شرح تفاوت طراحی سایت و پورتال
تفاوت طراحی سایت و پورتال در چه مواردی است؟ کدام مشاعل باید از سایت استفاده کنند و کدام کسب و کارها باید از وب پورتال کمک بگیرند؟
برای دریافت مشاوره رایگان، فرم زیر را پر کنید.
برای سفارش آنلاین طراحی سایت کافیست در سایت ثبت نام نموده و سفارش آنلاین طراحی سایت ثبت نمائید تا بلافاصله فاکتور دریافت نمائید و سپس تصمیم گیری فرمائید.
تفاوت طراحی سایت و پورتال در چیست؟ همانطور که می دانید تفاوت های اساسی میان این دو در عملکرد پورتال ها است که مثل یک درگاه جامع بانک اطلاعاتی عمل می کنند. در مقابل سایت ها هستند که دارای اطلاعات فراوانی می باشند کاربران می توانند از این اطلاعات فقط بر روی سایت مورد نظر استفاده کنند.
در حقیقت پورتال ها به عنوان یک سیستم ارتباط محور طراحی شده اند و همه ی امکانات موجود در آن بر این مبنا پیش بینی شده اند تا به نیازهای کاربران بر اساس علاقه مندی ها، سلایق و سنین افراد جواب دهند. اما سایت ها از قابلیت موضوع محوری برخوردار هستند. طراحی وبسایت ها به این شکل است که امکانات لازم برای کاربران مختلف پیش بینی می کند. اما نکته ی قابل توجه ای که وجود دارد این است که کاربرانی که با به یک سایت مراجعه می کنند لازما ست به نوعی به موضوع وبسایت مورد نظر علاقه مند باشند.
وب سایت چیست
تفاوت طراحی سایت و پورتال با توضیح وب سایت چیست و هدف از طراحی سایت چیست بیشتر درک خواهد شد؟ سایت در اصطلاح به جایی در اینترنت اطلاق می شود که یک صفحه یا تعداد بیشتری از صفحات را در خود جای داده است. این صفحات هر کدام به فراخور حالشان دارای محتوا و اطلاعات گوناگونی هستند. این اطلاعات شامل متون، تصاویر، فایل های صوتی و .... می باشند.
وبسایت ها مانند انسان ها از یک نام منحصر به فرد برخوردار هستند. این اسامی در دنیای وب و دامنه ها به دامین شهرت دارد. هر سایت برای اینکه از دیگر سایت ها متمایز شود باید از یک دامین و شماره شناسایی یا آی پی مخصوص برخوردار باشد. پس از اینکه دامنه مخصوص را مشخص کردید آدرس سایت شما باید با یک پسوند به پایان برسد. در کشور ما معمولا این پسوند ها شامل ir،com،org و .... هستند.
تفاوت طراحی سایت و پورتال را با این موضوع ادامه می دهیم که صفحات وب به صورت معمول به وسیله ی HTML نوشته می شود. در واقع سنگ بنای هر نوع صفحه های اینترنتی همین HTML می باشد که امکان دسترسی به آن ها به وسیله ی پروتکل های PHP اتفاق می افتد. در حقیقت این پروتکل ها وظیفه دارند که اطلاعات را از سرور سایت گرفته و جهت نمایش برای کاربر به مرورگر تحویل دهند.
انواع وب سایت
انواع وب سایت چیست؟ هدف از طراحی سایت چیست؟ وب سایت ها بر اساس دو نوع تقسیم بندی شناخته می شوند که شامل : تقسیم بندی کاربردی و تقسیم بندی بر اساس طراحی است. وبسایت هایی که بر اساس کاربردی دسته بندی می شوند طیف گسترده ای از سایت های مختلف را در بر می گیرند که به شکل مختصری به آن ها اشاره خواهیم کرد. همانطور که از نام این طبقه بندی مشخص است سایت هایی که بر اساس نوع کاربری و کاربرد تقسیم بندی شد همچنین نحوه عملکردی که دارند خلاصه می شوند.
این نوع وب سایت شامل سایت های شخصی، وبسایت های شرکتی و تجاری، سایت های آموزشی، سایت های مربوط به تجارت الکترونیک، سایت های کاتالوگ آنلاین تجاری، سایت سرگرمی، انجمن ها، سایت های ویکی، سایت های مزبور به اشتراک گذاشتن عکس، رسانه های اجتماعی،وبلاگ، سایت های نمونه کار و سایت ناشران و نویسندگان، دایرکتوری هستند.
انواع وب سایت از لحاظ طراحی به 5 دسته مختلف تقسیم می شوند. در ادامه قصد داریم به شکل کاملا مختصر آنها را معرفی کنیم.
وبسایت های معرفی کننده استاتیک یا ایستا: این نوع از سایت به شکل یک کاتالوگ برای کسب و کارها طراحی می شود. افراد به وسیله ی آن می توانند خدمات خود را معرفی کنند این نوع وبسایت قابل تغییر نیست و به شکل ایستا می باشد.
انواع وب سایت های پویا یا داینامیک: این مدل از وب سایت ها کارایی سایت قبلی را دارند با این فرق که به صورت کاملا پویا طراحی شده اند و امکان تغییر در آن ها وجود دارد.
سایت هایی که قابلیت تعامل با کاربران را دارند: این مدل از وب سایت ها به گونه ای طراحی شده اند که امکان ثبت نام از کاربران، قابلیت تولید محتوا و امکان ارسال اطلاعات از سوی کاربران و .... را دارا می باشد. دسته ی چهارم سایت های فروشگاهی هستند که قابلیت سایت های تعامل کننده را به علاوه سبد خرید، درواره های پرداخت و امکان تعریف محصول و ... را دارند. دسته ی آخر وبسایت هایی هستند که با عنوان تحت وب شناخته می شوند. این نوع از سایت ها به وسیله ی برنامه هایی تحت یک نوع نرم افزار قرار گرفته و به صورت وبسایت در اختیار کاربران قرار می گیرند.
وب پورتال چیست
برای درک بیشتر تفاوت طراحی سایت و پورتال باید بگوییم که وب پورتال به عنوان یک پلتفرم پیشرفته بر مبنای وب شناخته می شود که اطلاعات را از منابع گوناگون دریافت کرده و در یک رابط کاربری جمع آوری می کند. این پورتال ها مرتبط ترین اطلاعات موجود را به کاربران ارائه می دهند. پورتال وب های ساده با گذشت زمان تبدیل به پلتفرم های پیشرفته ای شده اند. این پورتال ها امروزه برای افزایش رضایت مشتریان از تکنولوژی های دیجیتال بهره می گیرند.
انواع وب پورتال
انواع وب پورتال ها را با چه هدفی طراحی می کنند؟ همانطور که قبلا اشاره کردیم وب پورتال ها انواع مختلفی دارند. جالب است بدانید بعضی از صاحبان مشاغل در پی یک پورتال مناسب برای کسب وکار خود می باشند که به دلیل عدم آشنایی با پورتال های مختلف امکان دارد پورتال اشتباهی را انتخاب کنند. برای آشنایی بیشتر باید بدانید که پورتال ها را بر اساس مخاطب و موضوعات، نحوه جوابدهی به احتیاجات کاربران و بر اساس کارکرد آن ها دسته بندی می کنند.
بررسی تفاوت های وب سایت و وب پورتال
تفاوت طراحی سایت و پورتال در چیست؟ مهمترین تفاوت وب سایت و وب پورتال در دسترسی آن ها است. سایت ها این قابلیت را دارند که در دسترس همه ی افراد قرار بگیرد مگر اینکه به صلاحدید ادمین امکان دسترسی بسته باشد. اما وب پورتال ها تنها به وسیله افراد خاصی قابل دسترسی می باشند. برای وارد شدن به پورتال ها نیاز به نام کاربری و رمز ورود خواهید داشت.
تفاوت در تعامل وب سایت و وب پورتال باید بگوییم که شما به عنوان یک کاربر می توانید به مطالب یک وب سایت دسترسی داشته باشید و امکان برقراری تعامل نسبی با المان های آن وجود دارد. اما مهمترین نکته این است که کاربران نمی توانند در محتوای یک وبسایت تغییری ایجاد کنند.
یکی دیگر از تفاوت های وبسایت و پورتال کاربرد متفاوت آن می باشد. پورتال و سایت دو مقوله ی کاملا متفاوت هستند. اگر در کسب و کار خود به تبلیغات و بازاریابی نیاز دارد به سایت نیاز دارید. به این دلیل که پورتال به تنهایی نمی تواند کار شما را پیش ببرد. در صورتی که شما یک مرکز آموزشی هستید لازم است که یک پورتال را طراحی کنید.
وب پورتال برای کدام مشاغل مناسب است
وب پورتال برای کدام مشاغل به کار می رود؟ سازمان های مختلف می توانند برای ارائه ی خدمات و قابلیت مدیریت چندگانه استفاده کنند. پورتال ها می توانند برای سازمان های تجاری، آموزشی محدودیت زمانی و مکانی را از بین می برد. یکی دیگر از کسب وکارهایی که از پورتال بهره می گیرند فروشگاه ها هستند. می توانید از پورتال ها برای خصوصی سازی استفاده کنید. کمپانی های بزرگ برای اینکه بتوانند منابع خود را با پرسنل، مدیران، کاربران و کارمندان به اشتراک بگذارند از پورتال استفاده می کنند.
کلام آخر
تفاوت طراحی سایت و پورتال را متوجه شدید برای انتخاب طراحی سایت و وب پورتال می توانید از مشاوره طراحی سایت رایگان بهره بگیرید. سپس برای برآورد هزینه طراحی سایت به بخش مربوطه مراجعه کنید. پس از انجام این مراحل در صورت تمایل می توانید نسبت به ثبت سفارش اقدام کنید.
برای سفارش آنلاین طراحی سایت کافیست در سایت ثبت نام نموده و سفارش آنلاین طراحی سایت ثبت نمائید تا بلافاصله فاکتور دریافت نمائید و سپس تصمیم گیری فرمائید.
لیست نظرات
x اولین نظر را شما ثبت نمائید