرمت های صوتی فشرده شده بدون افت کیفیت استفاده کنید. این کار باعث می شود کیفیت کار حفظ شود.
یکی از مهم ترین نکاتی که در هنگام تولید و ضبط انواع پادکست باید در نظر بگیرید، پلتفرمی است که قرار است مسئولیت پخش محتوای صوتی شما را بر عهده بگیرد. توصیه ما آن است که برای هماهنگ بودن با این پلتفرم ها و همزمان برای حفظ کیفیت کار خود از دو فرمت اصلی استفاده کنید.
در واقع توصیه ما این است که برای فرمت پادکست از فرمت صوتی WAV بهره بگیرید. این فرمت در زمره فرمت های صوتی فشرده شده بدون افت کیفیت قرار می گیرد. سپس بعد از انجام مراحل مختلف تولید پادکست خود، خروجی کار را به صورت فرمت MP3 در آورید.
جمع بندی
البته اگر به جز تهیه پادکست، در کار تدوین صدا هم هستید و می توانید با فرمت های مختلف صدا کار کنید و در نتیجه برایتان کیفیت از همه چیز مهم تر است، به سراغ فرمت های صوتی بروید که به صورت فشرده نشده وجود دارند. همچنین برای کسب اطلاعات بیشتر و استخدام گویندگی می توانید با ما ارتباط برقرار کنید.
برای سفارش آنلاین پادکست کافیست در سایت ثبت نام نموده و سفارش آنلاین پادکست ثبت نمائید تا بلافاصله فاکتور دریافت نمائید و سپس تصمیم گیری فرمائید.
لیست نظرات
x اولین نظر را شما ثبت نمائید