اصطلاحات موشن گرافیک که باید بدانید
هر طراح با یادگیری اصطلاحات موشن گرافیک می تواند ویدیوهای حرفه ای تری را طراحی نماید. در ادامه به بررسی هر یک از اصطلاحات موشن گرافی می پردازیم.
برای دریافت مشاوره رایگان، فرم زیر را پر کنید.
برای سفارش آنلاین موشن گرافیک کافیست در سایت ثبت نام نموده و سفارش آنلاین موشن گرافیک ثبت نمائید تا بلافاصله فاکتور دریافت نمائید و سپس تصمیم گیری فرمائید.
مقدمه
اصطلاحات موشن گرافیک کمی پیچیده هستند و یادگیری آن ها برای افرادی که در زمینه طراحی موشن گرافی مشغول به فعالیت هستند ضروری است. در صورتی که تمایل دارید در کلیه مراحل طراحی موشن گرافی موفق شوید بهتر است از یادگیری این اصطلاحات غافل نشوید.
بررسی مهم ترین اصطلاحات موشن گرافیک
یکی از بهترین روش ها برای یادگیری موشن گیری آشنایی با انواع اصطلاحات موشن گرافیک است. در واقع یادگیری اصطلاحات تخصصی از مهم ترین اصول طراحی موشن گرافیک به شمار می رود. با یادگیری این اصطلاحات می توانید تخصص خود را در زمینه طراحی موشن گرافی افزایش دهید.
علاوه بر یادگیری اصطلاحات تخصصی موشن گرافی باید از بهترین نرم افزار موشن گرافیک برای طراحی انواع ویدیو استفاده کنید. در ادامه لیستی از مهم ترین اصطلاحات تخصصی موشن گرافیک را برای شما عزیزان آماده کرده ایم.
اصطلاحات تخصصی موشن گرافیک
از مهم ترین اصطلاحات موشن گرافیک می توان به موارد زیر اشاره کرد:
1. اصطلاح 2، 2.5 و 3 بعدی در نرم افزار طراحی موشن گرافیک
هر یک از اصطلاحات موشن گرافیک ذکر شده به فضاهایی که یک شی یا تصویر می تواند اشغال نماید اشاره دارد. در تصاویری که دو بعدی هستند فقط یک تصویر که مسطح می باشد قابل مشاهده می باشد. شایان ذکر است که این تصویر دارای هیچ عمقی نمی باشد.
در تصاویری که 2.5 بعدی هستند یک فضای سه بعدی طراحی شده که تصویر درون این فضا قرار دارد ولی تصویر همچنان به نظر می رسد. در تصاویری که به صورت 3 بعدی هستند شی در یک فضای کاملا سه بعدی طراحی شده است و کلیه قابلیت های سه بعد را به صورت کامل دارد. حاشیه ها در این تصاویر در اطراف شی حرکت می کنند.
2. لایه تنظیم Adjustment Layers
این نوع لایه می تواند انواع افکت صوتی موشن گرافیک را به صورت همزمان به چندین لایه بیفزاید. به عنوان مثال اگر شما یک لایه تنظیم طراحی نمایید و یک افکت صوتی را به این لایه بیفزایید بدون تردید این لایه می تواند افکت را به لایه های زیرین نیز انتقال دهد. اگر لایه تنظیمی که برای طراح موشن گرافیک ایجاد کرده اید در پایین ترین سطح قرار داده باشد نمی تواند تاثیری روی لایه های سطح بالایی خود داشته باشد.
3. Alpha Channel
این نوع کانال ها به شکل تصاویری سیاه و سفید نمایش داده می شوند. این کانال ها می توانند شما را راهنمایی کنند که پیکسل های ویدیو موشن گرافی تا چه حد باید شفاف یا مات باشند. از این نوع کانال ها زمانی استفاده می شود که یک تصویر یا ویدیو را بخواهید روی سایر ویدیوها یا تصاویر قرار دهید.
4. ترکیب در طراحی موشن گرافیک
ترکیب یا ادغام کردن در واقع یکی از مهم ترین اصطلاحات موشن گرافیک می باشد. با ترکیب کردن می توان در نهایت یک تصویر را ایجاد کرد. به کمک این روش می توانید تسلط کافی را روی لایه های مختلفی که ایجاد کرده اید داشته باشید.
5. Ease
Ease یکی دیگر از انواع اصطلاحات موشن گرافیک می باشد. این نوع آپشن دارای دو بخش کندسازی تدریجی و شتاب به صورت تدریجی می باشد. هر یک از بخش های مذکور با توجه به اهدافی که پروژه دارند مشخص می شوند. به کمک این روش می توان از کند شدن و سریع شدن حرکت اشیاء در ویدیو جلوگیری کرد.
استفاده از این Ease باعث می شود تا ویدیو به صورت طبیعی تر طراحی شود. از Ease in برای انجام شتاب تدریجی استفاده می شود و از Ease out برای کندسازی به صورت تدریجی استفاده می گردد.
6. چرخش محوری و افقی دوربین و ردگیری دوربین
ابتدا دوربین باید در یک محور ثابت شود سپس دوربین از همان محور چرخش خود را شروع می کند. ردگیری دوربین با توجه به تنظیماتی که در دوربین برای ضبط ویدیو وارد کرده اید انجام می شود.
7. منحنی نمودن نرم افزار برای طراحی موشن گرافیک
bevel و fillet از انواع اصطلاحات موشن گرافیک هستند و دو واژه مترادف می باشند که در واقع به اریب یا منحنی شدن گوشه های دو سطحی که در تصاویر سه بعدی قرار دارند اشاره می کنند. برای بخشیدن ظاهر جذاب تر می توانید از bevel استفاده کنید.
8. پریست ها و افکت ها در طراحی موشن گرافیک
به کمک هر یک از این بخش ها می توانید به پیکربندی های مربوط به تنظیمات مختلف که در طول طراحی فیلم نیاز به استفاده از آن ها دارید دسترسی داشته باشید. به کمک افکت می توانید درجه رنگ شی دلخواه تان را تغییر دهید. پریست ها نیز به تعدادی افکت گفته می شود که استفاده از آن ها باعث ایجاد یک عملکرد در ویدیو می شود.
9. نمودار جریان، طول فیلم و فریم ها در نرم افزار طراحی موشن گرافیک
این نوع نمودار که به فلوچارت نیز معروف است در هر پروژه ای می تواند وجود داشته باشد. این نوع نمودار از یک تعداد کادر برای نمایش لایه ها، ترکیب، طول فیلم و... تشکیل شده است. ارتباط بین کادرها نیز توسط خط ها و کمان های مختلف نمایش داده می شوند. طول فیلم نیز که یکی دیگر از اصطلاحات موشن گرافیک است به هر شی به جز ترکیب که به قسمت پنل پروژه اضافه شده است اشاره دارد.
فریم ها تصاویری می باشند که به تنهایی می توانند سکانس متحرکی را تشکیل دهند. هر یک از این تصاویر اگر با یک سرعت مشخص پخش گردند می توانند باعث ایجاد حرکت شوند. سرعت فریم نیز به سرعتی که یک فریم می تواند در یک ثانیه پخش نماید اشاره دارد. در صورتی که سرعت فریم در ثانیه کم باشد بدون تردید انیمیشن پر شکاف تر خواهد بود.
10. اصطلاح موشن گرافیک پرده سبز و میانگذاری:
از پرده سبز برای طراحی فیلم های زنده استفاده می شود. پرده سبز باعث بخشیدن سرعت به روند فیلمسازی می گردد. به روند محاسبه کردن ارزش بین دو فریم کلیدی میانگذاری گفته می شود. روش های زیادی برای انجام میانگذاری وجود دارد که هر یک از این روش ها می توانند باعث تغییر مسیر یا تغییر در سرعت حرکت یک شی شوند.
11. بررسی مفهوم لایه ها و فریم های کلیدی در نرم افزار طراحی موشن گرافیک
به متن، اشکال، تصاویر و... در طراحی موشن گرافیک لایه گفته می شود. نحوه قرارگیری هر یک از لایه ها در کنار هم می تواند ترتیب لایه ها در ترکیب را مشخص نمایند. برای تعیین نقاط مشخصی از یک زمان که تغییرات خاص در آن زمان می توانند به وقوع بپیوندند از فریم های کلیدی استفاده می شود. از هر یک از فریم های کلیدی می توانید برای تعیین نقطه شروع یا پایان یک افکت استفاده کنید.
12. سبک های مختلف لایه:
هر یک از سبک های لایه افکتی می باشد که به تصاویر افزوده می شود. سبک های لایه می تواند باعث ایجاد تغییرات ساده ای نظیر سایه افتاده، درخشان سازی و اریب سازی شود.
13. اصطلاح موشن گرافی حالت رنگی RGB:
هر طراح موشن گرافیک باید با نحوه ایجاد موشن گرافیک در افترافکت و نحوه ایجاد گرافیک متحرک در premiere pro آشنا باشد. حالت رنگی RGB در واقع جزو کاربردی ترین اصطلاحات موشن گرافیک در نرم افزارهای افترافکت، ادوبی و... می باشد. برای طراحی یک ویدیو باید از حالت پیش فرض رنگی نرم افزار استفاده شود.
14. مفهوم اصطلاح تهی و انطباق در طراحی موشن گرافیک:
تهی به جسمی نامرئی گفته می شود که در نتیجه نهایی هرگز دیده نمی شود. تهی می تواند کلیه تنظیمات اصلی را داشته باشد و می توان به عنوان یک لایه از کار طراحی موشن گرافیک از آن استفاده کرد. از تهی می توان برای انجام کنترل نیز استفاده کرد. انطباق نیز پدیده ای می باشد که در زمان نمایش یک صحنه، تصاویری که نزدیک یا دور از بیننده هستند به وقوع می پیوندد.
15. مفهوم سکانس در طراحی موشن گرافیک:
به مجموعه ای از تصاویر که فریم نام دارند سکانس گفته می شوند. فریم ها یا سکانس ها زمانی که در کنار یکدیگر قرار می گیرند باعث خلق انیمیشن می شوند.
سایر اصطلاحات تخصصی موشن گرافیک
از مهم ترین و رایج ترین اصطلاحات تخصصی موشن گرافیک می توان به موارد زیر اشاره کرد:
-
Anchor Point:
Anchor Point از انواع اصطلاحات موشن گرافیک می باشد. کلیه تحولات در اطراف این نقطه به وقوع می پیوندد.
-
Animatic:
ویدیویی تقریبی می باشد که بیانگر این است که یک سکانس موشن گرافی چگونه می تواند قبل از آغاز انیمیشن اصلی تر به نظر برسد.
-
Aspect Ratio:
نسبت تصویر را نمایش می دهد. به کمک این گزینه می توان عرض ویدیو یا عرض تصویر را در مقابل ارتفاع تخمین زد.
-
Asset:
Asset از انواع اصطلاحات موشن گرافیک می باشد. این گزینه می تواند به فرآیند طراحی موشن گرافیک کمک زیادی کند.
-
Cel:
Cel یک برگه شفاف پلاستیکی می باشد که می توان انیمیشن های دستی را روی آن طراحی کرد. علاوه بر این به روند انیمیشن سازی در طراحی cel گفته می شود.
-
Cineware:
از انواع افکت های مرتبط با افترافکت می باشد. این نوع افکت به هنرمندان این اجازه را می دهد که از یک رنگ فقط یک بار خارج از افترافکت استفاده نمایند. به کمک این گزینه می توان ویژگی های دو نرم افزار را ادغام یا استخراج کرد.
-
Masking:
Masking یکی دیگر از رایج ترین اصطلاحات موشن گرافیک می باشد. به کمک آن می توان منطقه های مشخصی را رسم کرد که قسمتی از تصویر را جدا نمایند و به شفاف سازی این قسمت بپردازند.
-
:Onion Skinning
یکی از انواع ابزارهای کاربردی در انیمیشن و طراحی موشن گرافیک Onion Skinning است. به کمک این ابزار می توان چند فریم را در یک زمان مشخص مشاهده کرد. در صورتی که بتوان چند فریم را در یک زمان مشاهده نمود بدون تردید تفسیر مرحله بعدی ساخت موشن گرافیک آسان تر خواهد شد.
-
Pen:
Pen از انواع اصطلاحات تخصصی موشن گرافیک می باشد. به کمک این ابزار می توان در نقاطی که به کمک منحنی ها به یکدیگر متصل شده اند تصویر یا شکلی را ایجاد کرد.
-
Path:
از دیگر اصطلاحات موشن گرافیک می توان به راه یا path اشاره کرد. راه ها از قسمت ها و راس های مختلف تشکیل شده اند. از راه ها برای طراحی اشکال مختلف که دارای قابلیت انیمیشن شدن هستند استفاده می گردد.
-
Rendering:
به مراحل خروج تصویر از نرم افزاری که برای طراحی موشن گرافیک استفاده می شود Rendering اطلاق می شود.
-
Rotoscoping:
به فرآیند طراحی مجدد فریم های تصاویر برای ایجاد همگام سازی با تصاویر متحرک Rotoscoping گفته می شود.
نحوه استخدام طراح موشن گرافیک
امروزه طراحان موشن گرافیک می توانند در مجموعه های مختلف استخدام شوند و به صورت دورکاری کار طراحی موشن گرافیک را انجام دهند. رایا مارکتینگ یکی از معتبرترین مجموعه ها در زمینه استخدام طراح موشن گرافیک می باشد. در این مجموعه علاوه بر طراحی موشن گرافی سایر خدمات نظیر تولید محتوا ، دیجیتال مارکتینگ و... انجام می شود.
در صورتی که شما نیاز به تولید محتوا یا طراحی موشن گرافی دارید می توانید سفارش تولید محتوا و سفارش طراحی موشن گرافی را در مجموعه ما ثبت کنید. علاوه بر این علاقه مندان می توانند برای شرکت در استخدامی فرم مربوط به استخدام طراح موشن گرافیک را پر کنند. بعد از بررسی های لازم و کسب نمره قبولی طراحان می توانند در مجموعه مشغول به کار شوند.
کلام پایانی
هر طراح باید قبل از شروع به کار طراحی موشن گرافیک با مفهوم اصطلاحات موشن گرافیک آشنا شود. با کسب اطلاعات بیشتر در مورد اصطلاحات موشن گرافی می توان راحت تر مراحل طراحی را طی کرد.
برای سفارش آنلاین موشن گرافیک کافیست در سایت ثبت نام نموده و سفارش آنلاین موشن گرافیک ثبت نمائید تا بلافاصله فاکتور دریافت نمائید و سپس تصمیم گیری فرمائید.
لیست نظرات
x اولین نظر را شما ثبت نمائید