اصول تهیه محتوای رپورتاژ حرفه ای
محتوای رپورتاژ محتوایی است که در آن تبلیغات به صورت غیر تهاجمی صورت می گیرد و باید به گونه ای نگارش شود که فرصتی به بازاریابان جهت برقراری ارتباط بدهد.
برای دریافت مشاوره رایگان، فرم زیر را پر کنید.
تاثیر رپورتاژ بر سئو به حدی زیاد است که بنیانگذار گوگل، ایده گوگل را با بک لینک شروع کرد. لری پیج درخواب دید که اعتبار مطالب سایتها را میتوان با بک لینک ها سنجید و این شروع ایده موتور جستجوی گوگل بود. هر چند امروزه گوگل بسیار هوشمندانه به بررسی بک لینک ها می پردازد ولی هنوز بهترین راه برای گرفتن بک لینک های دائمی طبیعی، درج آگهی رپورتاژ می باشد.
مقدمه
محتوای رپورتاژ محتوایی است که در آن تبلیغات به صورت غیر تهاجمی صورت می گیرد. با توجه به اینکه روش های دیگر تبلیغات از دیدگاه عامه، روش های چندان جالبی نیستند، به همین دلیل مردم از آنها استقبال نمی کنند. این در حالی است که محتوای رپورتاژ، سمت و سوی دیگری داشته و شاید به ظاهر نام محتوای تبلیغی را با خود به یدک بکشد؛ اما به هیچ وجه شبیه به روش های تبلیغاتی سابق نیست.
نحوه نوشتن رپورتاژ به این صورت است که غالبا تعادل میان فروش و محتوای مفید و آموزنده حفظ می گردد. یعنی نویسنده به همان اندازه که سعی دارد تا کاربر را با اطلاعات جدید و سازنده درگیر نماید؛ در این تلاش است تا محصول یا خدمتی را برای فروش به او معرفی کند.
فاکتورهای مهم در نگارش رپورتاژ
در آموزش رپورتاژ آگهی بر جنبه های سرگرمی و فروش تمرکز می شود. محتوای رپورتاژ باید به گونه ای نگارش شود که فرصتی مناسب به متخصصان بازاریابی دیجیتال(دیجیتال مارکتینگ) جهت برقراری ارتباط بدهد. ارتباطی که ابتدا از طریق داستان گویی آغاز می شود. بر خلاف سایر روش های تبلیغاتی که با شعارهای تبلیغاتی شروع می شوند؛ رپورتاژ اینگونه نیست. رپورتاژ بر اطلاعات جالب و جدید فوکوس کرده و قالبی مجزا از قالب تبلیغات سنتی دارد.
بنابراین در نگارش محتوای رپورتاژ باید این نکات را مد نظر قرار دهید. با یک مثال موضوع را برایتان باز خواهیم کرد. فرض کنید به تازگی سفارش تولید محتوای رپورتاژ آگهی در رابطه با کلوچه گردویی دریافت کرده اید؛ اگر محتوای شما 1000 کلمه بود؛ نباید تمام آن هزار کلمه را به تبلیغات و فروش کلوچه اختصاص دهید.
ابتدا درباره مشخصات کلی محصول، مزایا و هر اطلاعات مفیدی که در رابطه با کلوچه به ذهنتان می رسد، صحبت کنید. در قدم بعدی یعنی مرحله آخر، بهترین کلوچه گردویی را معرفی و برای آن تبلیغ انجام دهید. با این روند، موفقیت بیشتری را در جذب مشتری پیدا کرده و محتوای رپورتاژ هم کاملا طبیعی و غیر تبلیغاتی به نظر خواهد رسید. همان محتوایی که عامه مردم آن را می پسندند.
ویژگی های محتوای رپورتاژ
محتوای رپورتاژ چیست و چه ویژگی هایی دارد؟ محتوای رپورتاژ یک محتوای نسبتا دوستانه است که لحن خیلی رسمی در آن جایی ندارد. چرا؟ چون مخاطب با این لحن ارتباط نمی گیرد. پس بهتر است ابتدا لحنتان را مشخص کرده و لحن نیمه رسمی را انتخاب کنید. پس از تعیین لحن نباید سریعا موضع تبلیغاتی را انتخاب کنید؛ زیرا با این کار، مشتری را فراری می دهید.
محتوای رپورتاژ باید طبیعی و غیر تبلیغی آغاز شود. این محتوا بر روی حقایق و واقعیت ها تمرکز کرده و اصلا دروغ در آن جایی ندارد. اگر غیر از این بود، محتوای رپورتاژ هم مثل خیلی از روش های تبلیغاتی دیگر رد میشد. این محتوا نقاط عطف محصول را پیدا کرده روی آنها مانور می دهد. جملات منفی را خط زده و صرفا از جملات مثبت برای انتقال مطالب استفاده می کند.
لحن پر انرژی+ محتوای یونیک
محتوای رپورتاژ برای انتقال جملات و مفاهیم، بی انرژی بودن را کنار گذاشته و پر انرژی جلو می رود. این محتوا یونیک بوده و حتی یک کلمه از آن کپی شده از Google نیست. محتوای رپورتاژ کاملا کاربردی بوده و از نظر مخاطب یک محتوای با ارزش است؛ نه یک محتوای پوچ و بی ارزش. این محتوا بر اساس قالب خبر یا مقاله نوشته و هیچ قالبی غیر از این ندارد. سبک نوشتاری آن مختصر و مفید بوده و جملات به کار رفته در آن هم طولانی و خسته کننده نیستند.
آیا متن رپورتاژ باید تبلیغی باشد؟
محتوای رپورتاژ بر روی تبلیغات متمرکز بوده و اصلا با همین هدف تهیه و تدوین می گردد. پس اگر سوال شما این است که متن رپورتاژ باید تبلیغی باشد؟ باید بگوییم بله این محتوا تبلیغاتی است، اما نه آن تبلیغاتی که در ذهن شماست.
با بررسی انواع سبک رپورتاژ اعم از رپورتاژ آگهی و رپورتاژ خبری خواهید دید که هر دو در نهایت به تبلیغات ختم می شوند؛ اما چون این محتواها از بار اطلاعاتی قوی برخوردار می باشند؛ روی مخاطب به کلی تاثیر نهاده و رغبت و تمایل خرید محصول را در او به وجود می آورند؛ حتی اگر او از اول هم قصد خرید نداشت.
تعداد کلمات استاندارد برای محتوای رپورتاژ
پیش از نوشتن رپورتاژ باید به نکات زیادی توجه کنید. نکاتی که مستلزم تهیه یک محتوای موفق و اثرگذار می باشند. برای مثال یکی از نکاتی که می بایست در تهیه محتوای رپورتاژ به آن دقت کنید؛ تعداد کلمات است. یک محتوای رپورتاژ خوب از نظر گوگل محتوایی است که تعداد کلماتش از 1200 کلمه فراتر نرود.
حداقل تعداد کلمات مجاز برای نگارش مقاله رپورتاژ، 800 و حداکثر 1200 کلمه است. اگر این قانون کلی را رعایت نکرده و طبق تمایلات خود پیش روید؛ نتیجه مثبتی دریافت نخواهید کرد. پس پیشنهاد می کنیم نکاتی که مستلزم نگارش محتوای رپورتاژ قوی است را رعایت کنید تا با نتیجه دلخواه روبرو شوید.
هدف از تهیه محتوای رپورتاژ چیست؟
فکر می کنید هدف اصلی از تولید محتوای رپورتاژ آگهی چه باشد؟ اصلا چرا محتوای رپورتاژ تافته جدا بافته است و تاثیری بیش از تبلیغات دیگر دارد؟ هدف از تهیه این محتوا، همراه کردن مخاطب تا پایان مقاله و سپس دعوت او برای خرید محصول است. با توجه به اینکه رپورتاژ طبق اصول تدوین می شود؛ لذا حس نگرانی یا دلزدگی را در مخاطب به وجود نیاورده و او را تا انتها با خود همراه می سازد.
این محتوا به هیچ وجه حالت تحمیلی نداشته و مخاطب حتی یک درصد هم فکر نمی کند قرار است محصول به او تحمیل شود. در واقع محتوای رپورتاژ، حس خوبی آگاهی بخشی را در خواننده به وجود آورده و در نهایت به هدف خود که همان جذب مشتری است؛ خواهد رسید.
مراحل تولید محتوای رپورتاژ
در این بخش، نکاتی را به عنوان راهنمای تولید محتوای رپورتاژ آگهی بیان خواهیم کرد. با به کارگیری این نکات می توانید موفقیت بهتری را در امر تولید محتوای رپورتاژ کسب نمایید. این نکات، مراحل تولید محتوای رپورتاژ را عنوان می کنند:
-
پیدا کردن مطالب کاربردی و مفید راجع به محصول و استفاده از آنها در متن رپورتاژ
-
حتی الامکان استفاده از تیترهای سوالی و جذاب
-
آغاز کار با داستان گویی
-
نگارش متن بر اساس اصول سئو
-
لینک سازی در بطن متن، نه در تیتر و خلاصه
-
رعایت طول جملات بین 20 تا 25 کلمه
-
رعایت اصول رپورتاژ نویسی مثل نقطه، کاما و ...
-
درج عکس به ازای هر 300 الی 400 کلمه
-
انتخاب بهترین عنوان برای بخش کال تو اکشن
نکات تکمیلی و کلام پایانی
با رعایت اصول ذکر شده در بخش های قبل اکنون می توانید خود تبدیل به یک رپورتاژ نویس قابل شوید. سایت ما رایا مارکتینگ، امکانی مناسب جهت استخدام غیر حضوری نویسنده رپورتاژ آگهی فراهم نموده که با استفاده از آن می توانید توانایی های خود را برای نوشتن محتوای رپورتاژ محک بزنید. جهت کسب اطلاعات بیشتر می توانید چک لیست رپورتاژ آگهی را بررسی و چند نمونه رپرتاژ آگهی را مطالعه فرمایید.
آموزش های تخصصی و حرفه ای ما بر سطح آگاهی شما افزوده و از شما یک نویسنده توانا خواهند ساخت. پیشنهاد می کنیم آموزش ها را دنبال کنید و به آموزش های قبلی اکتفا نکنید. در نهایت با پر کردن فرم ثبت نام، شما هم فرصت پیوستن به جمع نویسندگان ما را پیدا کرده و می توانید از این پس سفارشات رپورتاژ با حجم زیاد را پذیرش کنید.
برای سفارش آنلاین رپورتاژ آگهی کافیست در سایت ثبت نام نموده و سفارش آنلاین رپورتاژ آگهی ثبت نمائید تا بلافاصله فاکتور دریافت نمائید و سپس تصمیم گیری فرمائید.
لیست نظرات
x اولین نظر را شما ثبت نمائید